Maho Girls PreCure! the Movie: The Miraculous Transformation! Cure Mofurun!


~ Arvosana 2.5/5 ~

precure1

Valotikut esiin ja pahista päin! (Kumata, Ha-chan, Mofurun, Mirai, Riko)

Näin on jälleen se aika vuodesta kun joudutte kaivamaan valotikut komerostanne ja kannustamaan vielä viimeisen kerran vuoden 2016 PreCure-sarjan (Mahō Tsukai Precure!) sankartypyjä taistelussa ilkiöitä vastaan. Tiedossa on siis parhautta itseään eli taikatypytappelusta jossa tuttu PreCure-kolmikkomme saa vielä peräti uuden jäsenenkin, Cure Echon jälkeen toisen pelkästään leffassa esiintyneen PreCuren (…mikä seikka paljastetaan tosin kyllä jo leffan nimessä…)!

precure2

Cure Mofurun on Cure Echon jälkeen toinen leffaspesiaali-Cure!

PreCure-poppoomme rynnii tällä kertaa Taikamaailmaan osallistuakseen kerran sadassa vuodessa järjestettäviin suuriin bileisiin joissa toivomuskivi toteuttaa jonkun arvolliseksi valitsemansa paikallaolijan toiveen – ja kaikkien suureksi hämmästykseksi tämän kunnian saa maskottinallekarhuneiti Mofurun! Mutta hän tuskin ennättää sanoa juuri mitään kun paikalle ilmestyy suuri ilkiökarhu Dark Matter joka kähmii mukaansa niin toivomuskiven kuin Mofuruninkin jotta saisi toteutettua oman toiveensa: hän kun puolestaan haluaisi hävittää kaikki magiikkanoidat! PreCure-typyt lähtevät tietenkin perään ja paikan päällä Mofurun onnistuu itsekin pakenemaan ja huomaa että seutukunnalla elelee paljonkin söpöjä karhuja ja hän tutustuu erityisesti erääseen juroon Kumata-karhupojuliin joka kuitenkin lopulta paljastuu olevansa itse pääilkiö Dark Matter. Sitten seuraa perinteinen PreCure-tappelus jonka kuumimpina hetkinä tapahtuu hämmästyttävä ihme: myös Mofurun muuntuu PreCureksi sopivalta nimeltään Cure Mofurun! Ja kun kaikkien toiveet valotikkujen avulla yhdistyvät on taikatypyjen voitto inhasta Dark Matterista vain ajan kysymys ja sitten paljastuu sekin että ei hänkään oikeastaan paha ollut vaan halusi vain kavereita ja niin kauniiksi lopuksi näemme kun hän ystävystyy muiden karhunassikoiden kanssa.

Niinkuin huomasitte, perinteinen PreCure-teemahan tässä taustalla oli kun ystävyyttä käsiteltiin tosin hieman toisesta näkökulmasta eli siitä että kuinka kurjaa se onkaan jos ei ystäviä ole ollenkaan niin johan silloin sitä heittäytyy ilkeäksi yksi jos toinenkin. Mutta Mofurunin tavattuaan Kumata kuitenkin ymmärsi hairahtuneensa joron jäljille ja kun nallekarhutypy lojui elotonna tantereella katui hänkin tekosiaan ja kääntyi jälleen kaidalle tielle mikä sitten palkittiin kun muut karhupalleroiset halusivat hänet ystäväkseen. Tämähän oli tietenkin mitä mieltälämmittävin tarinan juuri mutta kieltämättä hieman jäi kaihertamaan se että tässä olisi voitu viritellä myös rakkauskertomusta Mofurun x Kumata. No, PreCure-sarja kun on niin romantiikka jää näissä aina pienempään rooliin. Kumatan tuskaista taivalta katsellessa tuli muuten sekin mieleen että tekijätiimi oli inspiraatiota hakiessaan hieman enemmin vilkuillut Mamoru Hosodan mainiota leffaa Bakemono no Ko (arvostelu täällä)…

Laadullisesti oli studio Tōei pistänyt tähän pätkään yllättäen aivan kunnon panoksen ja animaatiojälki oli selvästi eloisampaa kuin TV-sarjassa aikanaan minkä päälle muutamiin kohtauksiin oli taustamaalarikin intoutunut pistämään parastaan – on näköjään PreCure-franchise päässyt taas menestyksen makuun kun rahaa näyttäisi riittävän. Puolestaan 3DCGI-osaamistaan Tōei esitteli ennen leffaa esitetyssä 7-minuuttisessa shortissa Cure Miracle to Mofurun no Mahō Lesson! jossa Mirai ja Mofurun äityvät varsin hauskaan henshin-mittelöön. Ja kuten lähes aina, PreCure-animen seiyū-kaarti on nimekkäitä tähtiä täynnä: Rie Takahashi (Mirai/Cure Miracle), Saori Hayami (Ha-chan/Cure Felice) ja Yui Horie (Riko/Cure Magical)

precure3

Mahō Lesson -shorttipätkässä Tōei esitteli CGI-osaamistaan! (Cure Miracle, Mofurun)

Näin on tämä virallisesti viimeinen Mahō Tsukai Precure! -sarjan tähtien esiintyminen nähty mutta vielä jäämme odottamaan aivan lähipäivinä ensi-iltansa saavaa Pretty Cure Dream Stars! -leffaa. Tämähän on ensimmäinen uuden sukupolven kokoomaleffa kun All Stars -leffasarja on nyt jäänyt historiaan, lähinnä kaiketi sen takia että n 50 taikatypyn heittäminen ruudulle yhtaikaa ei enää oikein kunnolla toimi. Dream Stars! näyttäisi keskittyvän parhaillaan telkkarissa pyörivän sarjan tähtiin (Kirakira☆Precure À La Mode) sekä kahteen edelliseen PreCure-kauteen (Mahō Tsukai Precure!, Go! Princess Precure) jokahan selkeyttää menoa varmasti melko lailla – mutta tuottaa kyllä pettymyksen niille katsojille jotka vain fanittavat vanhempien sarjojen ihanaisia PreCure-typyjä!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset