~ Arvosana 1.5/5 ~

luger1

Söpöt sankarimme hylkiö-ihmissusitypy Yonaga ja professoripoika (…) Testa

Aiempien epäilyjen mukaisesti (ks täällä) tästä ei nyt sitten tehtykään animesarjaa vaan tarina rutistettiin yhden episodin mittaiseksi OVAksi (…joka kyllä oli hommalle ehkä sittenkin vain eduksi…). Kyseessä on Shōnen Jump -mangalehden vuoden 2015 skenaariokisan 2 miljoonan jenin pääpalkinnon kuitannut Ryōto Hagin raapustelu jonka juonen mukaan älykkö-sankarpoikamme Testa lähtee selvittelemään ihmissusien salauskoodia mutta näin loppujen lopuksi käteen kyllä sitten jäi oikeastaan vain ihmissusimättöä ja vähän muutakin mättöä.

Superälykäs sankarpoikamme professori (…) Testa saa siis tehtäväkseen selvittää ihmissusien ulvonnassaan käyttämän salauskoodin avaimen mistä johdosta hän sitten pelastaa sotilaiden kynsistä kiinniotetun ja kaltoin kohdellun Yonaga-ihmissusitypyn. Tämä kuitenkin kutsuu sudet avukseen joten ensin seuraa pientä mättöä niiden kanssa minkä jälkeen suureksi yllätykseksi sotilaiden joukossa onkin vielä valepuvussa yksi oikea ihmissusi jonka kanssa sitten vasta aletaankin mätöstellä. Samalla selviää että koodia ei voikaan kukaan ratkaista koska ihmissusi-ulvonnan ymmärtäminen perustuukin tunteiden välittämiseen. Tappelu jatkuu heikoissa merkeissä ja homma selviää voiton puolelle vasta kun Yonaga muuttaa Testan kaltaisekseen hylkiö-ihmissudeksi ja niin pariskuntamme poistuu iloisena maaseudun rauhaan vuorten siintäessä kauniisti taustalla.

Noniin, periaatteessa aivan kelpo ideahan tässä kyllä oli ja on helppo kuvitella erilaisia tarinankuljetuksia mutta ikävä kyllä tässä mentiin shōnen-animelle tyypillisesti vain siitä missä aita on matalin ja koko pätkä oli vain tappelukohtausten kokoelma jossa tunnelmaa vielä erityisesti lässäytettiin sillä että ei se koodi nyt lopulta mikään juttu edes ollut. Ainoa valopilkku oli oikeastaan siis se kun jahdattu ja kaltoin kohdeltu kaikkien hyljeksimä Yonaga-typy sai lopulta kaverin ja näin iloa elämäänsä, annetaan se arvostelupiste siis tästä.

Studiona hommaa hoitanut Deen ei erityisemmin laadulla juhlinut vaan meno oli alusta loppuun halpismentaliteetilla tehtyä – liekö sitten kaikki projektin jenit menneet kisan voittajan palkintorahoiksi. Animaattori Shinya Takahashi debytoi tässä ohjaajanpallilla jättäen melko lailla toivomisen varaa eikä ahkera kässäristi Katsuhiko Takayama ole hänkään millään huippusuorituksilla aiemmin vakuuttanut. Ihanainen Azusa Tadokoro (Yonaga) muistetaan sentään ankean KyoAni-sarjan Musaigen no Phantom World ainoana valopilkkuna erityisen hotin keijutypy Rurun roolissa.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset