kiminonawa

Mitsuha ja Taki ja mystinen punainen nauha!

Katkeransuloisten rakkaustarinoiden ekspertti, ohjaaja ja kässäristi Makoto Shinkai avasi viimeisimmän kokoillan pätkänsä Kimi no Na wa. Japanin leffateattereissa menneenä viikonloppuna ja ensitiedot lippukassamenestyksestä lupaavat suorastaan meheviä lukuja (uutinen täällä): kahden päivän aikana on kassaan kilissyt peräti ¥770milj ja tuotannon poikien arvailujen mukaan pottiin kertyy peräti ¥6mrd kun kaikki on kerätty mitä kerätä voidaan. Tämähän ylittäisi tutun hittirajan ¥5mrd minkä lisäksi – ja tämä on kaikista merkittävintä – tällä tuotolla lyötäisiin viime vuoden Mamoru Hosodan Bakemono no Ko -leffan (arvostelu täällä) ¥5.85mrd. Shinkaille kyseessä on kirkkaasti suurin kaupallinen menestys ja samalla todistamme hänen uransa käännekohtaa – pienen piirin kulttiohjaaja siirtyy tässä rytinällä suuren yleisön tietoisuuteen. Kun sekä Hosodaa että Shinkaita ollaan pitkään ennusteltu Ghiblin Miyazakin ja Takahatan manttelinperijöiksi niin onko tässä nyt sitten todellakin myönnettävä että ennustajaeukot olivatkin oikeassa!!!

Eikä tässä kaikki menestys tämän leffan osalta, tuotannon ilmoituksen mukaan leffan osalta on sovittu jakelusta peräti 85 maahan (juttu täällä) jokahan animeleffalle on melkoinen luku. Kun maailmassa on kaiken kaikkiaan himpun verran alle 200 maata niin näinollen liki puoli maapalloa saa leffan katseltavakseen kotikonnuilleen ja me täällä Pohjan perällä voimmekin nyt jäädä arvailemaan kumpaan maailman puoliskoon me täällä kuulumme… (toim huom: vastaus tähän kysymykseen löytyy nyt täältä)

Näinpä tässä sitten jäädään odottelemaan sitä että leffan levyt tulevat kaupan hyllyille noin alkuvuonna 2017 jolloin viimeistään tämä katselukokemus on meidänkin ulottuvillamme.


Kaikki jutut Kimi no Na wa. -leffasta löytyvät tällä haulla, ja Shinkain koko tuotannon arvostelut tällä haulla.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset