knnw

Ennätykset on nyt tehtailtu ja on kahvitauon paikka! (Katsuhiko, Sayaka)

Jo vähän tässä on kärsimättömästi odoteltukin tuotannon poikien ilmoitusta viimeisimmästä Makoto Shinkain Kimi no Na wa. -leffan saavutuksesta eli maagisen lippukassatuottojen hittirajan ¥25mrd ylittämisestä ja näin se sitten lopultakin on tapahtunut (juttu täällä) ja tuloiksi raportoidaan tarkasti ottaen ¥25.03mrd. Tämä myös jäänee likimain leffan loppulukemaksikin koskapa se pyörii Japanissa enää vain muutamassa teatterissa eikä merkittäviä lisätuloja ole odotettavissa.

Näin Kimi no Na wa. päätyy Japanin kaikkien aikojen lippukassatilastoissa äärimmäisen kunnioitettavalle neljännelle sijalle, edellään ainoastaan Ghiblin ja Miyazakin Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä) (¥30.8mrd), Cameronin Titanic (¥26.2mrd) ja Disneyn Frozen (¥25.5mrd). Maailmanlaajuisiksi lipputuloiksi Box Office Mojo listaa tällä hetkellä US$349milj (ks täällä) jolla lukemalla on jo aikoja sitten voitettu maailman animeleffojen ykköstila (ks juttu täällä). Suomessa puolestaan viimeisin julkisesti nähty noteeraus leffalle oli 19k katsojaa (ks täällä) jota voidaan verrata vaikkapa Miyazakin Kaze Tachinu (Tuuli nousee) -leffaan (24k) tai Takahatan Kaguya-hime no Monogatari (Prinsessa Kaguyan taru) -tarinaan (6k). Animeleffojen Suomen ennätystähän pitää hallussaan Miyazakin Tonari no Totoro (Naapurini Totoro) (45k) tiukasti perässään Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä) (43k).

Tällaisen jättimenestyksen myötä Shinkailla on siis suuret odotukset seuraavan leffansa suhteen ja kieltämättä jopa perinteisesti harvoin ylitettävä superhittiraja ¥10mrd tuntuisi nyt suorastaan vaatimattomalta tavoitteelta. No, kohtahan se nähdään tai osapuilleen vuonna 2019 mikäli hän pitää kiinni kolmen vuoden leffantuotantosyklistä mikä tällä hetkellä tuntuisi olevan jonkinlainen japanilainen standardi.

Ja innokkaimmille faneille tiedoksi että leffan levymyynti alkaa huomenna ja Tōhō on toimittanut kauppoihin vain 1.2 miljoonaa levyä (juttu täällä) joten nyt on aika rientää jonottamaan kipinkapin! Vertailun vuoksi Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä) on myynyt levyjä n 4.1 miljoonaa mutta sillä onkin ollut 15 vuotta aikaa tämän saavutuksen tekemiseen.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset