Interviews with Monster Girls


~ Arvosana 3.5/5 ~

demi1

Demi-typyt vesileikkien huumassa! (Machi, Yuki, Hikari)

Monsteritypyjä nähtiin animessa viimeksi kesän 2015 sarjassa Monster Musume no Iru Nichijō (arvostelu täällä) ja sen verran mukavia typyjä nämä olivatkin jotta saman teeman ympärille on rakennettu myös tämä sarja. Nyt nähtävä painos poikkeaa aiemmasta kuitenkin aika lailla, ecchi on lähes kokonaan jätetty pois (…mitä nyt Satō-sensei esittelee vähän tissejään silloin tällöin…) ja fokus on lämminhenkisessä slice-of-life-tarinassa jossa typyt arvuuttelevat ystävällisen Takahashi-sensein avulla monsterikykyjään ja kuinka ne helpottavat tai hankaloittavat elämää normikansalaisten parissa. Ja onpa mukana myös pikkuriikkisen romantiikkaakin päivän piristykseksi!

demi2

Machi esittelee tässä kuinka dullahan menee yöpuulle

Kovasti monsteritypyistä kiinnostunut Takahashi-sensei tapaa koulussa yllättäen koko joukon sellaisia: Satō-sensei on miehiä viettelevä succubus, Hikari on vampyyri, Machi päätä kainalossaan kanniskeleva dullahan ja Yuki nimensä mukaisesti lumenhenki yuki-onna. Niinpä hän alkaa keskustelemaan kaikkien typyjen kanssa minkälaista on elää erikoisten ominaisuuksien kanssa missä yhteydessä näemme kuinka Machi on vain niin rakastunut senseihin ja niin taitaa olla myös Satō-senseikin, minkäpäälle typyt myös ystävystyvät keskenään ja alkailevat hengailemaan porukalla. Sitten tapaamme monstereihin erkoistuneen poliisisedän joka haluaa vain nähdä Satō-sensei x Takahashi-sensei -pariskunnan, mutta tästä huolimatta Machi haluaisi vain kissustella senseinsä kanssa joka johtaa sitten pieneen välirikkoon mutta pian kaikki on taas kunnossa. Vararehtori tuumii että Takahashi-sensei viettää liikaa aikaa demi-typyjensä kanssa mutta kun koulun muut oppilaat alkavat ymmärtää että monsterit ovat monstereita ja se on ok niin vararehtori ymmärtää sensein työn arvon ja näin hän saa jatkaa entiseen malliin. Kauniiksi lopuksi käydään vielä sukeltelemassa koulun uima-altaalla ja kaikilla oli oikein hauskaa – no ehkä ei Satō-senseillä jonka piti kokuhakustella mutta ei kuitenkaan!

demi4

Yukilla on jotain asiaa!

Monsteritypythän olivat tässä kaikki tietenkin aivan ihanaisia mutta voiton vei tällä kertaa söpöinen Machi joka oli vain niin suloisan rakastunut senseihinsä että katsomo ei voinut muuta kuin kannustaa häntä tässä ehkä hieman kuitenkin kyseenalaisessa hankkeessaan – minkäpäälle hän sitten vielä pyöritti sarjan parasta komediaakin jossa pääosassa usein oli se kun hänen päänsä ja kehonsa tekivät kukin omia temppujaan kuten vaikkapa vessahädän yllättäessä. Tämän päälle Satō-sensei hoitelee siis boin-boin-kohtaukset ja Hikari puolestaan pitää yllä sarjan genki-osuutta siinäkun Yuki on taasen ujo ja hiljainen typy – ja eräs sarjan parhaista anneista onkin monsteritypyjen kehittyvä keskinäinen ystävyys vaikka kaikki erilaisia ovatkin. Ja tähän liittyvää vakavaa sanomaakin on myös mukana missä Takahashi-sensein johdolla meidän annetaan ymmärtää että nämä erilaiset monsteritypyt ovat erilaisia eikä heitä siis voi hyväksyä ja ymmärtää taviskansalaisina vaan nimenomaan pitää hyväksyä heidän erilaisuutensa kuten koulun oppilaatkin tekivät loppujenlopuksi. Näin ne on näreet!

demi5

Vampyyritypy Hikari esittää vampyyria!

Studio A-1 Pictures hoiti tekniikkapuolen tällä kertaa perustasolla ja debyyttinsä tehnyt ohjaaja Ryo Ando aloitti uransa kelpo lailla siinäkun kokenut kehäkettu-kässäristi Takao Yoshioka esitti osaamistaan vakavammanoloisten sarjojen osaajana (Elfen Lied, Shigatsu wa Kimi no Uso, kolme Working!!-kautta) – hänhän kun on erityisen tunnettu myös hieman… ööh… vapaamielisempienkin teosten kirjoittajana (High School DxD, Ikki Tōsen). Seiyū-listan kärkinimi on tietenkin Yōko Hikasa (Satō-sensei) mutta myös Shiina Natsukawan (Yuki) ujot supatukset ihastuttivat nekin.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset