supers1

ChibiUsa ja Usagi esittelevät ultimaatteja Eternal Sailor Moon -hahmojaan

Kuten jo alkuvuonna ilmoitettiin (juttu täällä) Bishōjo Senshi Sailor Moon Crystal -sarja (ykköskausi arvosteltu täällä, kakkoskausi täällä) saa jatkoa mutta uutuutena tällä kertaa onkin se että neljäs Yume-tarinakaari sovitetaan kahdeksi leffaksi (uutinen täällä ja virallinen tiedote täällä). Tämä tarinahan aikanaan nähtiin vuonna 1995 alkuperäisen sarjan neljännellä kaudella Bishōjo Senshi Sailor Moon Super S jolloin ChibiUsa muun seiloriporukan kera jeesailee pulassa olevaa Pegasus-yksisarvisraukkaa.

Tämähän on ehkä se vähiten arvostettu Bishōjo Senshi Sailor Moon -tarinakaari mikä selittyy sillä että jälleen kerran keskitytään ChibiUsan hahmon avulla aiempaa lapsekkaampaan yleisöön joskin mikäli tämän Crystal-painoksen erittäin tiukasti mangaa seuraava sovitustyyli säilyy niin ilmeisesti aivan niin keskinkertaiseen menoon kuin vanhassa sarjassa nähtiin ei nyt välttämättä päädytä. Osa selitystä lienee kyllä siinäkin että ohjaaja Kunihiko Ikuharan seuraksi päätyi tuolloin kässäristiksi kammottava Yōji Enokido joka myöhempinä vuosina on esitellyt kelvottomia kykyjään vaikkapa sarjoissa Bungo Stray Dogs, Captain Earth tai Star Driver. No onneksi sentään mukavat Amazoness Quartet -pahistypyt pelastavat mitä pelastettavissa on!

supers2

Amazoness Quartet ihastutti sarjassa Bishōjo Senshi Sailor Moon Super S

Leffojen ohjaajana jatkaa edellisen animesarjan ohjaaja Chiaki Kon mikä melko varmasti takaa enistenkaltaisen mangauskollisen sovituksen ja arvata sopii että ääninäyttelypuolellakaan ei muutoksia tapahdu. Aikataulusta ei ole tietoa mutta kun nyt vasta asia ilmoitettiin niin tuskinpa ennen vuotta 2018 nähdään valkokankailla mitään. Meille länsimaalaisille faneille leffat ovat tietenkin lievästi ikävä asia koska me pääsemme näkemään niitä vasta levyjen tultua markkinoille 6-12 kk ensi-illan jälkeen eli nykynäkymin voipi olla vuosiluku peräti 2019 ennen kuin voimme jatkaa Sailor Moon -bileitä täälläpäin!

supers3

Usagin ja ChibiUsan reaktio kuullessaan vuosiluvun 2019…

Mutta me mooniet olemme sisukasta väkeä ja jaksamme kyllä odottaa! Ja onhan tämän jälkeen jäljellä vielä viides ja viimeinen tarinakaari Stars.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset