~ Arvosana 3/5 ~

sparebike1

Ekaluokkalainen Makishima on leffan suurin sankari…

Kerrassaan hienon edellisen Yowamushi Pedal -leffan (arvostelu täällä) jälkeen vielä kerran meitä ilahduttavat fillarikerhon kolmosluokkalaiset joiden uran alkutaipaleelta nähdään palasia tässä spinoff-mangaan perustuvassa tunnin mittaisessa kolmeen osaan jaetussa prequel-leffassa. Tässähän yleisöä siis tietenkin lämmitellään talvikaudella 2017 alkavaa sarjan kolmoskautta varten, ja kuten varmaan arvasitte meno on edelleen perinteistä urheilusarjaa maantiepyörien kera.

sparebike2

…samaten kun hänen kummallinen ajotyylinsä!

Ensimmäisessä pätkässä meitä viihdyttää Makishima joka intoa puhkuen aloittaa lukiouransa mutta sitten häntä lannistaa niin koulun säännöt kuin fillarikerholaisten epäilykset hänen mäenkiiventätyylinsä tehokkuudesta. Hän kuitenkin sinnikkäästi jatkaa harjoittelemista omin päin ja kun kerhon pressa Kanzaki uskoo hänen kykyihinsä ylämäkikisassa niin hän ei petä luottamusta vaan voittaa hämähäkkityylillään kaikki kevyesti! Toisen pätkän sankari on Hakone-koulun Tōdō joka yläasteikäisenä polki vain ikäkulua shoppailupyöräänsä (…erään Onodan tavoin…) mutta kaverinsa Shūsaku sai hänet sitten intoutumaan aivan oikeasta pyöräilykisasta ja kun hän sitten pinkaisi loukkaantuneen kaverinsa pyörällä voittoon niin huomasi että tämähän se vasta mukavaa hommaa onkin. Kolmospätkässä sankarina on jälleen Makishima jonka pyörä alkaa hajota mutta hän ei saa sanaa suustaan jotta saisi apua sen korjaamiseen vaan aikoo jopa lopettaa omalla tyylillään ajamisen jotta pyörä pysyisi vielä kasassa. Mutta Kanzaki saa hänet vaihtamaan pyörän rungon ja uusi peli on vain entistä parempi ja näin Makishima on jälleen oma entinen voittamaton itsensä.

Kun leffa siis koostuu lyhyemmistä pätkistä niin miellyttävänä piirteenä on silloin se että koemme kolme kertaa sykähdyttäviä kisahetkiä ja riemuisaa voitonhuumaa ja sarjassa aina joskus hieman harmittavan suurta osaa ruutuajasta vievät takaumajaksot loistivat nyt poissaolollaan. Samasta syystä johtuen emme sitten tietenkään näe juurikaan kisastrategiointia ja itse kilpa-ajotkin vilahtavat melkoisena lyhennelminä mutta kyllä tämä vähäkin on urheilusarjafaneille aivan katsottavaa settiä jonka avulla syke nousee nojatuolissa aina muutaman kymmenen lyönnin verran. Fanisuosikki liehuletti Makishima vei nyt ruutuajan ja Kinjō ja Tadokoro vain vilahtivat ruudussa mikä hieman harmittaa, ja odottelen innolla vain sitä koska Midōsuji saa oman leffansa…

Tekniikkapuoli vaikutti tällä kertaa aiempia viritelmiä halpamallisemmalta ja Takashi Muratanin hahmomallit eivät pysyneet kuosissaan kuin ajoittain – tässähän tietenkin haettiin hahmojen nuorempia versioita mutta varsinkin sivuhahmojen osalta homma levisi käsiin useammankin kerran. Osamu Nabeshima jatkaa ohjaajan hommissa tästä sitten tulevalle kolmoskaudelle.

Joten eikun kaikki sitten vain virittäydymme tammikuun alkuun kun fillaristimme jatkavat uusin metkuin ja varsinkin uusin hahmoin!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset