Scorching Ping Pong Girls


~ Arvosana 3.5/5 ~

shakunetsu1

Leppoisaa pallottelua tässä Koyorin ja Kirukan kesken…

Viimeaikaisten pyöräilyaiheisten typy-urheilusarjojen (Long Riders!, Minami Kamakura Kōkō Joshi Jitensha-Bu) lisäksi pääsemme tässä sitten nauttimaan myös siitä kun söpötypyt pelailevat pingpongia ja aika mukavastihan tässä sitä pelaillaankin. Tyylisuunnan mukaisesti paljon ruutuaikaa käytetään söpöjen typy-ystävyyssuhteiden slice-of-life-maiseen kehittelyyn mutta tämän päälle pelipuuhissa on aika ajoin jopa pientä urheilusarjamaista yrityksen makua – varsinkin jos nyt verrataan siihen edelliseen pingpong-sarjaviritelmään osuvalta nimeltään Ping Pong (arvostelu täällä).

shakunetsu3

…ja myös Kururi pistää animaattoreiden ammattitaidon koetukselle!

Tarinamme alkaa siitä kun erityisen ujo söpötypymme Koyori aloittaa koulussa ja liittyy pingpong-kerhoon – ja alkuepisodien aikana näemme kuinka hän peittoaa kerhon kaikki muut pelaajat mukaanlukien ässätypy Agarin jota asiaintila ei varsinaisesti miellytä mutta pelaaminen oli hauskaa kuitenkin. Kun sitten kerhon pressatypy Kiruka palaa pelikentille loukkaantumisensa jälkeen häviää hänkin haastepeleissä pisteen sekä Agarille että Koyorille joten kerholla on nyt kaksi kovaa luuta tuleviin pelikoitoksiin. Sitten erittäin söpössä episodissa 6 Koyori käy ostamassa mailaansa uudet kumit Hokuton perheen pingpongkaupasta ja samalla näemme kuinka Hokuto ja Hanabi aikanaan ystävystyivät ja nyt Hokutolla onkin sitten jo koko kerhollinen ystäviä! Tämän jälkeen lähdetään harjoitusturnaukseen tunnetusti kovatasoista Mozuyaman koulun kerhoa vastaan ja alku on kankeaa kun sekä Hanabi että Hokuto häviävät ottelunsa mutta kaksinpelissä Kiruka ja Munemune ottavat voiton. Kaikki jää Agarin ja Koyorin pelien varaan ja tiukkojen vaiheiden jälkeen molemmat voittavat ja jopa tiukkailmeinen Kururi ilmoittaa nauttineensa Koyorin kanssa pelaamisesta vaikka hävisikin. Lopuksi käydään vielä harjoitusleirillä jossa viime hetkillä Agari oppii Koyorin kanssa pelaillessaan uuden killerilyönnin joten näin palaillaan kotikonnuille onnellisissa tunnelmissa. The Endo!

shakunetsu0

Koyori on vain niin ihastuttavan söpöisän ujo kun piilottelee Agarin selän takana!

Sarjan suloinen kantava voima on ilman muuta Koyorin hahmo joka kun on siviilissä äärimmäisen ujo ja syrjäänvetäytyvä typy niin muuttuu kuin taikaiskusta iloiseksi ja hymyileväksi kun pääsee mätkimään vastustajaa pingispöydän ääressä ja varsin miellyttävää on seurata erityisesti sitä kun hän ja Agari ystävystyvät keskinäisen kunnioituksen kautta niinjotta sarjan loppupuolella he jo söpöisästi punastelevat toistensa seurassa… Mutta hahmokaartin hienous ei lopu päätypykaksikkoon vaan kakkosdivisioonan tähti Hokuto ihastutti hiljaisella hoku-hoku-hokemallaan sekä kaveruudellaan genki-typy Hanabin kanssa. Mozuyaman koulun ihastuttava kaksikko Zakuro x Kururi jäi mieleen myöskin joskin tässä hieman haittaa se että heidän ruutuaikansa jäi vähäisenpuoleiseksi, ja kaiken päälle pientä ecchiä tarjoili Munemune nimensä mukaisilla isoilla tisseillään. Jos siis söpöily olikin ehkä se sarjan päätäky niin lievästi yllättäen myös urheilullisuuteen oltiin panostettu ja varsinkin alkuepisodien Koyori vastaan kerhon muut typyt olivat oikeinkin jännittäviä otteluita kun Koyorin kyvyt eivät vielä olleet niin varmasti katsojen tiedossa – mutta loppusarjaa kohden fantasiaelementtien lisäys matsia maustamaan kieltämättä vei sitten vähän kyllä nautittavuutta pois joskin tosin sakuga-faneja über-pinponglyöntien retevät animoinnit tietenkin vain nostivat ekstaasiin. Kaikesta näkee että alkuperäteoksen mangaka Yagura Asano oli tarkasti lukenut mahjong-manga Sakin koskapa sekä typyhahmoissa että yleistunnelmassa oli paljon samoja elementtejä mutta eipä tämä haittaa sen kummemmin, kun hyvästä teoksesta tehdään samanveroinen kopio niin kyllähän siitäkin nauttii.

shakunetsu2

Ja myös Hokuton ja Hanabin typy-ystävyys oli mitä ihastuttavinta!

Tekniikkapuoleen oli studio Kinema Citrus saanut sen verran ränkylää että jälki oli sulavaa ja jopa hektiset pingpong-kisat saatiin kunnialla ruudulle monesti vieläpä varsin dramaattisten animaatioviritysten kera. Ohjaaja Yasuhiro Irie muistetaan parhaiten sarjasta Hagane no Renkinjutsushi: Brotherhood ja muutoin tarinan laatua oli takaamassa typyurheilu-spesialisti-kässäristi Hideyuki Kurata (Battle Athletes Daiundōkai ja se kaikista hienoin genren sarja Bamboo Blade). Seiyū-kaartin joukosta poimitaan esille ihanaiset Yumiri Hanamori (Koyori) ja Yūki Kuwahara (Hokuto) joita on ehkä vähemmän ruudulla kuultu mutta toivottavasti tulevaisuudessa enemmän!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset