shinkaimiya

Vuonna 2019 voisi olla tiedossa oikea titaanien kaksinkamppailu! (Shinkai, Miyazaki)

Kun nyt siis Miyazaki ilmoitti aikeistaan palata vielä kerran eläkkeeltään (juttu täällä) ja ohjata vielä yhden leffan tavoitteenaan julkaisuvuosi 2019 niin samaan aikaan toisaalla leffallaan Kimi no Na wa. animeleffojen uudeksi superstaraksi noussut Makoto Shinkai on myös suunnittelemassa seuraavaa leffaansa kolmen vuoden päähän, eli siis myös juurikin vuoteen 2019 (juttu täällä)! Wow! Siinäpä onkin leffakansan kukkaronnyörit koetuksella kun näin edessä olisi varsinainen titaanien taistelu.

Miyazakin Sen to Chihiro no Kamikakushi (Henkien kätkemä) pitää edelleen kärkisijaa Japanin eniten lippukassaa tuottaneena leffana kautta aikain (¥30.8mrd) mukaanlukien niin live-action-leffat kuin Hollywoodin jymymenestyksetkin (Titanic on listalla kakkosena). Shinkain Kimi no Na wa. on tätä kirjoitettaessa kerännyt ¥18.5mrd ja arvellaan että vuodenvaihteessa kasassa olisi ¥20 jolla luvulla ohitetaan niin Hauru no ugoku shiro (Liikkuva linna) (¥19.6) kuin Mononoke-hime (Prinsessa Mononoke) (¥19.3) minkä jälkeen Shinkai olisikin sitten sijalla kaksi animeleffaohjaajien kategoriassa. Näin vuonna 2019 haastaja kohtaisi siis mestarin!

Noniin, tällä hetkellä meillä on tietysti tiedossa vain suunnitelmia jotka voivat toteutua tai sitten eivät mutta olisihan se kieltämättä kutkuttavaa nähdä mitä tämänkaltaisella animeleffojen supervuodella tapahtuisi. Tosin sanottavaa voisi olla leffanjakelijafirma Toholla jonka talliin kuuluu niin Ghibli kuin Shinkaikin, ehkä ei olisi paras idea pistää molempia kassamagneetteja liian lähelle toisiaan.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset