plane

Yumemi ja Jena-san työn touhussa esittelemässä tähtiä!

Vuosi 2016 on ollut erityisen runsas-animeinen ja mikä parasta myös viihdyttävää katsottavaa on löytynyt runsaasti joten ei ollut siis mikään ihme että Animeklassikko-kategoriaan (=animesarjat jotka ovat saanut arvosanakseen 4.5-5/5) saatiin uusi lisäjäsen: nakige-firma Keyn takuutuotanto planetarian: Chiisana Hoshi no Yume (arvostelu täällä). Näissä yhteyksissä olen tainnut joskus sanoa että Animeklassikkoja on n 0.5% kaikesta animesta mikä nykypäivänä tarkoittaa sitä että niitä pitäisi löytyä keskimäärin kerran vuodessa kun animetuotanto-koneisto jauhaa tällä hetkellä ruutuihin yli 200 uutta sarjaa vuodessa.

Key teki siis uudemman kerran liki täydellistä henkistä tuhoa aiheuttaneen animesarjan sen tämän alan ikiaikaisesti ylittämättömän sarjan Clannad + Clannad ~After Story~ jälkeen. Hyvin lähelle he pääsivät jo aiemmilla yrityksillään Air ja Kanon (2006), mutta sen jälkeen pientä alamäkeä tuli kun animesovituksen saivat visual novel -pelit Angel Beats! ja Little Busters!. Rewrite on tätä kirjoitettaessa vielä kesken joten siitä sitten myöhemmin. Selvästikin traagiset androiditypyt ovat se viime vuosien voittoisa trendi koskapa vuonna 2015 Animeklassikko-nimityksen niiasi sarja Plastic Memories (juttu täällä), ja historian hämäristähän voidaan kaivaa myös sellaisia merkittäviä teoksia kuin Chobits ja Mahoromatic.

Niinpä näissä hieman katkeransuloisissa voittojuhlissa ei auta muu kuin jäädä odottelemaan tulevaa leffaa planetarian: Hoshi no Hito johon kohdistuu myös melkoisen hurjia odotuksia!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset