Etusivu

Animesanasto – B

Raportoinette virheet ja puutteet ystävällisesti täällä.


backstory
Taustatarina. Kerrotaan takauman (flashback) avulla.
(Wikipedia)

bait (=tease)
Houkutin. Selvästi (joskus jopa liian selvästi) jotain katselijakuntaa houkuttelemaan luotu hahmo tai tapahtuma joka helposti synnyttää kielteisen vastareaktion epä-katselijakunnassa.

baito
Tilapäistyö (saksan kielen sanasta Arbeit). Animehahmo ryhtyy tähän kun pitää hankkia rahaa esim rakastetun syntymäpäivälahjaa varten.

BakaTest
Animesarja Baka to Test to Shōkanjū (Baka and Test – Summon the Beasts).
(ANN)

Bakuten
Animesarja Bakuretsu Tenshi (Burst Angel).
(ANN)

bara (=gei comi)
Homomiehille suunnattu animen/mangan hentai-genre, erittäin harvinainen animessa. Vastaava naisille tarkoitettu homomiehiä kuvaava genre on yaoi (=BL).
(Wikipedia)

batsu gēmu
Leikin tai pelin häviäjälle lankeava enemmän tai vähemmän leikkimielinen rangaistus, yleensä jokin epämieluisa tehtävä. Jos jokin animehahmo käyttäytyy oudosti voidaan epäillä että tämä johtuu siitä että hän suorittaa jotain tällaista tehtävää.
(Wikipedia)

BG
Background. Taustataide. Hommasta on vastuussa animen Art Director.

BGM
Background music. Ääniraita. Animen taustamusiikki.
(Wikipedia)

Bible Black Face
Vakavailmeinen raskaspiirteinen naama-design. Esitelty ensi kertaa hentai-sarjassa Bible Black jossa kaikilla oli tällainen. Nykyisin käytetään lähinnä tehokonstina jossa hahmon naamadesign vaihdetaan tällaiseksi kohtauksen tehostamiseksi.

bishōjo
Söpötypy-hahmodesign. Näinä päivinä universaalisti käytössä lähes kaikessa animessa.
(Wikipedia)

bishōjo game (=galgē)
Peli jossa vikitellään söpöjä typyjä.
(Wikipedia)

bishōnen
Nättipoika. Naisille suunnattu himottavan hotti poika/mies-hahmodesign jota käytetään yaoi-sarjoissa mutta myös muissakin sarjoissa, erityisesti urheilusarjoissa.
(Wikipedia)

BL (=yaoi)
Boy’s Love. Naisille tarkoitettu bishōnen-homomiehiä kuvaava animen/mangan genre jossa miesmäinen seme vie ja naismainen uke vikisee.
(Wikipedia)

bloomers (=burumā)
Entisaikaan tyttöjen urheilutunnilla käyttämät tiukahkot shortsit joita fetisistit fanittavat edelleenkin.
(Wikipedia)

blooper (=outtake)
Hauskat mokat. Leffan/sarjanteossa sattuneita mokia kootaan toisinaan hauskaksi gag-reel-kokoelmaksi. Animen yhteydessä nämä eivät tietenkään ole sattumuksia vaan tarkoituksella tehty huumoriosuus.
(Wikipedia)

boke
Typerys. Manzai-komiikassa se typerämpi osapuoli jota tsukkomi lyö paperiviuhkalla päähän.
(Wikipedia)

Boku-H, Boku-Ecchi
Animesarja Dakara Boku wa, H ga Dekinai (So, I Can’t Play H!).
(ANN)

Boku no Pico
Legendaarisen maineen saanut 3-osainen hentai-OVA-sarja jossa kolme yaoi-shōta-pikkupoikaa harrastaa sitä itseään joka suuntaan ja koloon nesteiden lentäessä komeissa kaarissa. Ei heikkohermoisille tai hienohipiäisille…
(ANN) (Wikipedia)

booru
Kuvasivusto. Nettisivusto jolle ladataan kuvia/videoita joita sitten haetaan sopivien tagien avulla (esim big boobs, black stockings, jne).

botchan
Pikkulapsi-bossi. Esim sarjassa Kuroshitsuji Ciel on tällainen.

box office
Lippukassa. Leffateattereiden pääsylipputulot joiden määrän mukaan leffan menestystä arvioidaan. Japanissa ¥1mrd on jollakinlailla kelvolliseksi katsottava lippukassan määrä, ¥5mrd on jo hittisaavutus ja ¥10mrd on superhitti-leffa. Ainoastaan Miyazakin leffat ovat animerintamalla ylittäneet superhittirajan useasti. Yhden leffalipun hinta Japanissa on keskimäärin ¥1300 (=€10-€11).

BPO
Broadcasting Ethics & Program Improvement Organization. Tänne Japanissa valitetaan jos katsotussa animessa on jotain epäsopivaa. Useimmiten yksikin valitus johtaa siihen että korjaavia toimenpiteitä tehdään – joskus tosin hieman kieli poskessa kuitenkin.
(linkki)

bro
Äijä. Miehekkään Miehen Miehekäs Mies-kaveri, positiivisessa ja ei-homostelu-mielessä.

brocon
Veljeään himoitseva typy.

BroCon
Animesarja Brothers Conflict.
(ANN)

brofist
Bro-miesten tervehdys jossa lyödään nyrkit yhteen.

bromance
Miehekkäiden Miesten välinen Miehekäs ystävyys jossa tunteiden palo ylittää jopa rakkauden naisiin, positiivisessa ja ei-homostelu-mielessä.
(Wikipedia)

brony
Pikkutytöille tarkoitetun My Little Pony: Friendship Is Magic -TV-sarjan miespuolinen fanittaja.
(Wikipedia)

BRS
Animefranchise Black★Rock Shooter.
(Wikipedia)

BSSM
Animefranchise Bishōjo Senshi Sailor Moon.
(Wikipedia)

Budōkan
Nippon Budōkan. Tokiossa sijaitseva taistelulaji-stadion joka on tunnettu paremmin paikkana jossa kaikki suuret viihdetaiteilijat haluavat esiintyä.
(Wikipedia)

bukatsu
Oppituntien jälkeen tapahtuva koulun kerhotoiminta. Jonkun kerhon seuraaminen on hyvin tyypillinen animen aihe. Klassinen esimerkkisarja: K-on!.

bunkasai
Koulun kulttuuritapahtuma. Tyypillinen anime-episodin aihe jossa koulukkaat järjestävät meidokahvilan, kummitustalon, näytelmän ja ruokakojuja.
(Wikipedia)

burumā (=bloomers)
Ks bloomers.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset