Etusivu

Animesanasto – T

Raportoinette virheet ja puutteet ystävällisesti täällä.


T & B
Animesarja Tiger & Bunny.
(ANN)

Tamaya! Kagiya!
Kuuluisat 1800-luvulta peräisin olevat ilotulitusrakettien valmistajat. Aikanaan tapoihin kuului huudella ilotulituksen aikana sen nimeä joka pisti pystyyn parhaimman shown, nykyään näitä huudellaan aivan muuten vain siitä ilosta kun raketit räiskyvät.

-tan
Erittäin söpöistä typyistä ja lapsista käytetty puhuttelu-pääte.

Tanabata
Kesäjuhlat joissa tapoihin kuuluu kirjoittaa toiveita bambupuuhun ripustettaville paperilappusille jotka sitten illan tullen heitetään jokeen ja poltetaan jotta toiveet kohoaisivat taivaisiin.
(Wikipedia)

TCG (=CCG)
Trading Card Game. Keräilykortti-peli. Erittäin suosittu lasten animesarjojen aihe jossa korttien avulla käydään fantasiamaailma-tappeluja. Tunnettuja esimerkkejä: Cardfight!! Vanguard, Duel Masters, Future Card Buddyfight ja Yu☆Gi☆Oh!.
(Wikipedia)

tease (=bait)
Houkutin. Selvästi (joskus jopa liian selvästi) jotain katselijakuntaa houkuttelemaan luotu hahmo tai tapahtuma joka helposti synnyttää kielteisen vastareaktion epä-katselijakunnassa.

tehepero
Pikkuvahingon peittämiseksi päästettävä pieni hihitys jota seuraa kielen ulostyöntö. Tämän söpön eleen keksijäksi on nimetty kuuluisa seiyū Yōko Hikasa.

teitoku
Amiraali. Valtaisaan suosioon noussut selainpeli Kantai Collection (KanColle) on nostanut tämän homman uuteen kukoistukseen.
(Wikipedia)

TeniPuri
Animesarja Tennis no Ōji-sama (The Prince of Tennis).
(ANN)

tenkōsei
Siirto-oppilas. Erittäin yleinen animen hahmo.

Tensho
Animaattori ja anime-ohjaaja Motoki Tanaka.

Teru teru bōzu
Pieni nukke joka ripustetaan ikkunalle tuomaan kaunista säätä.
(Wikipedia)

TLR (=Toraburu)
Animefranchise To Love-Ru.
(ANN)

TLRD
Animesarja To Love-Ru -Trouble- Darkness.
(ANN)

Tōhō
Alunperin Gensōkyō-kylässä asustelevia söpöjä typyhahmoja sisältävä dōjin-räiskintäpeli joka sittemmin on levinnyt äärimmäisen laajasti fanitetuksi franchiseksi. Erikoispiirteenä on se että homman luoja herrasmies nimeltään ZUN on erityisesti kieltäytynyt tekemästä kuitenkaan animea – tosin innokkaat fanit ovat kyllä saaneet muutaman OVAn ilmoille (katsokaa vaikkapa Tōhō Gensō Mangekyō ~The Memories of Phantasm~ -OVA-sarja).
(Wikipedia)

TokiKake
Animeleffa Toki o Kakeru Shōjo (The Girl Who Leapt Through Time).
(ANN)

tokusatsu
Japanilaista erikoistehostein ryyditettyä live-action toimintaviihdettä josta on tehty myös lukuisia anime-sovituksia. Supersankarit (esim Kamen Rider) jylläävät tässä genressä mutta niin tekee myös Godzilla!
(Wikipedia)

Tokyo Big Sight
Tokyo International Exhibition Center. Eriskummallisen näköinen rakennus joka animessa tunnetaan Comiket-messujen pitopaikkana.
(Wikipedia)

Tokyo Tower
Eiffel-tornin näköinen oranssi-valkoinen rakennelma. Tokion tunnetuimpia maamerkkejä jonka avulla animen katsoja tietää missä ollaan.
(Wikipedia)

Toraburu (=TLR)
Ks TLR.

trailer (=CM, PV)
Animen promovideo/mainosvideo.

trap (=otokonoko, =otoko no musume)
Transu. Mies joka pukeutuu naisen vaatteisiin. Reverse trap puolestaan on nainen joka pukeutuu miehen vaatteisiin.
(Wikipedia)

troll, trolling
Trolli, trollaus. Animehahmo joka mestarillisesti huijaa tai harhaanjohtaa muita hahmoja. Myös animen tapahtuma tai juonenkäänne jonka jälkeen katsoja tuntee olonsa huijatuksi (negatiivisessa mielessä).

trope
Klisee. Kuluneeksi käynyt anime-idea.
(Wikipedia)

Tsukihime-anime
Fanien mielestä sarja Shingetsutan Tsukihime (Lunar Legend Tsukihime) oli niin kehnosti tehty että tästä on syntynyt meemi jonka mukaan keskustelupalstoilla kuuluu sanoa että aiheesta ei ole animesarjaa ollenkaan…
(ANN)

tsukkomi
Manzai-komiikassa se älykkämpi osapuoli joka lyö bokea paperiviuhkalla päähän.
(Wikipedia)

tsundere
Äänekkään äkkipikainen ja räyhäävä hahmo jolla on kuitenkin rakastava puoli ulkokuoren alla.
(Wikipedia)

TTGL
Animesarja Tengen Toppa Gurren Lagann.
(ANN)

TV rating
TV-ohjelman katsojaosuus. Korkeimmat animen katsojaosuudet Japanissa kerää Miyazakin leffat (Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä)) keräsi aikanaan liki 50% katsojaosuuden) ja animesarjojen huiput löytyvät lastensarjojen puolelta (Sazae-san on edelleen kärjessä, osuus pyörii siinä 15% molemmin puolin). Noin 5% osuutta pidetään vielä kelvollisena saavutuksena perus-shōjo/shōnen-sarjoille ja late-night anime on tyytyväinen 2.5% osuuteen.

tweening (=inbetweening)
Animen väliruutujen (dōga) piirtäminen. Tarpeellista (joskin vähän arvostettua) hommaa jotta anime-esitys etenisi ruudulla sulavasti.
(Wikipedia)

TWGOK (=Kaminomi)
Animesarja Kami Nomi zo Shiru Sekai (The World God Only Knows).
(ANN)

Twister
Peli jossa pelaajien täytyy tasapainoaan menettämättä saada kosketus arvotunväriseen ympyrään. Suosittu pantsujenesittely-kohtaus animessa.
(Wikipedia)


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset