ghibli

Mestari on jälleen työpöytänsä ääressä – mihinkäpähän hän nyt sieltä lähtisi…

Kuten aiemmin on tullut jo kirjoitettua (juttu täällä) Suuri Mestari Hayao Miyazaki on viime aikoina ahkeroinut (jälleen kerran) viimeisen leffansa storyboardin kimpussa ja vaikka vauhti onkin ollut hidasta (juttu täällä) niin konkretiaa alkaa jo olla näkyvissä siinä että Ghibli alkaa palkkaamaan animaattoreita leffan tekohommiin lokakuusta lähtien (juttu täällä)! Näin voidaan arvella että tuottaja Toshio Suzukin peräämä rahoitus olisi siis sekin löytymässä koska eiköhän ne animaattorit toivo vielä vähän palkkaa ansaitsevansa.

Leffan aikataulu selvästikin myöhästyy aiemmin arvaillusta vuodesta 2019 ainakin vuoteen 2020 ja todennäköisimmin vuoteen 2021 koska jos animointityöt loppuvat nyt veikatun lokakuun 2020 tienoilla niin eiköhän Mestarin Viimeinen Leffa saa sitten ensi-iltansa japanilaisittain kuumimpaan leffankatseluaikaan kesälomakautena 2021 jolloin samalla vältetään Tokion olympialaisista 2020 johtuva mekkala. Näin siis kruunaisi Miyazaki 80-vuotisjuhlansa esittelemällä jälleen kerran Japanin katsotuimman leffan (…tätä voitanee jo aivan etukäteen pitää varmana asiana…).

Ja muistin virkistykseksi Mamoru Hosoda lupailee uutta leffaa nimeltään Mirai aikataulun mukaan toukokuulle 2018 (ks lisää täältä) kun taas Makoto Shinkailla on tähtäimessä vuosi 2019 (ks postaus täällä).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset