~ Arvosana 3.5/5 ~

newgame1

Aoba aloittaa työuransa intopiukeaa tehokkuutta purskahdellen!

Söpöt typyt työelämän pyörteissä on jonkinlainen viime aikojen pieni genrentapainen ilmiö (gi(a)rlish number, Shirobako, Sore ga Seiyū!) jossa jossain määrin luonnollisesti seuraamme tapahtumia animeteollisuutta lähellä olevissa piireissä ja tämä tämänkertainen sarja sijoittuu siis nimensäkin puolesta pelifirmaan. Söpötypy Aoba aloittaa hommat tuoreena koulunpenkiltä tulleena tapauksena ja fokus tällä kertaa on slice-of-life-komediassa jossa meitä hauskuuttaa se kun Aoba unohtaa kulkukorttinsa vessaan mennessään ja aika lailla taustalle jää sitten yhtään sen tiukempi pelinkehitystyön analysointi mutta ei se nyt menoa sen kummemmin haittaa.

Näin siis söpötypyämme Aobaa järkyttää ensimmäisenä työpäivänään kulkukortin unohtamisen lisäksi työpöydän alta nukkumasta löytynyt ihailemansa hahmonsuunnittelijatypy Kō joka herättyään pistää Aobankin suunnitteluhommiin ja pitkän aherruksen tuloksena hänen hahmonsa saa kuin saakin lopulta hyväksynnän uuteen peliin minkä jälkeen hänelle kertyy (tietenkin) vain lisää töitä pöydälleen. Pelin deadline lähestyy joten yhä useampi typy ryhtyy nukkumaan työpaikallaan ja niin tekee lopulta Aobakin, sitten tapaamme airsoftia harrastavan koodaritypy Umikon ja Aoban koulukaveri Nenecchi liittyy myös joukkoon testaajaksi – tosin sen jälkeen vasta kun Umiko lopulta uskoo että hän ei ollutkaan kilpailevan firman vakooja… Kō x Rin -pariskunta lisää sarjaan pientä yuri-hempeilyä ja vain oikean energiajuoman voimalla peli saadaan valmiiksi kutakuinkin aikataulun mukaisesti minkä jälkeen näemme typyjoukkomme päättäjäisbileiden melskeessä. Hyväsydämistä henkeä nostattaa se kun Aoba ilmoittaa edelleen ihailevansa vain Kō-senpaitaan joka näin rohkaistuu ottamaan ylennyksen vastaan kun taasen Nenecchi puolestaan aiheuttaa pientä hälyä heiluessaan kadulla umpihumalassa Umikolta saamansa airsoft-aseen kanssa…

newgame2

Hyväsydäminen höhlä Nenecchi vie sarjan loppuosan nimiinsä! (Umiko, Aoba, Nenecchi)

Työpaikkakomedia on sarjan se ilman muuta vahvin osuus missä vielä kun hahmot ovat suurimmaksi osaksi täysi-ikäisiä niin mukana on myös aina niin hauskaa känniörvellystä kun japanilaisen työkulttuurin mukaisesti työporukalla kuuluu aina vetäistä lärvit iltaisin töiden jälkeen. Aoban rooli näissä kekkereissä on manzai-boke jonka hän hoitaa aivan kohtuullisesti mutta myöntää kyllä pitää että Nenecchi vei loppukolmanneksen nimiinsä äänekkäällä hölmöilyllään mutta kuitenkin lämpimällä ystävyydellään. Pieni Kō x Rin -yuri säväytti aina mukavaisesti ja eiköhän vain Umiko x Nenecchi olisi se seuraava pari… Tämän lisäksi hyvin lievän ecchi pantsujenvilauttelukin ilahdutti päivää, muistellen eritysesti episodin 7 hupaisaa lääkärintarkastustilaisuutta. Lähinnä jos sitten jotain vakavampaa sisältöä haluatte hakea niin jatkuva toimistossanukkuminen kaiketi sen lisäksi että tarjoilee ecchejä hetkiä niin kritisoi kevyesti tätä aivan oikeastikin harrastettua japanilaisen työelämän tapaa mutta ei tästä nyt kuitenkaan sen kummempaa numeroa tehdä vaan homma hoidetaan huumorilla alusta loppuun asti.

newgame3

Hienostunut yuri-ecchi on sarjan eräs houkutin (…tässä Umikon vatsalihasten ihailua…)

Ohjaaja Yoshiyuki Fujiwara väänsi meiltä kyyneleet silmiin edelliskertaisella traagisella suorituksellaan (Plastic Memories, arvostelu täällä) ja onnistui tällä kertaa sitten tekemään saman hyvähenkisen komedian avulla joten kaverille ei voi muuta kuin nostaa hattua monipuolisesta osaamisestaan. Tekniikkapuolella studio Dōga Kōbō on söpötypykomedia-maineensa veroinen ja animointijälki on hienoa ja eläväistä, ja tuore kasvo Madoka Asahina (Nene) saakoon sarjan seiyū-prenikan narisevalla äänellään joka vetää vertoja itselleen suurnarisija Satomi Araille (Kuroko Shirai, Raildex-franchise).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset