msknnw

Tältä näyttää 350 miljoonan taalan mies Makoto Shinkai

Suurenmoinen iltapäivälehtemme Ilta=sanomat intoutui arvostelemaan juuri teattereissa Suomen ensi-iltansa saaneen Kimi no Na wa. -leffan (ks juttu täältä) mutta ilmeisesti hämmennyksissään ovat menneet kriitikko Poussun faktat hieman sekaisin niin otsikossa kuin tekstissäkin:

is

Oikea asianlaitahan on niin että Kimi no Na wa. on kerännyt Japaninmaalla lippukassatuottoa tätä kirjoitettaessa ¥24.9mrd (ja se rikkoo ¥25mrd-rajapyykin muutaman viikon sisään) ja tulee aivan varmasti jäämään siellä animeleffojen kakkoseksi kun ykköstilalla jyllää edelleen Miyazakin leffa Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä) (¥30.8mrd). Sen sijaan aivan pienepieniä mahdollisuuksia on vielä siihen että Kimi no Na wa. lyö Japanin tilastoissa sellaiset Hollywoodin mammutileffat kuin Titanic (¥26.2mrd) ja Frozen (¥25.5).

Mutta puolestaan maailmanlaajuisessa lippukassatilastossa Kimi no Na wa. on jo kuukausia sitten pessyt kaikki animeleffat Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä) mukaanlukien (ks tämän blogin juttu tapahtumasta täältä) ja Box Office Mojo liputtaa sille tämän hetken saldoksi hieman päältä US$350milj (ks täältä). Tästä opimme sen että kun Kiina kohta ohittaa USAn suurimpana leffamarkkinana voi tänä päivänä saavuttaa kohtuullisen muikeita tuloksia vaikka ei vetoaisikaan länsimaiseen makuun – Shinkain leffan maailmanlaajuisista tuotoista neljännes tuli nimittäin juuri Kiinasta ja Aasian maista (Japani poislukien) kaikenkaikkiaan peräti kolmannes.

Niinpä sitten ei muuta kuin että kaikki suomalaiset animeleffafanit nyt joukolla teattereihin tekemään suomalaista animeleffojen ennätystä! Tavoitteena on 45’244 kävijää jonka keräsi vuonna 2006 kaikkien varmasti tuntema Ghiblin klassikko Tonari no Totoro (Naapurini Totoro).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset