embassy

Myös Tsutomu Mizushima juhlii satavuotiasta Suomea

Legendaarisista legendaarisin animeohjaaja Tsutomu Mizushima (Girls und Panzer, Prison School, Shinryaku! Ika Musume, Shirobako) käväisi eilen aktiivisuudestaan tunnetussa Suomen Tokion suurlähetystössä kertoilemassa tarinoita siitä kuinka Girls und Panzer -leffassa (arvostelu täällä) ihastuttanut suomalaiskansallinen Jatkosota-koulu (=Keizoku Kōkō) maailman huonoimpine panssareineen (juttu täällä) sai oikein syntynsä (ks suurlähetystön koko tarina täältä).

mika

BT-42-panssarin komentaja Mika taistelun keskellä!

Jatkosota-typyillähän oli muutaman minuutin mittainen lyhyt mutta lähtemättömästi mieleenpainunut kohtaus tuossa leffassa (voitte katsella kohtauksen täältä) jonka suurlähetystön väki on näköjään myös huomannut ja todennut kuinka Suomi jälleen kerran on päässyt maailman (…no ainakin japanilaisten sota-otakujen…) tietoisuuteen. Mizushima itse puolestaan vaikuttaa sotatietämyksineen ja kantele-harrastuksineen hyvinkin Suomi-fanilta.

Ja senhän jo varmastikin tiedätte että seuraava Girls und Panzer -animeprojekti on nimeltään Girls und Panzer Saishūshō ja se on kuusiosainen leffa joista ensimmäinen nähdään joulukuussa 2017 (juttu täällä).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset