~ Arvosana 3/5 ~

goemon1

Leffan päätappeluspukarit tässä ja Goemon ottaa lukua mitä harvoin sattuu!

Viime vuosien aikana on mangaka Monkey Punchin luoma Lupin the Third -franchise esitellyt meille Lupinin kavereita omilla animeillaan (animesarja Lupin III ~Mine Fujiko to Iu Onna~ keväällä 2012, ja lyhytleffa Lupin the IIIrd: Jigen Daisuke no Bohyō vuonna 2014, arvostelu täällä) joten loogisesti nyt on sitten vuorossa samuraijätkä Goemon Ishikawa tällä vajaan tunnin mittaisella toimintapätkällään (ja katsokaa muuten myös syksyllä 2015 alkanut viimeisin Lupin-pääsarja Lupin III: Part IV, arvostelu täällä). Taattua äksöniä siis Lupin-faneille ilman sen kummempia krumeluureja ja näemme kuinka Goemonin katana leikkaa jälleen kaikenlaisia arvottomia esineitä…

goemon2

…ja verta lentää kuten leffan nimikin antaa ymmärtää! (Goemon)

Aloitamme reippasti mafian kasinolaivalla jossa Goemon on henkivartijana kun Lupin päättää ryöstää kassan minkäpäälle hommaa sekoittaa paikalle ilmaantunut isokokoinen kirvesmies Hawk joka tappaa mafiabossin ja kaikki pötkivät pakosalle. Goemon jahtaa kirveskorstoa kostonhimo silmissään muttamutta! suuri shokku iskee kun Goemon kaikki ällistyttäen häviää tappelun! mutta paikalle sattunut Zenigata korjaa jätin lopulta putkan perille jäähtymään. Goemonille häviö ottaa luonnon päälle kertakaikkiaan armottomasti ja hän ryhtyy treenaamaan rankasti ja vaivannäkö tuottaakin tulosta kun hän uusilla kyvyillään peittoaa kaikki päällekäyvät mafianjätkät jotka olivat katkeria bossinsa kuolemasta. Samaan aikaan kirvesäijä on karannut vankilasta ja alkaa tappeluksen Lupinin kanssa mutta Goemon saapuu paikalle pelastamaan ja vertaroiskuvan mäiskeen jälkeen hän voittaa kuin voittaakin tällä kertaa ja jättijäppinen kävelee tiehensä eikä Goemon anna Zenigatan pidättää Lupiniakaan.

Franchisen tyyliin vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjoiltiin siis liki joka minuutille ja varsinkin lopputappelun osalta tässä äidyttiin jopa gorehtavaan ruumiinosien lentelyyn ja verilitrojen roiskumiseen – ja myös franchisen tyylin mukaisesti toiminta oli tärkeämpää kuin juonen loogisuus. Ruutuaikaa sai siis tällä kertaa mystinen samuraijätkä Goemon joka kyllä tämän jälkeenkin jäi aivan yhtä mystiseksi kuin ennenkin, tappelushäviö aiheuttaa hänelle pienen eksistentiaalisen kriisin mutta kunnon shōnen-sankarin tavoin kaikki ratkeaa sillä kun hän treenaa niin perkeleesti. Samaten kirveenheiluttelijajätkä Hawk tulee ruudulle ja lähtee ruudulta eikä meille jää oikein kunnon tietoa miksi hän nyt kävi täällä riehumassa, minkä päälle hieman harmittaa sekin että Fujiko pitää taaskin vaatteet suurimmaksi osaksi päällään.

goemon3

Ah, tarvitsemme vielä KUNNOLLISEN (…) Fujiko Mine -leffan!

Takeshi Koike (ohjaus) ja Yūya Takahashi (kässäri) jatkavat samoilla jäljillä edellisen yhteisen teoksensa (Lupin the IIIrd: Jigen Daisuke no Bohyō) jälkeen kunnon 70-lukulaiseen tyyliin (…koska viimeksi näitte uudessa animessa käytettävän kolikkopuhelinta…), ja niin tekee myös ikinuori ääninäyttelijä Kiyoshi Kobayashi (Daisuki Jigen), 84v!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset