tsureduretop

Mikään ei ole parempaa kuin kömpelö teinirakkaus! (Tsuredure Children)

Varsin miellyttävänä yllätyksenä ennakko-odotuksiin nähden kovin vaisulta näyttänyt kesäkausi onkin osoittautunut oikein miellyttäväksi tapaukseksi jota vaikka söpötypyt hallitsevatkin niin tekevät sen kuitenkin oikein mukaansatempaavalla tyylillä. Romantiikka ja komedia ovat vahvasti tapetilla kuten arvata saattaa perinteisen slice-of-lifen ohella mutta särmää mukaan tuovat sarjan Kakegurui psykoottiset uhkapelitypyt ja sarjan Princess Principal vauhdikkaat vakoojatypyt. Muuntyyppisen animen harrastajille tämä kesä on sitten niukkuuden kausi, päivän voi pilata seuraamalla sarjan Jigoku Shōjo Yoi no Togi kaameaa ihmisjätettä minkäjälkeen sielua voi parannella sarjan Made in Abyss seikkailun hengellä.
_______________________________________
ARVOSANA 4/5

Tenshi no 3P!
Angel’s 3Piece
Here Comes the Three Angels
Tenshi no 3 Piece!

tenshi

Söpötypybändimme näyttää kykyjään ja hyviltähän ne näyttävätkin!

Alan harrastajien suuresti arvostamat lolicon-vitsit (…”olemme 10-vuotiaita”…taustalla poliisisireenit soivat…) tippuvat tässä sarjassa erityisen mehukkaasti mutta katsojakuntaa huimasti ällistyttäen tässäpä ei ollutkaan vielä kaikki mitä tarinaan on mukaan leivottu. Hikikomori-söpöpoikamme Kyō alkaa treenata kolmea äärisöpöisää orpotypyä jotta ne voisivat soittaa rokkia vielä viimeisen kerran ennekuin heidän kirkkonsa myydään muualle – kuinka kukaan voisi vastustaa näin sydäntä lämmittävän ihanaista pyrkimystä? Ja viimeistään siinä vaiheessa kovinkin ulkokuori sulaa kun superujo Jun yrittää jaella konsertin mainosläpyköitä ynseille ohikulkijoille! Söpöjen typyjen ganbarointitarinat ovat aina hienoja ja nyt on juonenrakentelussakin onnistuttu joskin tosin kieltämättä musiikkiteema tuo aina mukaan pienen ylimääräisen säväyksen kun rokkikitara ujeltaa Junin käsissä kelpo lailla. Muttamutta! Uskokaa tai älkää, edes tässä ei ollut vielä kaikki! Nelosepisodin myötä mukaan tuotiin vielä jopa sellainen ääriharvinaisuus kun pääpojun kasvutarina – Kyō kun toteaa että voidakseen uskottavasti pyytää typyjä puhumaan koulukavereidensa kanssa hänen täytyy itsekin tehdä se ja näin hän aloittaa jälleen koulunkäynnin! Näin näemme kuinka sisältä hieman rikki olevat päähahmot saattavat yhdessäolollaan toisensa parannuksen tielle mikähän on mitä miellyttävintä sanomaa. Ja tämän päälle vielä pieni romanssikin kukoistaa söpötypy Sakuran kanssa ja heillähän olisi siis jo lapsikatraskin valmiina… Ro-Kyu-Bu! -sarjan jälkeen ranobisti Sagu Aoyamalta saattoi ilman muuta odottaa hupihauskaa lolikomediaa mutta nyt nähty ylittää kyllä kaikki odotukset myös muulla rikkaalla sisällöllään – vaikka tosin edelleenkään en voi suositella sitä että katsoisitte tätä missään julkisessa tilassa…


Tsuredure Children

tsuredure

Romanttinen tekstailu on sitten jänskää puuhaa kuten Saki x Takase esittävät…

Täysin puskista on kauden ihanaisimmaksi rom-com-sarjaksi löytynyt sitten tämä shorttisarja (puolikkaita episodeja) joka vieläpä rakentuu vain 3-4 minuutin mittaisista segmenteistä joissa kussakin esiintyy yksi sarjan monista rakastavaisista koululaispareista. Ensialkuun aivan mahdottomalta yhtälöltä on tuntunut se että muutaman minuutin mittaan voisi saada jotain tunteisiin vetoavaa tarinaa mutta näin se vain on todettava että luulot eivät olleet nyt tiedon väärti. Äärimmäistä ihanuutta on edustanut vaikkapa sukeban-typy Ryōko x pressapoika Masafumi (episodit 1 ja 4) jossa kovan ulkokuoren alla piilee monimutkainen suhde, tai sitten Chizuru x Takurō jossa Chizuru vain on sitä mieltä että häneen ei kukaan poika voi rakastua (episodit 2 ja 4). Ja episodin 5 päättävä Ayaka x Gōda -pätkä saa nenäliinapaketin tyhjenemään jo kovimmankin karjun kaapeista. Kömpelö teinirakkaus on vain parasta josta johtuen komediaakaan ei puutu (esim episodin 5 Saki x Takase tekstausongelmat), eikä myöskään pientä sähläyksentäyteistä ecchiäkään ole unohdettu (episodin 4 Kana x Chiaki). Romanssinnälkäisille upea sarja siis ja ainoa puute minkä voin kirjata on se että monet sarjan pareista voitaisiin aivan hyvin esitellä kokonaisen oman sarjansakin avulla kun nyt nähty on tuntunut vain pieniltä hienojen tarinoiden alkupaloilta.
_______________________________________
ARVOSANA 3.5/5

Kakegurui
Compulsive Gambler

kakegurui

Yumeko on vain niin tohkeissaan kun pääsee ottamaan toivottomia riskejä!

Äärimmäisen söpöisä ja viattoman näköinen Yumeko-typy osoittautuukin pinnan alta oikeaksi uhkapeli-paholaiseksi kun se pääsee pelipöytään eikä häntä hämää edes mitkään huijausyrityksetkään vaan hän jopa suunnattomasti nauttii niistä. Näillä eväillä sitten mennäänkin episodista toiseen aina uuden pelin merkeissä kun Yumeko ottaa mittaa muista koulukkaista ja pelottavasti häntä ei tunnu motivoivan edes rahanahneus vaan puhdas orgastiseen hekumaan vievä jännityksen tunne (…jota myös sitten kuvataan sopivan kiimakkailla kamerakulmilla…). Uhkapelihommiin on tässä saatu mainiosti tällainen Kaiji-mainen jännitys ja huijausten myötä aikaansaadaan myös miellyttäviä yllätysmomentteja mutta alkuperämalliin verrattuna tässä vaiheessa puuttuu vielä brutaaliusmomentti kun keneltäkään ei ole katkottu sormia (…episodissa 2 tosin kynnet oli jo aika lähellä…). Mutta tätä puutetta paikkaa kyllä typyjen harrastamat oikein kelpo naamanväännöt ja Yumekon mustat sukkahousut joita anteliaasti esitelläänkin.


Made in Abyss

abyss

…ja eikun matkaan Kolon syvyyksiin (Reg, Rika)

Näin sitten söpötypy Riko ja söpö robottipoju Reg tapasivat ja päättivät lähteä valtavan Kolon pohjalle etsimään Rikon sinne kadonnutta kuuluisaa kolotutkija-äitiä kaikista vaaroista huolimatta. Suuren Seikkailun henki suorastaan kohisee korvissa kun lapsosemme kirmailevat ghiblimäisen vehmaissa maisemissa pienen komedian ja lämminhenkisen ystävyyden säestyksellä ja tarinaan on osattu ladata juuri oikea määrä salaperäisyyttä että katsojaa kutkuttelee nähdä se mitä siellä Kolon syvyyksissä oikein lymyileekään. Ennakoitua traagisen vakavaa sisältöä ei vielä tosin ole juuri nähty mutta onhan tässä vielä episodeja jäljellä minkäpäälle analyyttisimmät tutkijat ovat sitä mieltä että sarjan hidas etenemisnopeus ennakoi sitä että tulossa on vielä toinenkin kausi. Ja mikäs olisi sen parempaa!
_______________________________________
ARVOSANA 3/5

Aho Girl

ahogirl

Sydäntälämmittävää typyväkivaltaakin on mukana! (A-kun lennättää Yoshia)

Puhdasta komediaa viljellään tässä kun äärimmäisen hölmö mutta kovaääninen typy Yoshi huseeraa ruudulla koulukavereidensa kanssa ja parhaita hetkiä vietetään kun mennään navanalustarinoihin joissa päädytään siihen että Sayakan pantsut osoittavat hänen olevan kunnon tyttö tai seurataan kun Yoshi piristää poikakaveriaan leikeillä joita hän nähnyt äitinsä käyttävän (…tämä perhe on muuten aivan seikaisin…). Lisäksi A-kun virittää ympärilleen pientä haaremia mutta mitenkään kovin suuriin romanttisiin hetkiin ei päästä kun rääväsuu Yoshi hoitelee kunkin kohtauksen kotiin mikä joskus johtaa siihenkin että hän saa reilusti turpaan jokahan on kyllä aina oikein hauskaa sekin. Sarja on toiminut toistaiseksi varsin hyvin tiiviin ohjaustahdin ansiosta missä vitsejä vyörytetään ruudulle sen verran vauhdilla että vaikka kaikki eivät osukaan niin aina on mukana jotain joka saa naurahtamaan ja näin pitämään kiinnostuksen yllä. Yoshi puolestaan on hieno esimerkki hahmosta joka on oikein loistava animehahmo mutta jonkalaista tyyppiä ei oikeassa elämässä kuunaan haluaisi tavata… Ja ihailkaa Aoi Yūkin (Yoshi) seiyū-työskentelyä, juuri tätä ennen hän oli sarjan Yōjo Senki: Saga of Tanya the Evil Tanya jotka roolit eivät juuri paljon kauempana tyyleiltään ja äänialaltaan voisi olla!


Centaur no Nayami
A Centaur’s Life
Centaur’s Worries

centaur

Sankarimme reippaalla juoksulenkillä! (Nozomi, Hime, Kyōko)

Söpötypy Hime sattuu nyt siis olemaan kentauri ja muuten mukana on sitten niin demonitypyja kuin satyyritypyjäkin kun päällisin puolin seurataan aivan kelvollista slice-of-life-koulutypykomediaa johon lisää ytyä tuodaan lievähköllä yuri-henkäyksellä. Erityisen lämminhenkistä perhe-elämää söpön zashiki-warashin kera seurattiin episodissa 3 kuntaas episodi 4 esitteli meille kaikkien koulutypy-ystävysten keskenään harrastamaa vaginan-tutkimusleikkiä… (…ja tämä ei siis ollut vitsi, katsokaa episodi itse…). Taustalla sitten sarjassa pyörii jonkinlainen yhteiskuntakritiikin poikanen kun japanilaista työpaikalle omistautumista kritisoidaan vahvasti (episodi 3), ja se kun taikatypyt taistelevat äänekkäästi demokratian puolesta tuo puolestaan elävästi mieleen neuvosto-aikojen lastenohjelmat… Tämä lienee jonkinlaista satiristista näkemystä nyky-Japanin demokratian olemuksesta jossa sen varjolla puolustetaan kaikkea, myös silminnähden älyttömiä tempauksia.


Gamers!

gamers

Tendō kuulee ikäviä uutisia ja esittää vinkeän katoamistempun

Koulun pelikerhon tempaukset eivät ole aivan uusi juttu animessa, viimeksi näissä maisemissa pyörittiin kevään 2016 sarjassa Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta? (arvostelu täällä) jonka sarjan päätypy Ako on muuten kopioitu myös tähän sarjaan mukaan nyt nimellä Chiaki. Meininki on rom-com-hömppää kun kaksi pariskuntaamme astelee rakkauden tiellä ja tällä kertaa paino on ollut erityisesti komediapuolella jossa suhdesählinkejä korotetaan useampaan potenssiin josta johdosta seuraavaa hahmojen täysin üüberiksi vedettyä epätoivoa korostetaan vielä vinkein animaattisin keinoin episodin 3 ollessa tässä suhteessa jo aivan huimaa menoa. Hieman tähän mennessä on voinut harmitella sitä että pääpari Tendō x Amane ei ole oikein vielä onnistunut lunastamaan odotuksia vaan kakkospari Aguri x Tasuku on se joka vie katsojan päähuomion ja erityisesti Aguri on suloisessa rakkaudessaan aivan ihanaisista ihanaisin typy.


Hajimete no Gal
My First Girlfriend is a Gal

gal

Yame esittelee tässä sitä miksi gyaruja kutsutaan gyaruiksi

Kovasta panetuksesta kärsivä tyttöjen kanssa juuri koskaan puhunut pääpojumme Asanuma on päässyt neljän episodin aikana jo hyvään vauhtiin haaremia kerätessään ja tämänkertaisen painoksen erikoisuus on siinä että tämä porukka koostuu gyaru-typyistä mistä seuraakin sarjan suurin täky eli erityisen ecchit tilanteet kun typyt roolinsa mukaisesti kiusoittelevat pääpojun …ööh… elimiä… Tähän mennessä tätä hauskaa on riittänyt aivan mukavasti kun uusia typyjä kärrätään ruudulle 1 kpl/episodi mutta hieman arveluttaa voidaanko samalla tiellä jatkaa koko sarjan ajan ja kun luultavasti ei niin mitä muuta hauskaa sitten keksitään. Sinänsä kyllä päätypy Yame on pienten tissienheilutusten ja pantsujenesittelyjen jälkeen osoittautunut oikein miellyttäväksi neitoseksi luonteeltaankin joten aivan sellaista perushyvää romanttista komediaa pitäisi kyllä tästä pystyä laatimaan joten toivotaan että homma onnistuu.


Jigoku Shōjo Yoi no Togi
Hell Girl: Fourth Twilight

jigokushoujo

Ai soutaa jälleen Tuonelan joella porukkaa kohden Helvettiä

Erittäin perinteisin menoin on Ai Enma aloittanut taipaleensa tällä neljännellä kaudella ja episodimaiseen tyyliin toimittelee nettikauppansa tilausten mukaan helvettiin porukkaa kerta toisensa jälkeen. Iljettävyystasot ovat olleet jopa hieman keskimääräistä korkeammalla alkukauden aikana ja kolmannessa episodissa tavoiteltiin jo varsin korkeita brutaaliushetkiä kun pikkusiskoa raiskattiin ja pikkuveli tulee hulluksi ja ryhtyy lopulta murhaajaksi itsekin. Siinämissä nämä tarinat ovat aina olleet perustaltaan täysin moraalittomia – Ai vie helvettiin automaatin lailla oli kuljetettava syypää synteihin tahi sitten ei – niin nyt on mukaan tuotu uusi salaperäinen typy joka kyselee Ailta tekeekö se varmasti nyt oikein. Nähtäväksi jää onko tämä jokin kauden uusi teema vai jatketaanko entiseen malliin jossa katsoja saa itse päättää menikö homma niinkuin pitikin vai ei.


Koi to Uso
Love and Lies

koitouso

Takazaki x Yukari näyttävät kuinka kissustelu hoidetaan tyylillä!

Näin on tämä sarja kääntynyt haaremihtavan rom-com-tarinan malliin kun pääpojumme Yukari joutuu niin rakastamansa typyn Takazakin että yhteiskunnan hänelle määränneen vaimon Lilinan piirittämäksi minkäpäälle häneen on yaoi-ihastunut myös söpöpoju Nisaka. Perushömppää tässä mennään mutta hieman tavallista ihastuttavampaa katsottavaa ovat olleet pääparimme Takazaki x Yukari kuumat ranskalaiset suudelmat, minkäpäälle sitten Lilinan tarina on tähän mennessä miellyttävästi rakennettu tällaisesta hieman välinpitämättömästä typystä siihen kun hän oikeasti alkaa ihastua pääpojuun kun se on niin tohkeissaan Kofun-hautakummuista (…). Taustalla pyöri myös aluksi jonkinlainen kritiikki japanilaista järjestettyjen avioliittojen omiai-kulttuuria vastaan mutta aika nopeasti tästä on edetty aivan perinteikkääseen haaremimenoon ilman sen kummempaa yhteiskunnallista sanomaa.


New Game!!

newgame

Ihanainen pariskuntamme Umiko x Nenecchi ja rakkaudentäyteinen jäätelöhetki!

Eletään aikaa vuosi ykköskauden jälkeen ja pelinkehittäjäfirman typyt jatkavat siitä mihin tuolloin jäätiin, saamme jälleen ihailla Yagamin pantsuja kun se nukkuu toimistolla ja edessä on uuden pelin suunnittelu. Tässä mennään entisin eväin työpaikan ympärillä tapahtuvan komedian, pienen yurittelun ja lievän ecchin merkeissä ja huippuhetkiä koetaan aina kun ihanainen Nenecchi ilmaantuu ruudulle, se on nyt alkanut koodata omaa peliään jossa apua antaa ihanainen Umiko ja kaksikko näyttää päätyvän myös ihanaiseksi pariskunnaksi noin muutenkin. Aoba saa mainetta turrihahmomallillaan joka valitaan uuteen peliin mutta muuten viimeiset pari episodia on menty Hifumin tahdissa kun ääriujo söpötypy alkaa saada sanoja suustaan eikä vain tekstiviestejä ja valitaan suorastaan ryhmäbossiksi! Kasvutarinaa! Tämä on söpötypykomedian ystäville tuttua ja turvallista katsottavaa siis.


Princess Principal

princess

Ange ja Prinsessa varsin lennokkaissa tunnelmissa – ilman lentokonetta tosin!

Söpöt vakoojatypyt heiluvat tässä varsin kelvollisessa jamesbond-hengessä viktoriaanisessa vaihtoehtois-steampunk-Lontoossa ja keiseihin on saatu ladattua sen verran vauhtia ja vaarallisia tilanteita että menoa seuraa aivan mielellään varsinkin kun tekniikan pojat pyörittävät tapahtumien vyöryä eteenpäin aivan kelpo animaation kera. Homma ei myöskään ole aivan pelkästään turpaan-vaan-ja-onnea-rosmomättöä vaan mukaan on leivottu typyjoukon jäsenille kullekin omat agendansa – porukka ei siis ole precure-mainen me-ollaan-ystäviä-kaikki-jengi vaan kullakin tuntuu olevan omat enemmän tai vähemmän salaiset tarkoitusperänsä roikkua vauhdissa mukana mikä tuokin sitten touhuun jatkuvasti pienen ylimääräisen jännityksen tunnun: voidaanko vaikka Prinsessaan luottaa vai onko se itse asiassa inha kaksoisagentti? Koska räiskeessä porukkaa myös kuolee niin söpöisestä ulkokuoresta huolimatta tällainen hieman brutaalimpi sisältö tuo tarinaan myös lisää tarpeellista ryhtiä ja vakavuutta.


Yōkai Apāto no Yūga na Nichijō
Elegant Yokai Apartment Life

apato

Yūshi saapuu hieman pelottavan näköiseen asuntolaan…

Pääpojumme Yūshi muuttaa sattumusten johdosta asuntolaan jota kansoittaa suuri henkien sun muiden mörköolentojen parvi – mutta ei hätiä mitiä, ne ovatkin kaikki oikein mukavia veikkosia joten hän sopeutuu uuteen elämäntapaansa oikein hyvin ja näin tämä vanhempansa menettänyt ja hieman traumatisoitunut orpopoika saa tästä porukasta uusia ystäviä mikä on hänen sisäänpäin kääntynelle luonteelleen ollut vaikeaa. Tähänastisen draaman kaaren huipennus nähtiin episodissa 3 kun pikkupoikahenki Kurin (…äänenä KugiRie muuten…) tarinan myötä hän ensi kertaa päästi vanhempien kuoleman jälkeen patoutuneen suruntunteen lopulta valloilleen ja kasvoi näin hieman ihmisenä. Tarinan vauhti laantui ikävästi episodeissa 4 ja 5 kun Yūshi muutti pois henkien luota mutta onneksi episodin 5 lopussa hän palaa takaisin joten toivotaan että nyt jatketaan paremmissa merkeissä pienen komedian ja suuren kasvutarinan parissa.
_______________________________________
ARVOSANA 2.5/5 (poimintoja)

Ballroom e Yōkoso
Welcome to the Ballroom

Pääpojumme Tatara päättää tässä siis summanmutikassa ryhtyä kilpatanssijaksi kun muutakaan hommaa ei keksi ja näin on eväät kasassa tällaiselle hyvin perinteiselle shōnen-urheilusarjan tapaiselle rykäykselle. Ikävä kyllä vaan Tatara ei ole onnistunut ottamaan päähahmon rooliaan sitten ollenkaan vaan on valunut seinäkukkasen tasolle kun ruudun ovat vallanneet räväkämmät sivuhahmot Sengokun ja Hyōdōn johdolla. Urheilusarjoille tyypillinen strategiointi on myös siivottu nurkkiin kun tanssin loistokkuuteen päästään lopulta sitten vain haavekuvien kanssa pyörähtelemällä tai saatanallisella uholla vaikka polvi onkin mäsänä. Kun studiona sarjassa on Production I.G jolta nähtiin juuri teknisesti loistelias Haikyū!!-sarja niin on suorastaan hämmästyttävää panna merkille tanssinrytkeen kehno lähes kokonaan still-kuviin perustuva ”animaatio”. Mitähän niille on oikein tapahtunut, ei tainnut tälle projektille liietä jenitukkuja ollenkaan riittävästi näköjään.

Clione no Akari
Lights of the Clione

Köyhä söpötypy Minori on joutunut vielä koulukiusatuksikin mutta luokkakaverit Takashi ja Kyōko ystävystyvät hänen kanssaan siltikin ja sitten käydään porukalla kaloja ihmettelemässä. Sarjaan on lyöty oikein hyvät eväät lämminhenkiselle ystävyystarinalle jossa kovasti kärsimään joutunut Minori-typykkä saa ilon takaisin elämäänsä mutta tähän mennessä tarinaa on viety eteenpäin hieman ehkä liian vähäeleisesti ja juonenkiemuratkin tuntuvat hieman onnahtelevan joka sitten vie kovasti toivottua nyyhkytystehoa pois. Osaltaan ongelmia syntyy myös siitä kun pienen budjetin projektin animaatiotekniikka on kankeaa eikä hommassaan aloitteleva seiyū-osastokaan loista luonnokkuudellaan.

Isekai Shokudō
Restaurant to Another World

Tähän hieman vinkeämpään isekai-sarjaan on sitten koottu joukko episodimaisia kohtauksia joissa tapaamme lounasravintolassa käyviä toisen dimension asukkeja ja painopiste on ollut tähän mennessä ekstaattisissa ruogasmeissa kun keijut sun muut fantasia-asukit nauttivat erityisen messevistä sapuskoistaan. Vaikka muutamaan kertaan tämä oikein elähdyttävää seurattavaa onkin niin noin pidemmän päälle se ei oikein tarinan kantavaksi voimaksi riitä (…varsinkin kun kaikki pitävät vielä vaatteet päällään orgasmeissa kiemurrellessaan…) ja selvästi näkee että tekijät yrittävät tuoda mukaan ravinteli-asiakkaiden taustatarinoita lisätäkseen hommaan hieman Bartender-mäistä syvyyttä. Tässä ne kuitenkin menevät metsään siinä kun yrittävät pysytellä liian tiukasti sarjan fantasiamaailma-teemassa jolloin tarinoista tulee liian kliseisiä liskomies-tappelee-juttuja eikä varsinaisiin katsojaa sykähdyttäviin hetkiin oikein kunnolla päästä.

Isekai wa Smartphone to Tomo ni (Isesuma)
In Another World With My Smartphone

Jos piditte sarjasta Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu (arvostelu täällä) niin nyt on syytä suunnata katseet tänne, tähän on koottu joko tahallaan tai tahattomasti mainiosti överiksi vedetty parodia tästä viime vuoden isekai-menestyksestä. Pääpoju on vain niin saatanan overpowered, mukaan lyöttäytyy sinitukkainen sisaruskaksikko, naimisiinhaluava prinsessa sekä valtavavoimainen söpö maskottitiikeri – kuulostaako yhtään tutulta? Ja pahiksetkin ovat synkkiä kaapupukuisia jäpikkäitä. Tässä tätä kopiohommaa hoidetaan kuitenkin niinkuin kunnon kopion kuuluukin eli alkuperäteosta parannellen ja meno on hyväntuulista hömppää ilman angstin häivääkään ja atmosfääri puhkuu kepeää irrationaalista intoa hieman niinkuin Dog Days -sarjoissa aikanaan. Ja miksi sillä pääpojulla on se älykännykkä? Ei sillä mitään roolia olekaan paitsi mitä nyt joskus Jumala soittelee siihen…

Konbini Kareshi
Convenience Store Boy Friends

Lähikaupassa shoppailevat pojat ihastuvat siellä myös käyviin tyttösiin ja näin ensi alkuun tarina on keskittynyt kahteen pääpariin joiden deittailun tie ei kuitenkaan ole ollut aivan ilman ohdakkeita. Varsinkin eniten ruutuaikaa saanut iinchō-typy Mihashi x Towa -pariskunta ei oikein vieläkään vaikuta rakastavaisilta vaikka kolmannes sarjasta on jo nähty minkäpäälle kakkosviulua soitteleva Mashiki x Mishima -pari hengailee lähinnä istuskelemalla puistonpenkillä ja siihen se sitten jääkin. Niinpä touhusta puuttuu sellainen ponnekas rakkauden kipinä joka innostaisi katsojan kannustamaan aamorin nuolten lentelyä kun vielä sitten epäillä sopii että sarjassa on tarkoitus nähdä muutaman muunkin parituksen syntyminen. Minkäpäälle varsin kankeahko animaatiotekniikka ei auta asiaa sekään.

Nana Maru San Batsu
7O3X Fastest Finger First
Fastest Finger First

Koulun visailukerho on vähän harvinaisempaa sorttia tarinan juureksi mutta tähän sellainen on nyt keksitty ja pääpojumme lyöttäytyy tietenkin mukaan kun siellä on mukana söpö Mari-typykäinen. Urheilusarjanomaista tunnelmaa tässä viritellään itse asiassa varsin kelvollisesti ja visailua ruoditaan oikeaoppisesti strategioiden avulla kun syynätään tarkasti sitä missä kohden kysymystä voi nappia jo painaa kun loppuosa lauseesta on arvattavissa (…tuoden kieltämättä mieleen hieman Chihayafuru-sarjan karuta-pelin tunnelmat…). Tämä onkin ollut tähän mennessä sarjan parasta antia koskapa nähtyihin kisailuihin ei ole onnistuttu lataamaan oikein kunnon jännitystä samoin kuin hahmopuolikaan ei ole oikein ottanut tulta Shiki x Mari -pariskunnan ollessa varsin väritön (…missä tosin Marin seiyūn teennäinen ääninäyttely vaikuttanee asiaan myös…). Vitosepisodissa mukaan tullut vauhdikas elektroniikkanero Jinko tosin vaikutti oikein lupaavalta typyltä ensiesiintymisensä jälkeen, joskohan hänestä on sarjan pelastajaksi?

NTR: Netsuzō Trap
Netsuzō Trap -NTR-

Periaatteessa oikein hyvällä idealla ja vahvalla ecchillä liikkelle lähtenyt Yuma x Hotaru -yurilurpsuttelu on sitten episodien edetessä vajunnut hieman liian angstiseksi seurustelu-välienselvittelyksi mustasukkaisten poikaystävien kanssa. Kun kerran tarjolla olisi hottia typyjen keskistä sänkypeuhua niin pitäisihän sen nyt olla aivan selvä että mitkään poikaystävät eivät tässä vaiheessa enää katsojaa kiinnosta! Sarjaa siis viedään liikaa vakavan suhdedraaman puolelle jostahan on lähes aina vaikea saada mitenkään elähdyttävää seurattavaa.

Skirt no Naka wa Kedamono Deshita
Söpötypy Shizukan ja transuilevan söpöpoika Ryōn paneskelutarina alkoi eccheissä merkeissä kunnes sitten episodissa 5 siirryttiin hotellissa oikein kunnolla hentain puolelle joten pientä toivoa sarjan suhteen vielä on jos vain tekijöillä mielikuvitusta riittää. Hieman on kuitenkin tuntunut siltä että he haluavat lisätä mukaan liikaa juonta kun pitäisi ymmärtää että kun tehdään pornoa niin sitten tehdään pornoa jota yleisö on kuitenkin tullut katsomaan.

Vatican Kiseki Chōsakan
Vatican Miracle Examiner

Positiivisena yllätyksenä on syytä mainita tämä sarja jota pidin alun alkaen tympeänä fujosheille suunnattuna bissepoikien mättötarinana mutta hommahan osoittautuikin kokonaan toisenlaiseksi: homostelut jätettiin lähes kokonaan sivuun samaten kuin mättökin ja ensimmäisessä tarinakaaressa pojukaksikkomme ratkoo kunnon mysteerisarjan hengessä eteläamerikkalaisessa kirkossa tapahtuvia näennäisiä uskonnollisia ihmeitä. Fantasian tielle ei siis lähdettykään vaan aivan jalat maassa tehdyn salapoliisityön avulla selviävät niin Maria-patsaan kyyneleet kuin ilmassaleijumisetkin ja loppujen lopuksi kaiken takana olikin natsit ja itse Hitler! No, loppuratkaisu vetäistiin kyllä hieman överiksi mutta muutoin keskiaikaisen munkkikuoron säestämä synkkätunnelmainen sarja oli siis jopa aivan katsottavaa settiä.

Yōkoso Jitsuryoku Shijō Shugi no Kyōshitsu e
Classroom of the Elite

Periaatteessa varsin mielenkiitoinen idea tässä, sarjassa koulukkaiden menestys takaa niille ruokarahat kullekin kuukaudelle mutta jos joku munii niin rahaa saakin porukka käyttöönsä vain vähän jos ollenkaan. Touhua aloiteltiin miellyttävän machiavellimäisellä otteella jossa ryhmäkurin avulla töpeksijöitä piiskattiin opin tielle ja naamiot putoilivat kiltiksi luultujen tyttöjen naamoilta mutta sarjan edetessä on hieman ikävästi nyt käynyt niin että koko ajan enemmän ruutuaikaa saakin ynseän pääpoju Kiyotakan (…joka on muuten ilmielävä sarjan Saenai Heroine no Sodate-kata Megumi-typyn miespuolinen painos…) ympärille rakentuva haaremitypyjen joukko ja varsinainen juonittelu alkaa jäämään vähän vähemmälle ruutuajalle. Mielenkiinnon säilyttämiseksi suuntaa olisi hyvä vaihtaa sarjassa pikapuoleen.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset