~ Arvosana 2/5 ~

precure-jail

Tällä kertaa suuri kasa PreCureja joutuu vangiksi…

Jälleen on se aika vuodesta kun perinteinen PreCure All Stars -leffa sulostuttaa valkokankaita ja tämähän on siis se leffa johon kootaan kaikkien kausien PreCuret jälleen kerran estraadille ja tällä kertaa taikatypyjä tungeksii mukana peräti 44 kappaletta. Juhlan aihetta on muutenkin koska kyseessä on kaikenkaikkiaan peräti jo 20. PreCure-franchisen leffa (ja kahdeksas All Stars -leffa). Perinteistä taikatypymättöä ja -ystävyyttä on siis tarjolla tunnin verran ja tämänkertaisen pätkän erikoisuutena on varsin musikaali-tyylinen esitystapa jotahan kyllä jo aiemmissa leffoissa on jo hieman aloiteltukin. Eikun sitten vaan valotikut esiin ja asetutte mukavasti siihen nojatuoliinne niitä heiluttelemaan!

precure-left

…mutta pian ne pääsee vapaaksi joten ei kun PreCure-hyökkäykseen!

Tapaamme heti kättelyssä parhaillaan meneillään olevan PreCure-sarjan (Mahō Tsukai Precure!) sankarit Mirain ja Rikon jotka luuhailevat kaupungilla jossa he tapaavat yllättäen edelliskauden (Go! Princess Precure) PreCure-typyt jotka kertovat että kaikki PreCuret ovatkin kokoontumassa kohtapuoleen yhdessä hanami-bileisiin. Pahikset kuitenkin hyökkäävät tätä ennen ja jeesimään mätöstelyssä ilmaantuvat niin Dokidoki! Precure -sankarit kuin HappinessCharge PreCure! -typytkin koskapa Cure Miracle ja Cure Magical ovat hieman aloittelijan asteella tässä mättöhommassa (leffan ensi-iltahan oli maaliskuussa, noin kuukausi sen jälkeen kun Mahō Tsukai Precure! alkoi). Kaiken kukkuraksi näemme kuinka suuri joukko PreCureja on joutunut vangiksi ja pahisten tarkoituksena on kerätä PreCure-typyjen maagisia kyyneleitä. Jopa leffaoriginaali Cure Echo saapuu paikalle mättöhommiin ja lopulta salaperäinen tuutulaulu johdattaa Miraclen ja Magicalin pahisten pesäpaikkaan. Katkera ilkiöleidi Sorcière haluaa kerätä kyyneleitä henkiinherättääkseen senpai-noitansa joka ei ollut kertonut hänelle ultimaattista magiikkajuttua ennen kuolemaansa mutta ilkiöbossi Toraūma pettää apurinsa ja aikoo käyttää kyyneleet vain power-uppustaakseen entistä ilkeämmäksi. Loppusodassa Sorcière vaihtaa PreCure-typyjen puolelle, paljastuu että salaperäinen kehtolaulu onkin itse asiassa juuri se ultimaattinen magiikkajuttu joka parantaa kaikki tappeluruhjeet ja lataa lisää tappeluenergiaa – joten Sorcière siis oli siis tietämättään jo oppinut kaiken haluamansa. Ja näin kaikki PreCuret vapautuvat, pahisbossi tallotaan ketoon ja sitten mennään porukalla hanami-juhlimaan ja kaikki haluavat vain oppia magiikkaa Mirailta ja Rikolta!

precure-flags

Riko ja Mirai esittelevät tässä mitä sillä magiikalla oikein voi tehdä…

Tarinaa ei siis ollut kuin vain hieman siteeksi sellaisen perus-PreCure-episodin verran jossa suurimman roolin veti loppujen lopuksi Sorcière joka sai osalleen sen vähäisen hahmonkehityksen mitä tähän leffaan oli kässäröity. Liekö tässä sitten hieman sitä taustaa että pahiskaksikkomme seiyūt (Seiko Niizuma, Sorcière ja Kōji Yamamoto, Toraūma) ovat molemmat paremmin tunnettu näyttelijöinä ja musikaalitähtinä (esim Les Misérables) joten heille pedattiin ikäänkuin näin tämän musikaalisen leffan pääroolit. Muuten koko homma oli yllättävänkin Mahō Tsukai Precure! -painotteinen niinjotta dialogia ei Mirain ja Rikon ohella muille ollut paljoakaan kirjoitettu – ja hirmuisesti harmittelen kun suosikkitypyni Hime (HappinessCharge PreCure!) ei näinollen juuri ruutuaikaa saanut! Nyyhnyyh!

Jatkoa luonnollisestikin seuraa kun lokakuussa Mahō Tsukai Precure! -sarjan spesiaalileffa Eiga Mahō Tsukai Precure!: Kiseki no Henshin! Kyua Mofurun! saa ensi-iltansa ja luvassa on edellisleffan (Eiga Go! Princess Precure Go! Go!! Gōka 3-bon Date!!!, arvostelu täällä) tavoin useampaan segmenttiin pilkottu leffa (tällä kertaa niitä on kaksi).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset