Milky Holmes the Movie: Milky Holmes’ Counterattack


~ Arvosana 2/5 ~

milky0

Etsivätypyjemme mielihommaa on syöminen! (Sherlock, Cordelia, Hercule, Nero)

Neljä animekautta on takanapäin (…joskin milkies-puristit ovat sitä mieltä että vain kaksi ensimmäistä lasketaan…) ja etsivätypymme pääsivät tässä hieman yllättäen lopulta aivan valkokankaalle asti riehumaan tunnin ajaksi. Tyylisuunta on absurdia slapstick-kohellusta ilman taukoja kun taikatypy-etsivät jahtaavat herrasmiesvarkaita tai sinnepäin ja tässä leffassa kieltämättä palaillaan pätkittäin jopa noiden ensimmäisten animekausien anarkistiseen tunnelmaan joskin eritehuumoriosuudessa jäävät suurimmat kikkareet vielä löytymättä…

milky1

Kokoron ÄOlla ei ole mitään rajaa leffan edistyessä…

Aloitamme tyyliin sopivaisesti kun massiivisen älykäs (???) poliisitypymme Kokoro pidättää etsivämme jotka puolestaan olivat tappelemassa Arsènen varasjoukon kanssa mutta ei hätiä mitiä, poliisiaseman räjähtäessä porukka on vapaalla jalalla jälleen. Mutta kaikkia ihmetyttää Yokohamaa vaivaava ryöstöaalto kun joku varastelee halpoja jalokiviä vasemmalla ja oikealla – ja ilmeneekin että liikkellä on kokonaan uusi ilkiöporukka joka etsii Silmää jonka avulla he aikovat herättää henkiin sen kuuluisan Sherlock Holmes -nemesiksen professori Moriartyn! Ja kun on hetki juoksenneltu sinnetänne niin paljastuu että Silmä onkin Sherylin rintakoru jota aletaan sitten porukalla jahtaamaan kun Kamaboko-katti sen ensin syö (…ja tässä tullaan sitten siihen eritehuumoriosuuteen…). Moriarty saadaan jälleen elävien kirjoihin ja hän kertoo Suuren Suunnitelmansa: hän aikoo palata ajassa taaksepäin Reichenbachin putouksille ja muuttaa historiaa päihittämällä tappeluksessa Holmesin! Mutta yhteisvoimin niin etsivätypyt, poliisitypyt, varastypyt ja peräti vielä Feathers-typytkin pistävät hanttiin ja erinäisten psykedeelisten vaiheiden jälkeen Moriarty saadaan jälleen lyötyä ja kaikki on hyvin taas!

milky2

Twentyn nännit venyivät ennätysmittoihin tässä leffassa!

Tämä oli siis melko lailla sitä itseään perinteistä Milky Holmes -menoa missä tärkeintä on kohellus eikä niinkään tarinankerronnalliset hienoudet. Huutoa ja juoksua riittää siis niistä nauttiville, Twenty varasti shown erityisen venyvillä nänneillään aina kun ruutuun pääsi, ja Kokoron älykkyysosamäärä sen kun vain kohosi stratosfääriin leffan edetessä ja lopuksi vielä sitten faneja ilahdutettiin trippailevalla finaalimätöllä jossa aika ja paikka menivät sopivasti sekaisin. Varsinainen juoni ei siis kovin kaksinen ollut mutta ideana tietysti se että palattiin koko franchisen ikäänkuin alkulähteille Holmesin ja Moriartyn legendaarisille Reichenbachin putouksille oli kyllä aivan hyvä vaikka ei se varsinaisesti nytkään ollut muuta kuin vain jokin mättökohtauksen tapahtumapaikka. Kun samaan leffaan oli sitten tungettu kutakuinkin koko tunnettu milkies-hahmokaarti niin johti se tietenkin siihen että minkäänlaista tuntumaa ei kehenkään oikein saanut (…poislukien siis Twentyn nännit…) mutta rehellisyyden nimessä eivät nämä hahmot koskaan mitään syvällisyyden mestarinäytteitä kyllä ole olleet muutenkaan. Jos siis ihanteenne on Hiroyuki Imaishi tai Tēkyū-franchise niin eiköhän tämä milkies-meno maistu silloin myöskin.

milky3

Ja päähahmojen seiyūt ovat myös hassunhauskoja! (Mimori, Sasaki, Kitta, Tokui)

Ohjaajanhommissa on tässä Hiroaki Sakurai jolle tämä on ensimmäinen milkies-rykäisy ja leffan laadun (…) on ilmeisesti taannut kässäristi Kazuyuki Fudeyasu joka oli näissä hommissa niiden eniten milkiemäisten kahden ensimmäisen sarjakauden aikana – ja onhan hänellä kyllä melko kovia nimiä ansioluettelossaan muutenkin, hän oli mukana yhtenä käsikirjoittajana vaikkapa kerrassaan kelpo sarjoissa Monster ja NANA. Studiona tässä hääri J.C. Staff peruslaadullaan joskin loppua kohden still-kuvia ilmaantui ruudulle ehkä jo hieman häiritsevässä määrin projektin rahojen loppuessa. Ja loppuhuipennuksena mainittakoon vielä että ihanainen Miyuki Sawashiro lainasi taas äänensä yhtä ihanaiselle pollaritypylle Tsugikolle!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset