And you thought there is never a girl online?


~ Arvosana 3/5 ~

netoge1

Ihanainen peli-avioparimme Ako ja Rusian

Söpöisää otakupariskunnan romanssia on sitten kasailtu tähän sarjaan ja käsillä on sellainen kummallisuus jossa vaikka siis rom-com onkin kyseessä niin lajityyppi ei olekaan ihanaista shōjoa vaan aivan alunperinkin rumille otakuille tarkoitettua ranobe-tarinaa. Siksipä mukana onkin reilu annos roolipelimätkettä laimentamassa suhdesoppaa ja hahmodesign noudattelee sitä isompiin tisseihin keskittynyttä kaavaa.

Tapaamme siis pääpoju Rusianin joka elelee onnellisen pelinörtin elämää kiltansa ja peli-waifunsa Akon kanssa kunnes sitten eräänä kauniina päivänä erehtyy IRL-miittiin pelikavereidensa kanssa – ja äärimmäiseksi ällistyksekseen huomaa että nehän ovat kaikki söpöjä typyjä, mukaanlukien jopa Ako jota hän oli kuvitellut näppylänaamaiseksi nörttipojuksi aiempien huonojen kokemukstensa perusteella. Rikan rokkaan tuo kuitenkin se että Ako vaikka ihanainen söpöläinen onkin näyttää sekoittavan pelimaailman ja tosimaailman keskenään ja pitävän Rusiania myös oikean elämän poju-ydenä. Pressatypy Kyō pistää pystyyn pelikerhon jotta Ako saataisiin vieraannutettua harhoistaan. No, asiat kehittyvätkin sitten siihen suuntaan että Akon itsepintaisen söpöyden ihastuttama Rusian haluaisikin kokuhakustella aivan oikeassakin elämässä mutta tämä ei ole helppoa ja sitten kun se lopulta onnistuu Ako shokeeraa kaikki kieltäytymällä! Hän kun on jo mielestään waifu niin eihän sitä sitten voi suostua alennukseen vain tyty-ydeksi, vai mitä? Sitten käydään kesälerillä jonka aikana Rusianin pelihahmo varastetaan mikä aiheuttaa kauhean aviokriisin: Ako haluaa olla vain naimisissa sen OIKEAN peli-Rusianin kanssa… no varas löytyy ja hahmo palautetaan ja näin Ako ja Rusian kokuhakustelevat uudemman kerran niin pelissä kuin oikeastikin ja kaikki on taas hyvin. Sitten loppuhuipennukseksi koulufestivaalia varten porukka aikoo voittaa pelin linnoituksenvalloitushaasteen ja useamman kierroksen jälkeen tämä onnistuu ja onnelliseksi lopuksi pariskuntamme pääsee jo lähes kissusteluasteelle!

Kaikkien pelifriikkiotakujen unelmien täyttymistarinahan se tässä on: se söpöisä peliwaifu on oikeassakin elämässä ihanaisa typy joka rakastuu vain sinuun! Ja mikäpä tätä on seuratessa, Ako on vain niin ihanaisen söötti ja rakkaudelleen omistautunut että eihän sitä voi olla muuta kuin iloinen kun hän saa Rusianin omakseen – useammallakin tavalla. Ja aivan syvällistäkin pohdintaakin sarjassa esitetään: kun muut kritisoivat sitä että Ako tosi- ja pelimaailman sekoittaen pitää Rusiania poikkiksenaan niin hän vastaa aivan hyvällä kysymyksellä, onko ihminen loppujen lopuksi niin suuresti eri luonteinen virtuaalimaailmassa verrattuna todelliseen elämään? Sama tyyppihän siinä on loppujen lopuksi kyseessä molemmissa tapauksissa. Pelimaailmasta revittyä komediaa oli mukana oikein kelpo lailla, mutta suuruuteen sarja ei kuitenkaan sitten pääse lähinnä siitä johtuen että alun lutuisan menon jälkeen loppupuoli äityi lopulta sitten liian pelimättöisäksi puuhaksi joka vieläpä ei tarinan juontakaan juuri edes edistänyt. Se pitää vielä melkoisena erikoisuutena mainita että vaikka mukana oli siis pääpoju ja liuta typyhahmoja niin haaremihömppään ei sorruttu vaan kaikki hahmot vain halusivat pääparimme parasta.

netoge2

Oli mukana pari ihan hauskaa vitsiäkin! Todistavat Schwein, Ako ja Apricot.

Ohjaaja Shinsuke Yanagia voisi siis siitä hieman kovistella että sarjassa ei onnistuttu siivoamaan riittävän taustalle kaikkea pelimaailmaräpistelyä vaan romantiikan ihanuutta sotkettiin aivan turhaan sillä kun porukka kävi välillä mättöretkillä. Muutoin tekninen suoritus oli perushyvää tasoa ja tietysti jokainen huomaa pornoartisti Hisasin kädenjäljen, typyjen hahmodesign on syötävän herkullinen. Seiyū-listalla kaluunan lyön Rina Hidakan (Ako) kouraan, ihanainen typy tarvitsee ihanaisen äänen!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset