Etusivu

Animesanasto – R

Raportoinette virheet ja puutteet ystävällisesti täällä.


r (=l)
Japanilaisille l ja r ovat sama asia mikä johtaa joskus hullunkurisiin sattumuksiin.

rabu
Väännös sanasta ”love”. Rabu-rabu = ilmassa on erityisen sokerista romantiikkaa!

raibu
Väännös sanasta ”live”. Bandin/idoliryhmän live-keikka.

Raildex
Yhteisnimitys sarjoille Toaru Majutsu no Index (A Certain Magical Index) ja Toaru Kagaku no Railgun (A Certain Scientific Railgun).
(ANN/Index) (ANN/Railgun)

Rakkyo (=KnK)
Leffasarja Kara no Kyōkai (The Garden of Sinners).
(ANN)

rakugo
Perinteinen japanilainen (usein koominen) kerrontataide. Kiinnostuneiden kannattaa vilkaista animesarja Shōwa Genroku Rakugo Shinjū.
(Wikipedia)

Ramune
Omalaatuisissa pulloissa myytävä japanilainen virvoitusjuomamerkki.
(Wikipedia)

ranobe (=light novel, LN)
Teineille tarkoitettua kioskikirjallisuutta joka on usein myös kuvitettua.
(Wikipedia)

RAW
Tekstittämätön animevideo josta kiihkeästi odotellaan teksitettyä versiota.

RE
Regular Edition. Noin periaatteessa anime-BD/DVD-levyn se versio josta on riisuttu kaikki ylimääräinen ja jonka rahvas ostaa sen halpuuden vuoksi. Käytännössä näitä ei juurikaan osteta (eikä niitä välttämättä edes kaikista animesarjoista tehdä) vaan valtaosa myynnistä on levyn LE-version kauppaa. Ks myös LE.

reaction face
Animehahmon naurunhörötyksiä aiheuttava eriskummallinen naamanvääntö jonkin tilanteen, kommentin, tms laukaisemana.

recap
Uusinta. Tyypillisesti kohtuumenestyneestä animesarjasta tehdään recap-leffa jossa sarja uusitaan enemmän tai vähemmän pätkityssä muodossa. Tarkoittaa myös sitä kauhistuttavaa tilannetta jossa animesarjasta joudutaan kesken kaiken tekemään recap-episodi koska tuotanto ei ennättänyt tekemään normaalia juonta eteenpäin kuljettavaa episodia. Vielä hirviömäisempää on se kun tehdään kokonainen recap-juonikaari, eli kerrataan pitkä pätkä animea (tyypillinen temppu joka tehdään loputtomien shōnen-sarjojen yhteydessä kun ideat ovat aivan loppu).

reference humour
Referenssihuumori. Huumori joka syntyy viittauksilla johonkin toiseen animeen esim näyttämällä tunnettuja hahmoja taustalla, esittämällä jokin tunnettu kohtaus, jne.

Reimu Hakurei
Tōhō-pelien päähahmotypy ja tunnetuin typy ylipäätään.
(Wikipedia)

reki-jo
Naispuolinen historia-otaku. Yllättäen suosituimmat kiinostuksenaiheet heillä ovat äreät Sengoku-ajan samurait ja komeat Shinsengumi-pollaripojat.
(Wikipedia)

remake
Uudelleenfilmatisointi. Vanhan animen uudelleen tekeminen jossa tarina säilyy kutakuinkin ennallaan mutta jossa voidaan käyttää uusimpia animentekotekniikoita. Ks myös retelling.

ren’ai kekkon
Rakkaus-avioliitto. Vastakohta järjestetty avioliitto (miai kekkon).
(Wikipedia)

retcon, retconning
Retroactive continuity. Historian uudelleenkirjoitus. Temppu jolla animeen esim lisätään hahmon taustatarina joka on ristiriidassa aiemmin nähdyn kanssa. Pidetään yleensä erittäin huonona käsikirjoituksena.
(Wikipedia)

(alternate) retelling
Uudelleensovitus. Animen uusi sovitus joka enemmän tai vähemmän poikkeaa aiemmasta ja samalla voidaan luoda myös kokonaan uusi anime-maailma-versio (esim hahmoilla voi olla erilaiset taustatarinat ja/tai aiempaan verrattuna erilainen käytös). Ks myös remake.

reverse harem
Käänteishaaremi. Animegenre jossa haaremi-emäntää piirittää joukko bishōnen-pojuleita.
(Wikipedia)

reverse trap
Nainen joka pukeutuu miehen vaatteisiin.

riba
Tämä on se yaoi-pariskunta joka vaihtaa seme- ja uke-roolejaan lennossa.
(Wikipedia)

R.O.D
Animesarja Read or Die.
(ANN)

romcom
Romantic Comedy. Romanttinen komedia.
(Wikipedia)

rotoscoping
Animaatiotekniikka jossa live-action-filmiruutuja piirretään animaatioksi jolloin saavutetaan realistisen näköinen animoidun hahmon liike. Animepuristit eivät arvosta tätä tekniikkaa kovinkaan korkealle ja kieltämättä jälki on kyllä varsin eriskummallista. Esimerkkinä sarja Aku no Hana.
(Wikipedia)

RPG
Role-playing game. Roolipeli. Näitä on monenmoisia: toiset painelevat pöpelikköön rooliasu päällään (Live action role-playing, LARP), toiset pelailevat muiden kanssa netissä (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game, MMORPG) ja suulaimmat esittävät hahmoaan kavereiden kanssa pöytäpeleissä (Tabletop role-playing game, TRPG).
(Wikipedia)

ryū (=dragon)
Lohikäärme. Sitkeähenkistä porukkaa koska vielä nykypäivänäkin näitä näkee runsain joukoin mättösarjojen päälle käyvinä pahiksina.
(Wikipedia)


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset