knk

Tässä leffassa on siis paljon itkuista melodraamaa! (Shōko, Shōya)

Kun olemme tässä viime aikoina juhlineet näyttävästi Makoto Shinkain leffan Kimi no Na wa. jymymenestystä (juttu täällä) niin samaan aikaan taustalla on leffateattereihin päätynyt myös KyoAnin ihka ensimmäinen ei-sarjasidonnainen leffa Koe no Katachi. Sen ensimmäinen viikonloppu (juttu täällä) jo ennakoi kohtuullista menestystä ja niinpä leffa onkin nyt sitten ylittänyt lippukassatuloillaan maagisen rajan ¥1mrd (juttu täällä). Tietenkään mihinkään Kimi no Na wa. -maiseen menestykseen ei nyt päästä mutta se että ¥1mrd-raja ylittyy on aina ei-lasten-animeleffalle merkkitapaus joka kannattaa aikakirjoihin kirjata.

Tämä on KyoAnin superohjaaja Naoko Yamadan (K-On!) takuutuotantoa ja hänhän on viime vuosina osoittanut kykyjään nimenomaan nuorisodraamakomedioissa (K-On!-leffa, Tamako Love Story) ja jännityksellä odotetaankin peittoaako hän nyt edellisen ennätyksensä, K-On!-leffan ¥1.9mrd. Tarinahan sinänsä on nyt enemminkin romanttisen melodraamainen kun aiheena on kuuron typyn ja hänen kiusaajansa koulukiusaaminen mutta Yamada näyttää onnistuneen aiheen käsittelyssä kelpo lailla.

Niinpä on siis hyvä todeta että elämme parhaillaan loisteliaita animeleffa-aikoja ainakin japanilaisen yleisömenestyksen määrällä mitattuna. Mielenkiinnolla odottelen kun ensi-iltaan pääsee parin kuukauden päästä myös kotirintamaleffa Kono Sekai no Katasumi ni, jatkuuko animen voittokulku vielä silloinkin?


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset