haikyuutop

Pelit on pelattu ja juhlat voivat alkaa! (Haikyū!! (kolmoskausi))

Näin sitten vuoden 2016 ennätysmäisen suuresta uusien animesarjojen joukosta kuoriutui kuin kuoriutuikin myös toinen (…ensimmäinenhän oli planetarian: Chiisana Hoshi no Yume, katso lisää täältä…) niin loistava sarja että Animeklassiko-arvonimen ojentaminen on jälleen paikallaan (Animeklassikko = sarja jonka arvosana on 4.5/5 tai parempi). Genreskaalalla mennään tässä liki ääripäästä toiseen, siinä missä planetarian edusti urheasti nenäliinapaketteja kuluttavaa nakige-tyylisuuntaa on Haikyū!!: Karasuno Kōkō vs Shiratorizawa Gakuen Kōkō puolestaan räyhäkästä lentopallistipoikien esittämää urheiluviihdettä joka testaa katsojan pumpun kestävyyttä hieman toisella tavalla…

Pojathan ovat jo pelanneet kaksi animesarjakautta (ykköskausi arvosteltu täällä ja kakkoskausi täällä) ja vaikka pelikuvaukset ovat näissäkin olleet jännityksentäyteistä menoa niin niitä hidastaa se urheilusarjojen perinteinen ongelma: miten saada katsoja viihtymään myös silloinkin kun EI pelata. Nyt tällä kolmoskaudella asia ratkaistiin sitten yksinkertaisesti niin että koko sarja oli vain yhden pelin kuvausta joten intensiteetti ei päässyt putoamaan hetkeksikään ja näin nojatuoliperunoiden adrenaliinitasot nousivat vaaravyöhykkeelle ja sykemittarista loppuivat numerot. Animeklassikon arvonimi on siis täysin ansaittu ja Initial D sai näin rinnalleen toisen klassikko-urheilusarjan.

attack1

Kozue takoi palloa jo vuonna 1969 (Attack No. 1)

Lentopallohan on sinänsä harvinainen animesarjan aihe mutta yllättäen kuitenkin varsin historiallinen: se maailman ensimmäinen typy-urheiluanimesarja Attack No. 1 vuodelta 1969 oli nimittäin juurikin lentisaiheinen ja siinä juhlittiin Japanin lentisnaisten olympiakultamitalia Tokion kisoissa vuonna 1964. Ja sekin on hyvä muistaa että Attack No. 1 oli myös kaikkien aikojen kolmas urheiluanimesarja ylipäätään, ensimmäinenhän oli (tietenkin) baseball-sarja Kyojin no Hoshi vuodelta 1968 ja armollisesti toiseksi voidaan laskea show-painisarja Tiger Mask jokahan alkoi vuonna 1969 pari kuukautta ennen kuin Attack No. 1.

Näin sitten urheilusarjojen autuutta juhlistavia sakekuppeja tyhjennellessä ei voi muuta toivoa kuin jatkoa Karasuno-koulun joukkueen uralle myös tietokoneidemme ruuduilla!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset