~ Arvosana 2.5/5 ~

kurihara

Lisää kuvia! Lisää kuvia! tuumii Kurihara! (Kurihara, Momo)

Tämä kesäkauden 2016 TV-sarja esitettiin ensi alkuun puolisepisodimittaisena ONA-sarjana joka onkin jo saatu päätökseen joten loppuarvostelut voi näin kirjoitella vaikka siis telkkarissa tämä edelleen pyöriikin. Kyseessä on melko perinteinen rom-com-sarja kuitenkin sellaisella pikku lisukkeella että typyosapuolemme Kurihara vaikka onkin siis söpötypy on myöskin poju-ydensä Momon lähes pakkomielteinen stalkkeri… ja Momo puolestaan on suuresti typykansan ihannoimaa söpöä shōta-mallia.

Aloitamme räyhäkkäästi kun pariskuntamme Kurihara x Momo kättelyssä jo kokuhakustelevat ja näin meillä heti sarjan aluksi on pääpari jota seurata – joskin tosin samalla paljastetaan että Kurihara on ollut jo jonkun aikaa intohimoinen pojuydensä stalkkaaja joten ilmaan jää leijumaan epäilys siitä kuinka todellista tämä rakkaus nyt sitten onkaan… No, jokatapauksessa nuoriparimme niin kävelee sateessa kuin deittaileekin ja sitten Kurihara pääsee jopa käymään Momon huoneessa! Ja näkee sängyn! Dokidoki! Sitten kuvaan astuu söpö tennistypy Sakaki jolla on myös kummallinen pakkomielle ihastua kaikenlaisiin pieniin asioihin, mukaanlukien Momo joka on siis pieni ja söpö poika… Hän tuumailee että Kurihara ei sitten ollenkaan sovi Momon tyttöystäväksi varsinkin kun huomaa Kuriharan vahvat stalkkeritaipumukset, ja niin käykin että kun vaikuttaa siltä että Sakaki x Momo juttelevat keskenään innokkasti Kurihara jopa suorastaan hieman mustasukkaistuu!

sakaki

Ihanainen söpöläinen Sakaki vain haluaa suojella Momon pikkuista…öhh… hymyä…

Sitten käydään grillaamassa ja kesäjuhlissa ja niiden aikana tapahtuu yllättävää bondaamista välillä Sakaki x Kurihara niinjotta Momo tuntee jopa olonsa ulkopuoliseksi. Sitten Momo saa flunssan ja kuumehoidon tiimellyksessä Kurihara jopa melkein jo kissustelee, ja kun pöpöt on voitettu he päättävät rohkaistua ja kutsua toisiaan etunimiltä… mikä oli molemmille jo lähes liian intiimi toimenpide! Sitten käydään leikkikentällä ja Kuriharan kaveri Noriko näkee Kuriharan kammottavan Momo-kokoelman (…) ja koulufestareilla Sakaki x Momo ovat sen verran komea pari jotta voittavat pukukisan. Kurihara ei tästä ole ollenkaan mustasukkainen mikä harmittaa Momoa, eikö hänen tyty-ydensä olekaan rakastunut häneen? Pelihallista Momo voittaa nallekarhun jonka avulla hän aivan tarkoituksella antaa epäsuoran pusun Kuriharalle (…mahtavaa suhdekehitystä siis!) ja sitten tulee joulu jolloin puolestaan Kurihara sairastuu ja Momo on hoitopuolella ja jälleen näemme melkein-pusuttelua sängyssä. Ja loppuhuipennukseksi käydään vielä kylpylässä jossa lutuisasti sekä Kurihara että Momo tunnustavat että eivät ehkä suhteensa alkuaikoina olleetkaan oikeastaan rakastuneet mutta että tämä tunne on tässä ajan kuluessa kehittynyt ja nyt he ovat siis jo oikea pari!

Söpöinen rakkaustarinahan tämä siis oli missä kuitenkin tarinankerronnallisesti vinhana ideana oli se että pääparimme rakkaus kehittyy vähitellen vasta kokuhakustelun jälkeen. Siinä missä Momo oli Kuriharalle ensi alkuun vain pakkomielteinen stalkkauskohde oli puolestaan Kurihara Momolle vain senpai-typynä lähinnä statussymboli että on hänkin Oikea Mies kun hänellä on söpö tyty-yde. Näin sitten alun hieman kömpelöiden deittailuretkien jälkeen pikkuhiljaa pariskuntamme suhde alkoi kuitenkin syvetä ja lopulta Kuriharakin tunnusti että Momon uimapuku-valokuvien ihailun lisäksi häntä nyt kiinnostaakin koko poika ajatuksineen. Sen sijaan kilpakosijaksi mukaan tuotu Sakaki ei suurta haastetta suhteelle luonut – mutta hän oli kyllä sen verran ihanainen että jäin kaipaamaan kokonaista Sakaki-sarjaa! Samalla lailla kakkosparina sarjassa vilahtanut Yuzuki x Shōta jäi myös lähes täysin pimentoon, ja Sakakin lisäksi sivuhahmokaartista erottui oikeastaan ainoastaan kyynisen realistinen kaveritypy Norika. Rakkauden hetkien lisäksi mukana oli myös oikein mukavasti huumoria joka useimmiten lähti Kuriharan äärimmäisisten stalkkaustaipumusten kauhistelusta – vaikkapa käytettyjen imupillien keräily roskapöntöstä kun on jo aika extreemiä hommaa…

Studiona hommaa pyöritti Satelight joka tunnetaan visuaalisesti erittäin komeista suorituksistaan mutta tämä sarja on kyllä tehty vain animaattorien katusoittelulla keräämien jenien avulla… Tarina pysyi kuitenkin hyppysissä mistä kiitos lankeaa ohjaaja ja kässäristi Yoshimasa Hiraikelle joka ei söpöilyn suhteen ole eilisen teeren poikia ollenkaan (Amagami SS, Kaleido Star, Sketchbook ~full color’S~). Ja annetaan pieni tunnustus myös Ai Kakumalle (Kurihara) jonka silkinpehmeä kimitys teki stalkkauksestakin söpöä.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset