Minami Kamakura High School Girls Cycling Club


~ Arvosana 3/5 ~

minami0

Hiromi tankkaa vähän energiajuomaa matkan varrella…

Söpöt typyt ovat taas polkupyöräilemässä (ks myös syksyn 2016 sarja Long Riders!, arvostelu täällä) ja tällä kertaa tapaamme Kamakuraan muuttaneen söpötypy Hiromin joka innostuu polkemaan pyörää koulukavereidensa kanssa. Tarjolla on siis typy-slice-of-life-sarjaa jossa samalla meille esitellään seudun kauniita matkailumaisemia sekä aina episodin lopun live-action osuudessa saamme jopa aivan konkreettisia pyöräilyvinkkejäkin.

minami1

…ja on näin vauhdissa taasen!

Söpötypymme Hiromi on siis muuttanut Kamakuran upeisiin maisemiin ja hetikättelyssä koulun alkaessa kaverustuu toisen söpötypy Tomoen kanssa joka opastaa häntä pyörälläajamisen jalossa taidossa ja niinpä yhdessä opetypy Shikin kanssa sitten jo ajellaankin paikkakuntaa ristiin rastiin. Mukaan liittyy vielä ojō-sama-typy Fuyune sekä uimaritypy Natsumi ja niinpä he pistävät pystyyn koulun pyöräilykerhon 40 vuoden tauon jälkeen. Edessä on uusien pyörien hankinta ja jopa Hiromi saa jäännösosien avulla kootun maantiepyörän ja niin osallistutaan ensimmäiseen kisaan josta voitto tulee kotiin tiukan puserruksen jälkeen. Sitten käydään Kamakuran matkailunähtävyyskierroksella jolla mukaan lyöttäytyy jenkkitypy Sandy minkä jälkeen käydään vielä ajamassa Fuji-vuorellekin ja kaikkien suureksi iloksi kuullaan että Sandy ei ollutkaan muuttamassa takaisin kotimaahansa. Ja kauniiksi lopuksi (=myöhästyneessä 13. episodissa) käydään vielä polkemassa Taiwanin maisemissa missä tavataan Natsumin kaksoisolento, paikallinen söpötypy Su-chan.

Sarjan ehdoton vetovoima on lämminhenkinen iloisuus ja positiivisuus jota päähahmo Hiromi puhkuu tarttuvasti ympärilleen ja jonka avulla voitetaan kaikki pikkukommellukset – vaikkapa kun hänellä ei ole varaa ostaa oikeaa maantiepyörää niin se kootaan hänelle hyväntahtoisten pyöräilijöiden lahjoittamista osista. Typy-ydeisyys on sitten se toinen sarjan merkittävä anti joka näkyy kun typyt jeesailevat toisiaan pyöräkisassa (episodit 7 ja 8) ja varsin lutuista oli myös se kun Natsumi ja taiwanilainen Su-chan ystävystyivät ja vannoivat tapaavansa vielä maailmankiertueen merkeissä. Pyöräilyyn urheiluna ei tässä siis sen koommin keskitytty vaikka knoppeja jaettiinkin, fillarointi oli se liima jonka avulla typyt kokoontuivat yhteen pitämään hauskaa ja samalla ihastuttamaan meitä katsojia.

minami2

Kerhomme typyt luovat kaihoisia katseita merelle pyöräretken lepotauolla

Ohjaaja Susumu Kudo on parhaiten tunnettu räyhäisästä kyberpunk-leffatrilogiasta Mardock Scramble (kolmosleffa arvosteltu täällä) mutta niin hän vain onnistui aivan miellyttävästi kapellimestaroimaan liki täysin vastakkaista genreäkin, kun taas puolestaan kässäristi Kurasumi Sunayama on oikea alan ekspertti ja tutustunut pyöriin jo sarjassa Bakuon!! ja Yowamushi Pedal New Generation (…sarjassa Bakuon!! ne tosin olivat moottori-sellaisia…). Ja Reina Ueda (Hiromi) johti seiyū-joukkoa iloisella kälätyksellään aivan samoin kuin sarjassa Bakuon!! (Hane).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset