Haikyū!! (kolmoskausi)


~ Arvosana 4.5/5 ~

haikyuu1

Kauden MVP Tsukki blokkaa tässä voimapelaaja Ushijiman hyökkäyksen…

Kakkoskaudella (arvostelu täällä) alkanut Karasuno-koulun lentispoikien turnaus huipentuu tällä kolmoskaudella nähtävään finaaliotteluun moninkertaista mestaria Shiratorizawaa vastaan eikä näiden 10 episodin aikana muuta sitten esitetäkään. Kyseessä on siis mitä puhdasverisintä urheiluviihdettä ja jo ennakolta varoitan että varatkaa sipsejä ja kaljaa siihen viereenne riittävästi koska tämä sporttithrilleri vie mielenkiintonne niinjotta ettette vessassa ennätä käydä!

haikyuu2

…ja saa sitten harmikseen kimppuunsa joukon juhlijoita!

Matsi alkaa ja jo heti ensimetreiltä on selvää että Shiratorizawan superiskijä Ushijima on Karasuno-porukkamme pahin vastus, hänen lyöntejään ei onnistuta torjumaan vaan ensimmäinen erä menee mestareille. Mutta toisessa erässä Kei ”Tsukki” Tsukishima keksii Ushijiman ajoituksen ja loistavassa episodissa 4 hän onnistuu kuin onnistuukin lopulta blokkaamaan lyöntiässän ja näin viemään erän Karasunolle! Kolmoserä menee sitten pikakelauksella Shiratorizawalle ja neljännen vie taas Karasuno Hinatan onnistuneen hyökkäyksen jälkeen vaikka passari Kageyama alkaakin jo väsyä. Viimeiseen ja ratkaisevaan vitoserään siis mennään (…tietenkin…) ja dramaattisesti Tsukki loukkaa hetimiten kätensä ja joutuu lääkärin pakeille mutta onnekkaasti Karasuno pysyttelee pelissä mukana kunnes hän tulee takaisin kun Karasunoa vastaan on menossa jo kolmas ottelupallo. Sitten huippuepisodissa 9 nähdään kuinka Tsukki ja Ushijima taistelevat keskenään vaikka väsymys alkaakin painaa jo molempia joukkueita. Lopulta kuitenkin Hinatan iskulyönti menee perille ja Karasuno voittaa kuin voittaakin ja etenee kansalliseen turnaukseen! Ja Kageyama saa kutsun peräti kansalliselle harjoitteluleirille!

haikyuu3

Pisteen nappaisee tässä puolestaan Sugawara…

Kuten siis juonikuvauksesta huomasitte sarja oli vain sitä itseään täynnään eli peliä alusta loppuun eikä sen enempää treeniepisodeja kuin takaumiakaan ollut (poislukien episodin 6 pätkä) mistä johtuen tapahtumien intensiteetti oli äärimmäisen korkealla ja jännitettäväähän riitti varsinkin kun ohjaaja näppärästi hoiteli liki jokaisen episodin loppuun vielä kunnon cliffhangerin. Kiivain kaksintaistelu käytiin Shiratorizawan iskulyöntiekspertti Ushijiman ja keskitorjuja Tsukishiman välillä ja tässä tappeluksessa nähtiinkin sitten sarjan ehdottomasti hehkeimmät hetket kun Tsukki älynystyröitään hieroen onnistuu taltuttamaan edes hieman Ushijiman vauhtia ja loppuhurmoksessa loukkaantuneenakin on mukana kun joukkueelle voitetaan ratkaiseva piste. MVP-titteli myönnettiin hänelle siis täysin perustellusti ja näin hän sitten hieman yllättäen nappaa myös koko sarjan bossin tittelin Hinatan ja Kageyaman nokkien edestä vaikkahan kyllä entinen voimakaksikkomme loistavat hekin paikoitellen kun tappava kombo tuo pisteitä kotiin. Ushijima taasen oli loistava hahmo liki pitelemättömänä vastapuolen pelaajana minkä johdosta jännitysmomentti nousikin niin korkealle kun se nyt teki ja häntä säesti lisäksi taustalta mindfuck-velmu Satori. Kiivaan pelin tiimellyksessä ei pelitapahtumien lisäksi paljon muuta ennättänyt sarjaan mahtua mitä nyt komedia-kaksikkomme Hinata x Kageyama heitti vähän keventävää manzai-meininkiä muutaman kerran. Myös söpötypyt jäivät nyt liki täysin paitsioon mutta onneksemme edes vilaukselta näimme Michimiyan ja manageritypy Hitokan.

haikyuu4

…ja vanha voimakaksikkomme uhkuu peli-intoa myöskin! (Hinata, Kageyama)

Erittäin suuren hatunnoston ansaitsee studio Production I.G teknisistä ansioistaan, tämä homma kun oli liki alusta loppuun vain äärimmäisen vaativien pelitapahtumien animointia niin studion porukka paksut jenitukut käsissään saivat aikaan koko sarjan ajan tasalaatuisen korkealaatuista jälkeä jossa ohjaaja Susumu Mitsunaka pääsi täysillä esittämään kamerateknisiä hienouksiaan meidän katselijoiden riemuksi. Legendaarinen kässäristi Taku Kishimoto saakoon sitten myös uuden sulan hattuunsa pelin kulusta jossa adrenaliinintäyteisiä hetkiä tarjoiltiin sen verran tiuhaan että en suosittele sarjan katsomista putkeen ainakaan ennen kun olette saaneet lääkäriltä siihen luvan…

Sarjan ykköslevy on tätä kirjoitettaessa myynyt liki 12’000 kpl mikähän on selvästi vähemmän kun aiemmilla kausilla (ykköskausi: 35k, kakkoskausi: 20k) mutta silti reilusti hittirajan yli joten meidän fanien toiveissa on että eikun vain lisää kausia ruudulle!

Se näin lopuksi on tietysti ikävä todeta että jatkossa emme enää kuule valmentaja Ukain alkuperäistä ääntä, hänen seiyūnsa Kazunari Tanaka kun kuoli äkillisesti sarjan teon aikana nuorena poikana (49v) ennättäen äänittää osuutensa episodiin 8 asti minkä jälkeen roolissa oli sitten Hisao Egawa.

haikyuu5

Valmentaja Ukai ja Kazunari Tanaka (1967-2016)


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset