Uutta: Dame×Prince Anime Caravan, Mitsuboshi Colors, Nanatsu no Taizai: Imashime no Fukkatsu, Slow Start.

(Sarjakuvaukset perustuvat kirjoitushetken tietoihin joten muutoksia ja lisäyksiä on tulossa kun uutta tietoa on tarjolla. Samasta syystä kuvamateriaali ei välttämättä myöskään edusta lopullista animelaatua. Postausta päivitetään silloin ja tällöin!)

(viimeksi päivitetty: 6.8.2017)

violettop

KyoAni huumaa meidät jälleen animaatiokyvyillään! (Violet Evergarden)

Talvipakkaset paukkuvat ja tähän nähden oikein sopivaiseti animevalikoima näyttää kovasti tarjoavan lämminhenkisiä hetkiä niin pikkulapsilutuisuuden (Gakuen Babysitters) kuin romanttisten hetkienkin puolesta (Koi wa Ameagari no You ni). Tämän päälle myös KyoAni palaa usean leffaprojektinsa jälkeen animesarjamarkkinoille (Violet Evergarden) joten pääsemme lepuuttamaan silmiämme heidän shinkaimaisen korkeatasoista teknistä jälkeä ihaillessamme. Pitkän linjan animekonossöörejä ilahduttaa lisäksi Sakura-typyn paluu ruutuihimme sarjassa Cardcaptor Sakura: Clear Card Hen – ja paluun tekee myös Fate-franchise (Fate/Extra Last Encore) mutta sehän ei ilahduta juuri ketään…
_______________________________________
LEFFAT (Japanin ensi-illan mukaan)

rikka

Rikka valloittaa valkokankaan! (Eiga Chūnibyō demo Koi ga Shitai! Take On Me)

Leffalistan ainoa mainittava teos toistaiseksi on sitten tässä: aivan ihastuttava chūnibyō-typy Rikka palaa kehiin uuden leffan merkeissä (Eiga Chūnibyō demo Koi ga Shitai! Take On Me) ja myös tällä kertaa vauhtia ja romanttisia komedianhetkiä riittää kun Rikka ja Yūta lähtevät karkumatkalle ympäri Japania!
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 4/5

Gakuen Babysitters

gakuen

Ryūichi ja Kotarō vievät katsojien sydämet lastentarhaseikkailuillaan!

Noniin ensi alkuun siis lääketieteellinen varoitus: tätä sarjaa ei suositella sokeritautipotilaille tai muutenkaan heikkosydämisille, tiedossa kun on kokoroa pakahduttavaa äärilämminhenkistä slice-of-life-tarinaa kun sankarveljeksemme Ryūichi ja Kotarō menettävät vanhempansa onnettomuudessa minkä jälkeen Ryūichi aloittaa työt lastentarhassa jossa muiden lasten joukossa on myös Kotarō. Tiedossa on niin veljesrakkautta (…siinä hyvässä hengessä…) kuin pikkuisten tarhalasten supersöpöistä menoa joten jos vaikkapa sarjat Usagi Drop, Barakamon tai Amaama to Inazuma ovat kolahtaneet niin arvelisin että tässä nostetaan kierroksia sen verran että meno vie jalat altanne.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 3.5/5

Koi wa Ameagari no You ni

koiwa

Söpöinen Akira kiikaroi vanhempia miehiä sillä silmällä!

Näin sitten noitaminA jatkaa hieman erikoisempien romanssiarjojen esittelyä (talven 2017 kruunasi sarja Kuzu no Honkai, arvostelu täällä) ja tällä kertaa tapaamme söpötypy Akiran (17v) joka rakastuu työpaikalla bossiinsa Kondōon (45v). Kaikkien setämiesten toivesarja siis mutta asiasta enemmin perillä olevien mukaan tulossa ei ole mitään limaista ecchiä vaan söpöistä ja ihanaisen epäröivää rakkaustarinaa tuoden hieman mieleen vuoden 2009 sarjan Ristorante Paradiso.


Violet Evergarden

violet

Aahh… kohtalokkaita tanssinpyörähdyksiä (Violet, Gilbert)

Nyt sitten siirrymme retrotulevaisuusmaailmaan jossa tapaamme söpön androiditypy Violetin joka jeesailee ihmisiä kirjoittelemalla kirjeitä tai muita kirjallisia juttuja ja niiden myötä episodimaisessa sarjassa näemme niin slice-of-life-kertomuksia kuin vähän draamaisempiakin stooreja. Androiditypythän ovat olleet viime aikoina erittäin hienojen sarjojen aihe (planetarian: Chiisana Hoshi no Yume (arvostelu täällä), Plastic Memories (arvostelu täällä)) jokahan nostattaa kummasti odotuksia kun vielä kuulette että Violetillakin on vain niin traaginen menneisyys. Scifihtäviä tarinoita ja pientä romantiikkaakin on siis tulossa kun KyoAni esittelee jälleen kerran teknistä osaamistaan niinkuin ne vain osaavat. Ainoa harmituksen aihe on se että ohjaajaksi on päätynyt Taichi Ishidate jonka debyyttityö Kyōkai no Kanata oli rehellisen kauheaa katseltavaa minkä johdosta odotusarvosta onkin rapsaistava puoli pinnaa pois. Tämä sarja jos mikään olisi ollut kuin tilaustyönä tehty Tatsuya Ishiharan kyvyille (klassinen trilogia: Air, Kanon (2006), Clannad) mutta hänellä piisaa nyt kiirettä leffaprojektiensa parissa.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 3/5

Cardcaptor Sakura: Clear Card Hen
Cardcaptor Sakura: Clear Card Edition

ccs

Sakuran hahmodesign on aivan pikkaisen muuttunut yläasteelle päästyään

Vuonna 1998 ensi kertaa tapaamamme suloisa pikkutypy Sakura on nyt kasvanut yläasteikäiseksi mutta ei se menoa haittaa vaan hän jahtaa edelleenkin maagisia kortteja taikatypyksi muuntauduttuaan tässä alkuperäisen sarjan 20-vuotisjuhlatuotannossa. Erityisen perinteistä shōjo-taikatypymeininkiä viikon tappeluineen on siis tiedossa ja tomeraan Sakuraan on vaikea olla ihastumatta minkä päälle alkuperämangan kynäillyt kuuluisa naismangakaporukka CLAMP ujutti mukaan reipasta vapaan rakkauden sanomaa jota nähdessään jopa hipitkin soittavat poliisin paikalle… Tarinassa on aika lailla toistoa niinkuin näissä taikatypyhommissa tapaa olla mutta on kuitenkin CLAMPin niitä ainoita katsottavia sovituksia (toisen ollessa Chobits) joten jos Bishōjo Senshi Sailor Moon iski niin tällä on hyvä jatkaa! Entinen tuotantotiimi jatkaa joten ohjaajan pallille hivuttautuu Morio Asaka (joka myöhempinä vuosina on vain saanut lisää suuria kaluunoita kaulaansa sarjoillaan Chihayafuru ja NANA) ja kässärissä heiluu tuttuun tapaan CLAMPin bossi Nanase Ōkawa minkäpäälle Sakuran roolissa on edelleen Sakura Tange. Sarjaa lämmitellään heinäkuussa 2017 ilmestyvällä prequel-OVAlla Cardcaptor Sakura: Clear Card-hen Prologue – Sakura to Futatsu no Kuma joten eikun silloin kaikki kuulolle! Ja lopuksi tietenkin: RILIIIIIIIIIIIISSSSU!!


Mitsuboshi Colors

mitsuboshi

Puistossa sattuu ja tapahtuu pikkutypyille kaikkea hauskaa! (Sacchan, Yui, Kotoha)

Nyt on sitten vuorossa kolme pikkutypyä jotka puiston nurkassa leikkivät rauhaa puolustavaa Colors-porukkaa ja näin sitten seuraamme heidän tuikitavallisia seikkailujaan näissä puuhissa. Söpöistä lievän komediallista pikkutypy-slice-of-life-ä on siis tiedossa ja sehän on aina mukavaa settiä! Studio Silver Link on remmissä joten tekninen laatu lienee oikein kohdillaan, tekijätiimi sen sijaan on tällä kertaa vähän tuoreempaa laatua: ohjaaja Tomoyuki Kawamura, kässäristi Shōgo Yasukawa.


Slow Start

slowstart

Söpötypykaverit ganbaroivan Hanan ympärillä!

Tämän kauden ensimmäinen Manga Time Kirara -ihanuus on sitten tässä, sankarinamme on tällä kertaa söpötypy Hana joka sikotaudin vuoksi aloitti lukion vuotta kavereitaan myöhemmin mutta aikoo vakaasti ganbaroida tämän eron kiinni. Tuttua Kirara-söpötypy-slice-of-life-laatua on siis jälleen tulossa ruudulle ilahduttamaan silmiämme ja odotuksia vielä kohentaa kummasti se kun ohjaajaksi on sattunut herrasmies nimeltä Hiroyuki Hashimoto jonka muistamme ihanaisista Gochūmon wa Usagi Desu ka? -sarjoista (ykköskausi arvosteltu täällä, kakkoskausi täällä), eikä sekään haittaa yhtään että hahmot on suunnitellut Masato Yasuno jonka syötävän söpöä typytaidetta nähtiin viimeksi kaikin tavoin erittäin hienossa sarjassa Flying Witch (arvostelu täällä). Mangan takana on Yuiko Tokumi jonka pidemmän linjan söpötypyharrastajat muistavat vuoden 2003 lievän absurdista keijusarjasta Binzume Yōsei.


Yurucamp△

yurucamp

Tässä sitä ihaillaan maisemia typyporukalla!

Ja myös tässä on taustalla maanmainio manga-aviisi Manga Time Kirara joten kaikki söpötypy-slice-of-life-konossöörit voivat jälleen nostaa lipun salkoon kun uutta ihastuttavaa takuutuotantoa on taas tarjolla. Tällä kertaa söpötypyt Rin ja Nadeshiko tapaavat Fuji-vuoren juurella ja näkymiä ihaillessaan vetäisevät raamenit mahaan ja tutustuvat näin söpöisästi joten menossa on vahvasti ihastuttavan Yama no Susume -vuorikävelysarjan (kakkoskausi arvosteltu täällä) tapaista ulkoilmaelämän henkeä. Tuotantotiimi (ohjaus Yoshiaki Kyogoku, kässäri Jin Tanaka) on varsin kokematonta sakkia mutta Manga Time Kirara -ihauushan kirjoittaa suorastaan itse itseään…
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 2.5/5

Yowamushi Pedal: New Generation (kakkoskausi)
Fillaripoikiemme edellinen kausi päättyi siihen kun kisaa oli jäljellä vielä muutama kilometri joten jo ennakolta melko lailla oli selvää että eihän tarinaa siihen voinut jättää vaan neljättä kautta kaivataan jotta nähdään kuka lopulta voiton vie. Hieman tässä on ikävästi käynyt niinkuin vähän epäilinkin että vanhan kaartin poistuttua jäljelle on jäänyt vain ne värittömimmät polkijapojulit joista eritoten uusi bossi Teshima ei mitenkään ole lunastanut odotuksia ja katsoja onkin jäänyt kaipaamaan elämää suurempia hahmoja jotka liimaisivat ruudun ääreen varsinkin kun vielä Onodakin on nyt siivottu sivuosiin. No, ehkä meno tiivistyy viime metreillä kun Hakone ja Sōhoku kisaavat parhaan tiimin tittelistä vai yllättääkö suosikkini Midōsuji ja vie koko potin?
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 2/5

Grancrest Senki
Record of Grancrest War

Taas on sitten tarjolla sitä umpitympeää RPG-mättöä jossa sankarpariskuntamme Shirūka ja Theo tappelustelevat jos siellä kuin täälläkin. Taustalla on alan gurun Ryo Mizunon ranobe ja hänhän teki näitä hommia jo ennen kuin ranobeita oli edes kunnolla keksitty vuonna 1988 kirjasarjallaan Record of Lodoss War. Yllätyitte varmaan kun näitte tällaisella roskasarjalla näinkin korkean arvosanan: tämän takana on se että ohjaajaksi on siunaantunut Mamoru Hatakeyama (=Shin’ichi Omata) joka juuri kääräisi kokoon loisteliaan Shōwa Genroku Rakugo Shinjū -sarjan (ykköskausi arvosteltu täällä, kakkoskausi täällä). Jospa hänellä olisi jokin maaginen kyky nostaa tämänkin roskatarinan laatua?
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 1.5/5

Dame×Prince Anime Caravan
Käänteishaaremi-otome-pelin animesovitus jälleen kerran fujoshien mielenylennykseksi ja tällä kertaa söpö prinsessatypy Ani joutuu erityisen pösilöiden prinssien piirittämäksi joten yrittäkääpä nyt sitten repiä tästä jotain hauskaa. Tekijäpuolella on alan vankkaa kokemusta, ohjaajana Makoto Hoshino (Uta no☆Prince-sama♪ – Maji Love Revolution) ja kässärissä Naruo Kobayashi jolle UtaPri-franchise on myös varsin tuttua kauraa.

Sanrio Danshi
Söpöhahmoistaan kuuluisa firma Sanrio pistää tässä pystyyn uuden markkinointikampanjan jossa joukko bissepoikia ei tiedä mitään parempaa kuin vain rakastaa pörröisiä Sanrio-pehmolelujaan. Noniin, kaikkea sitä siis pitää yrittää mutta enpä menisi sanomaan että tästä mitään sen suurempaa animeviihdettä tulee mutta fujoshit varmasti silti iskevät kuin sika limppuun kun mukana on koko joukko söpöjä ruskeasilmäisiä seiyū-pojuja jotka paijailevat vain lelujaan…
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 1/5

Fate/Extra Last Encore
Yksi loputtomista Nasu-sedän keksimistä Fate-franchisen rahastusyrityksistä sitten tässä, pöljässä chūnibyō-mätöstelysarjassa sovitetaan animeksi samanniminen RPG-peli joka on alkuperäisen Fate/stay night -visual novel -pelin Unlimited Blade Works -haaran vaihtoehtoiskerrontaa. Ja kun studiona on Shaft niin varoitan että aikataulu on epämääräinen mutta epävarma…

Gin no Guardian (kakkoskausi)
The Silver Guardian (kakkoskausi)

Tämä hirvittävän kammottava kiinalaisperäinen RPG-mätöstelysovitus (taustalla netmanhua Yín Zhī Shǒu Mù Rén) saa tässä käsittämättömästi toisen kauden!

Nanatsu no Taizai: Imashime no Fukkatsu
Syksyn 2014 erittäin heikon shōnen-mätöstelyn kakkoskausi seuraa sitten valitettavasti tässä. Kutakuinkin koko tekijätiimi on aiemmasta vaihdettu mutta en usko että se menoa yhtään parantaa.

Tōken Ranbu: Hanamaru (kakkoskausi)
Syksyllä 2016 nähdyn äärimmäisen kehnon ykköskauden jälkeen tulee vielä lisää tätä selainpelistä sovitettua miekkamättö-bissepoikien slice-of-life-versiota (Katsugeki! Tōken Ranbu on sitten se sarja jossa ne mätöstelevät). Fujoshit pistävät rahansa kyllä kaikkeen käsittämättömään kummallisuuteen!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset