titansrunning

Jostain syystä titaanien hyökkäykset eivät enää vedäkään kansaa katsomoon…

Jo levyjen ennakkotilaustietojen perusteella osattiin odottaa että kevään 2017 sarjan Shingeki no Kyojin (kakkoskausi) myyntimenestys ei näytä lupaavalta ja näin nyt kun ykköslevy saatiin kaupan hyllyille niin todellakin oli: kaupaksi kävi ensimmäisen viikon aikana vain 6.6k levyä siinäkun ykköskaudella vastaava lukema oli 57k. Animehistorian suurin myyntifloppi kahden kauden välillä on siis tosiasia.

Mikä sitten meni pieleen?

Ottamatta kantaa sarjan ”hyvyyteen” (…molemmat kaudet ovat olleet mielestäni samantasoista alhaista kuraa…) niin joitakin yleisiä huomioita voidaan kuitenkin tehdä. Yleinen trendihän on ollut levymyynnin väheneminen noin kaiken kaikkiaankin mutta tämä loppujen lopuksi selittää näin katastrofaalisesta pudotuksesta vain pienen osan. Suurin syy lienee se että ykköskaudesta on kulunut neljä vuotta joka on pitkä aika periaatteessa lapsille tarkoitetun sarjan kohdalla, moni tuolloinen fani on nyt kasvanut sen verran (…ainakin toivottavasti…) että angstisten älämölön sijaan nykyään kiinnostaakin jokin muu. Tyylisuunnan tämän päivän fanit taasen eivät enää vaivaudu katsomaan ykköskauden 26 episodia jotta pääsisivät juoneen kiinni vaan mieluummin aloittavat jonkin freesin sarjan seuraamisen jolloin voi aloittaa vähällä vaivalla puhtaalta pöydältä. Monien perus-shōnen-sarjojen kohdallahan (esim Naruto, One Piece) on myös niin että mangan suuret lukijamäärät eivät heijastu levymyyntiin koska tarinankerronnan tyyli ei vetoa chūnibyō-kansaan joka on levyjen suurinta ostajakuntaa ja ilmeisesti Shingeki no Kyojin ei nyt sitten enää herättelekään heissä samanlaisia angstin tunteita kuin aiemmin – minkäpäälle sitten on hyvä huomata sekin että tältä chūnibyō-kansalta on rahat loppu näköjään muutenkin (juttu täällä).

Mutta ällös siltikään vaipuko epätoivoon: Shingeki no Kyojin (kolmoskausi) on jo julkistettu (uutinen täällä) vuodelle 2018! Epäilenpä tosin hieman että jo nyt nähty teknisen laadun heikkeneminen vain jatkuu tuolloin kun tulopuolen jenimäärät eivät enää kata animenteon kustannuksia…


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset