Lukuisten unettomien öiden jälkeen on suomalaisen otakukansan kiihkeä toive lopultakin toteutumassa kun Cinema Mondon twitter-tili ilmoittaa että animeleffojen tämänhetkinen kuningas Kimi no Na wa. olisi täkäläisillä valkokankailla huhtikuussa (ks tviitti täältä). Kyseessähän on siis ohjaaja Makoto Shinkain läpimurtoelokuva joka on lyönyt lähes kaikki myyntiennätykset, ja jopa entinen rahakasojen valtias Ghiblin ja Hayao Miyazakin Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä) on jäänyt taakse maailmanlaajuisessa lippukassatuotoissa – ainoa ennätys joka leffalla on vielä rikkomatta on Miyazakin lyöminen Japanin teattereissa ja tämä temppu jääkin kyllä tekemättä näillä näkymin.

Leffassa pääsette nauttimaan Shinkain tyylin mukaisesta dramaattisesta koululaisromanssista johon on sotkettu mukaan pientä scifiä ja fantasiaa, mutta aivan uutena asiana hän esittelee tällä kertaa myös huumorintajuaan mikä ei ole ollenkaan huono juttu tämä. Ja jos mikään animeleffa niin Kimi no Na wa. on se joka sopii suurelle valkokankaalle kuin nyrkki silmään: Shinkain liki piinallinen pakkomielle äärimmäisen tarkkaan ja kauniiseen taustamaalailuun tulee pudottamaan tuoliltaan porukan joka istuu ensimmäisillä riveillä teatterissa vaikka olisivat nähneetkin kaikki Miyazakin leffat…

Leffasta ja Shinkaista lisätietoja tässä blogissa löydätte seuraavasti:
Kimi no Na wa. -leffan arvostelu (täällä);
– kaikki Kimi no Na wa. -leffaan liittyvät jutut (tällä haulla);
– koko Shinkain tuotanto (tällä haulla).

Cinema Mondo ilmoittaa leffan ensi-iltapäiväksi 21.4.2017 joten näin voivat suomalaiset animeharrastajat lopultakin raapustella kalendaarioonsa menomerkintöjä oikein tähtien kera (Mondon esittelyteksti täällä)! 


Leffan BD/DVD on luvattu kaupan hyllyille 27.10.2017 suomi/ruotsi-subeilla joten eikun siitävain tilaamaan!
yndvd


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset