Miss Kobayashi’s Dragon Maid


~ Arvosana 3.5/5 ~

koba1

Ah, ihanaista rakkautta sateenvarjon alla! (Kobayashi, Tōru)

Nyt tapaamme nörttitypy Kobayashin joka eräänä aamuna löytää ulko-oveltaan söpön lohikäärmetypy Tōrun joka rakastuu häneen ensi silmäykseltä, ja näin tästä sitten lähdetäänkin komediapitoiseen slice-of-life-sarjaan kun Kobayashin elämä muuttuu näiden fantasiamaailman elukoiden remutessa hänen kämpillään ja työpaikallaan. Studiona on KyoAni joten tiedätte varautua kovatasoiseen animaatiolaatuun ja äärimmäisen söpöihin typy-hahmomalleihin, ja kun alkuperäteoksen on kynäillyt mangaka Coolkyoushinja jonka jäljiltä muistatte ihastuttavat Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken -shorttisarjat (ykköskausi arvosteltu täällä, kakkoskausi täällä) niin voitte päätellä että mukaan on leivottu myös hieman slapstick-remuamista vakavampaakin sanomaa.

koba2

Porukalla rankasti bilettäminen on rakkauden ensi askel… (Tōru, Kobayashi)

Näin siis Kobayashi ja Tōru tapaavat ja Tōru ryhtyy hetimiten meidon hommiin jotka häneltä luistavatkin oikein muikeasti minkä jälkeen perheeseen liittyy vielä pikkutypylohikäärme Kanna joka söpöydellään muuten aiheutti Japaninmaalla varsin ankaran diabetes-epidemian katselijoiden keskuudessa alkuvuoden aikana. Näin syntynyt uusioperhe muutaa isompaan lukaaliin, Kanna aloittaa koulunkäynnin ja saa uuden ystävän Rikon minkäjälkeen maan päälle ilmaantuu myös Fafnir-lohikäärme-setä, erityisen isotissinen Lucoa-typy joka ahdistelee taukoamatta Shōta-pikkupojuaan, sekä vielä Kobayashin kollegaksi päätyvä Elma-lohikärmestypy. Sarjan huippuhetki koetaan episodissa 9 kun käydään Kannan koulun urheilupäivillä (…no, rehellisesti sanottuna, sarjassa on huippuhetki aina kun Kanna on ruudulla…), minkä jälkeen esitetään näytelmä vanhainkodissa ja juhlitaan joulua ja uuttavuotta. Saamme kuulla Tōrun ja Kobayashin oikeasta ensitapaamisesta jossa känniörvellyksensä keskellä Kobayashi pelasti pahasti haavoittuneen Tōrun hengen, ja kauniiksi lopuksi näemme vielä kuinka Kobayashi puolustaa Tōrua kun tämän pappa-lohikäärme tuli hakemaan tytärtään takaisin lohikäärmemaailmaan mutta tännehän hän vain jäi ja niin he kaikki matkaavat tapaamaan Kobayashin vanhempia.

koba3

Lucoa on vain niin ihastunut Shōta-pojuliinsa joka ei ole asiasta aivan samaa mieltä…

Sarjaan on ladattu siis varsin onnistunutta komediaa kun meikäläisten tavoista mitään tietämättömät lukuisat lohikäärmehahmot tietenkin tekevät kaikenlaista kummaa josta hyvänä esimerkkinä vaikka episodin 4 leikkikenttä-leikit jotka saavat uutta ytyä kun Tōru kavereineen pistää niihin vähän lohikäärmemäistä silausta. Pikkutypy Kanna tuo sitten tämän päälle mukaan vielä äärimmäisen vahvan lämminhenkisyys-tsunamin, mitä tahansa hän ruudulla tekeekin niin sydämenne sulaa sitä katsellessanne ja yrittäkääpä istua kuivin silmin episodin 9 tunteiden vuoristorata kun Kannan suruksi näyttää siltä kun Kobayashi ei ennättäisikään paikalle kun koulussa on urheilupäivä… Mutta kun Coolkyoushinja on Coolkyoushinja niin kaiken tämän takaa hän kertoo meille Kobayashin kasvutarinan: yksinäiseen salaryman-elämään jo alistunut typy saakin yllättäen perheen jota hän jopa omaksi täydeksi yllätyksekseen oppii rakastamaan vaikka – kuten hän itse sen sanoo – hän tietää että hänen jurolla kimiräikkös-luonteellaan hän ei osaa tätä rakkauttaan ilmaista Tōrulle ja Kannalle riittävän selvästi. No, se että he loppuhuipennukseksi matkaavat Kobayashin vanhempia tapaamaan kertoo tietenkin että hänen tunteensa ovat kuitenkin aitoja ja vahvoja. Tämän päälle meille vielä hieman vilautellaan sitä että Tōrun ja Kannan entinen lohikäärme-elämä ei ole ollut vain onnen auvoa vaan niihin on kuulunut paljon draamaa mutta tämä aihe jää sitten sarjassa aika lailla käsittelemättä, samaten kun varsin sivuun joutuvat myös Fafnir, Lucoa ja Elma joille olisi kyllä suonut enemmänkin ruutuaikaa. No, onneksi kuitenkin saimme ihailla Lucoan tissejä edes jonkun verran!

koba4

Maailmankaikkeuden ihastuttavin olento: Kanna Kamui!

KyoAni on KyoAni joten tekninen laatu säihkyy korkeatasoisena ja ihastuttavista typyistään kuulu studio ylitti tässä sarjassa itsensä luomalla maailmankaikkeuden über-ihanimman typyhahmon Kannan! Pitkän linjan KyoAni-ohjaaja Yasuhiro Takemoto (Amagi Brilliant Park, Full Metal Panic! The Second Raid, Full Metal Panic? Fumoffu, Hyōka, Lucky☆Star-sarjan loistokas loppuunvienti kun Yamakan oli potkittu pois projektista) terästäytyi edellisen melko katastrofaalisen luomuksensa (Amagi Brilliant Park) jäljiltä ja saimme nauttia hänen komedia-slice-of-life-kokemuksensa helmistä (Full Metal Panic? Fumoffu, Lucky☆Star). Seiyū-listalla taas erityisen komeat kiitokset lähetän Maria Naganawalle jonka Kanna oli vain juuri niin hellyttävän lapsekas kuin se vain voi olla, minkäpäälle on miellyttävä laittaa merkille että Yūko Gotō (Georgie) on taas palannut töihin – hänhän on ollut pari vuotta poissa vakavan sairauden takia joten toivon mukaan nyt taas saamme kuulla lisää hänenkin ääntään.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset