ponyo

Nähdäänkö se Ponyo 2 sitten kuitenkin!

Parhaillaan japanilaisissa leffateattereissa selvää jälkeä tekevä Makoto Shinkain Kimi no Na wa. ei ole jäänyt huomaamatta muuallakaan ja viime viikonlopun NHK-spesiaalissa kuulimme että Ghiblin eläköitynyt suurmaestro Hayao Miyazaki on CGI-hommiensa ohella pistänyt kasaan ehdotuksen uudesta kokopitkästä animeleffasta (juttu täällä)! Valmista on tarkoitus olla kesällä 2019 (jolloin Miyazaki on 78v) joskin tosin vielä pitää tuottaja Toshio Suzukin pinnistellä hieman jotta hommalle saadaan myös rahoitus. Oikeassa olivat siis ne jotka arvelivat että ei se Miyazaki tälläkään kertaa pysy eläkevaarin hommissa!

schedule

Tässä leffan virallinen tuotantoaikataulu!

Miyazakihan olisi aikanaan halunnut tehdä jatkoa leffalle Gake no Ue no Ponyo (Ponyo rantakalliolla) (arvostelu täällä) mutta Suzuki puhui hänet ympäri ja näin syntykin sen sijalle sitten Kaze Tachinu (Tuuli nousee) (arvostelu täällä) (juttu tapahtumista täällä). Selvästi Miyazakia on kuitenkin jäänyt vaivaamaan se että viimeinen leffansa ei ollutkaan hänen tavaramerkikseen tullutta lapsille tarkoitettua seikkailutarinaa vaan ehkä hieman alakuloinen aikuisten pätkä joten jos vaikka Ponyo ei nyt ruudulle pääsekään niin arvelen että varsin lapsekasta menoa lienee nyt siis luvassa.

Vertailun vuoksi voi olla hyvä mainita se että kollegansa Isao Takahata oli kuin sattumoisin myös 78v kun hänen viimeisin leffansa Kaguya-hime no Monogatari (Prinsessa Kaguyan taru) (arvostelu täällä) tuli ensi-iltaan vuonna 2013. Tosin on myönnettävä että miesten työtavat poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä – Takahata on perinteinen ohjaaja joka tekee vain sen mitä ohjaajan pitää tehdä siinämissä Miyazakihan sitten ohjaajantyön lisäksi piirtelee ja tarkastaa henkilökohtaisesti kymmeniätuhansia filmiruutuja jokahan on vanhan miehen fysiikalle kova haaste. Mutta sanojensa mukaan Miyazaki on valmis kaikkeen, hänen mukaansa on parempi kuolla leffanteossa kun olla ollenkaan tekemättä leffaa – johon Suzuki huumorimiehenä totesi että sitten se leffa vasta suurmenestys onkin jos Miyazaki sattuu kupsahtamaan kesken kaiken…

Noniin, eipä sitten muuta kuin että animekansa viettää seuraavat kolme vuotta unettomia öitä tätä Suurta Ihmettä odotellessaan – samalla kun arvuuttelemme saavatko ne Ghiblillä lopultakin palkattua uusia ohjaajia tässä seuraavien vuosien aikana kun Miyazaki näin lupautui pitämään firmaa vielä pystyssä vähän aikaa.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset