~ Arvosana 3.5/5 ~

fuka1

Fūka on vaan aivan ihastuttavan ihastunut Yū-pojuliinsa…

Mangaka Kōji Seo (Kimi no Iru Machi, Suzuka) aiheuttaa yleensä kauhunkiljahduksia kun alan harrastajat kuulevat tämän loputtoman monikulmiorakkausdraaman mestarin nimen mutta ollos tällä kertaa rauhassa, vaikka hänen mangansa on myös tämän animesovituksen takana niin meno onkin aivan kertaluokkaa ihanaisempaa romanttista draamaa samalla kun söpötypy Fūka pistää pystyyn koulun bändiä – ja tähän hienouteen syynä lienee se että animessa on kokonaan uudelleenkirjoitettu eräs mangan olennainen juonenkäänne (lisää siitä täällä mutta varoitan että tiedossa on siis huippukriittisiä spoilereita!). Tämä on löyhä jatko myös Suzuka-sarjalle (Fūka on tuon sarjan pääparin lapsi) mutta varsinaisesti mitään tietoa tästä vanhemmasta sarjasta ei tätä katsellessa tarvita.

fuka3

…mutta Koyuki laittaa kampoihin kaikkensa yrittäen…

Aloitamme räväkästi sillä kun pääparimme Fūka ja söpöpoju Yū kirjaimellisesti törmäävät toisiinsa minkä jälkeen tunnelmia lepytellään käymällä yhdessä elokuvissa – ja samalla paljastuu että suosittu idoli Koyuki (kutsumanimi Tama) onkin Yūn osananajimi-typy… ja tietenkin palavasti rakastunut poikuliin. Näin sitten myös hieman päämäärättömästi ajelehtinut Fūka päättää ryhtyä laulajaksi ja perustaa bändin ja rantaepisodissa huomaamme että hän osaakin homman oikein hyvin mutta pientä hiekkaa rattaisiin tulee siitä kun Fūkakin rakastuu mutta näkee kauhukseen kuinka Koyuki pyörii Yū-pojulin ympärillä. Bändiin liittyy sitten uusi typy Sara joka on Yūn twitter-frendi ja rakastuu myös (…mitä muuta luulitte…) pojuliin kun kuulee kuka hän oikein on. Fūka ja Koyuki ystävystyvät kylpyläreissulla mutta sitten julkisuuteen vuotaa kuva Koyuki x Yū -pariskunnasta ja Fūka oivaltaa Koyukin rakkauden syvyyden biisin sanoista samalla kun suuri yleisö alkaa inhota Yūta. Koulujuhlissa on bändin ensiesiintyminen mikä alkaa kurjissa merkeissä mutta päättyy suureen voittoon kun porukka huomaa että hehän osaavat soittaa ja jopa paikalle salakähmin tullut Koyuki nousee lavalle laulamaan. Hänelle käy kuitenkin kehnosti koska traumatisoituu yhtäkkisesti eikä enää saa lauluääntä suustaan ja joutuu sen vuoksi lepolomalle samalla kun Fūka kirjoittaa uutta biisiä bändin seuraavaan raibuun. Työ etenee kuitenkin hitaasti kun Fūka on onneton arvellessaan rakkauselämänsä nyt karahtaneen karille Koyukin korjatessa potin mutta sitten kaikki onkin taas kunnossa ja raibu on suuri suksee. Sitten iskee kuitenkin shokkushokku! kun kaikkien järkytykseksi Fūka ilmoittaakin lähtevänsä soolouralle! Bändi hajoaa mutta Yū ganbaroi, kertoo Koyukille että ei rakastakaan häntä ja näemme ihanaisen kokuhakustelun Fūka x Yū minkä jälkeen bändi saadaan takaisin kokoon ja kaikki on mitä parhaiten päin!

fuka4

…kun taas Saran kanssa tutustuminen hoituu perinteisin animekonstein!

Niinpä niin, tämä sarjan nautittavuus oli puhtaasti Fūkan ihanaisen persoonan ansiota, hän on typy joka elää suurella tunteella eikä ehkä niinkään viisaudella mutta valloittaa rehellisellä sydämellään yleisön heti ensi sekunneilta niinjotta on aivan selvää kuinka sarjan rakkausdraama pitää ratkaista ja uudelleenkirjoitettu animen tarina menee juuri niinkuin pitääkin ja näin muutamat loppuepisodit ovat oikein muikeasti kokoroa pakahduttavaa rabu-rabu-juhlaa. Tämän päälle on sitten lyöty mukaan vielä musiikkiteema joka aina kohottaa tunnelmaa entisestään kun Fūka vetäisee biisin korkealta ja kovaa jotta katsomo niin ruudulla kun kotonakin tempautuu sykkeeseen täysillä mukaan. Hieman ehkä Koyukin tarinanpätkän yhteenveto sarjan lopussa meni hutaisten minkä lisäksi muut hahmot jäivät varsin taka-alalle muutenkin ja itse ainakin olisin oikein mielelläni käyttänyt enemmän aikaa Saran kanssa jonka kahtiajakautunut luonne (…en ole kiinnostunut tisseistä ollenkaan…) oli oikein viihdyttävä.

Studio diomedea oli pistänyt kasaan kohtuulaatuista teknistä jälkeä ja ohjaaja Keizō Kusakawa (kaksi Mahō Shōjo Lyrical Nanoha -franchisen kautta) piti homman hanskassa niinkuin jo paljon kokeneen kaverin pitäisikin. Suurimmat prenikat ojennan kuitenkin seiyū-listan parhaalle: Lynn (Fūka) onnistui saamaan hahmoonsa juuri sellaista viatonta päällekäyvyyttä jonka johdosta hänestä tuli katsojan kannustama suosikki – riskinähän tässä oli se että Fūkan kieltämättä hieman aggressiivinen luonne olisi voinut kääntyä jossain vaiheessa häntä itseään vastaan. Sekä Lynn että Saori Hayami (Koyuki) hoitelivat myös hahmojensa lauluesitykset ja todeta vain voi että kyllä he tämänkin homman osaavat.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset