Rainbow Days


~ Arvosana 3/5 ~

nijiiro

Natcchan tässä vain pyörtyy kuumeisena… uskokaa tai älkää! (Anna, Natcchan)

Ääriperinteinen shōjo-rom-com-sarja puolimittaisin (12 minuuttia) episodein sitten tässä, tapaamme neljä koulupoikaa joiden rakkauselämän koukerot viihdyttävät meitä niin ylä- kuin varsinkin alamäissä. Verkkaanpuoleisesti etenevä sarja heilahtaa myös aika ajoin lähes puhtaan slice-of-life-menon puolelle joten tämä homma ei sovi niille kaikista kärsimättömimmille katsojille.

Aloitamme surullisissa jouluisissa merkeissä kun sankarimme Natcchan on juuri saanut tyty-ydeltään lähtöpassit mutta sitten hän törmääkin söpöön joulutonttuun joka onkin naapuriluokan typy Anna. Annan tyty-yde Mari on kuitenkin hänestä kovin mustasukkainen eikä muutenkaan pidä pojista mutta siitä huolimatta Natcchan saa Annalta ystävänpäiväsuklaata, ja sitten käydään opiskelemassa otakupoika Tsuyopon luona jolloin tavataan myös hänen tyttöystävänsä cosplay-typy Yukirin. Rantaepisodissa Natcchan on jo kokuhakustelemassa mutta ei kuitenkaan, keskinäisestä-vihanpidosta-rakkauteen-pari Mari x Mattsun tulee keskenään yllättävästi toimeen ja jopa toivonsa jo menettänyt S-poika Kei-chan törmää kiinnostavaan typyyn. Sitten Nattchan saa kilpakosijakseen pesäpallisti Mochizukin ja saa kavereiltaan shōjo-mangaa antamaan vinkkejä kokuhakusteluun. Seuraavaksi järjestetään yllätyssynttäribileet Marille, paljastuu että Mattsunin imōto Nozomi on kovasti ihastunut Kei-chaniin minkä jälkeen käydään vielä porukalla huvipuistossa missä Mattsun jo kokuhakustelee (turhaan) Marin kanssa. Nozomi ja Kei-chan vaihtavat jo puhelinnumeroita, ja Mari loukkaantuu koripalloa pelatessaan mikä johtaa siihen että Mattsun kokuhakustelee puhelimessa uudestaan ja Mari jopa tällä kertaa kiittää kohteliaisuudesta! Saamme kuulla että eräät Chiba ja Taizo ovat myöskin pari minkä jälkeen on joulu jälleen ja kuumeinen Nattchan kissustelee Annan kanssa mutta unohtaa pyörtyessään kaiken! Anna ihmettelee tapahtunutta pitkään kunnes lopulta keksii sen ainoan oikean vastauksen: hän onkin rakastunut Nattchaniin! Ja tähän onnelliseen oivallukseen sarja sitten päättyykin!

Noniin kuten huomaatte romanttisia pareja pyörii ruudulla koko joukko joten tällaista sydäntälämmittävää tapahtumien vyöryä nähdään kerrankin riittävästi mikä sarjalle suurimmaksi plussaksi laskettakoon. Se missä sitten olisi toivonut parempaa otetta oli suhdekehityksen etenemistahti, pääparimme typyjäsen Anna vasta viimeisessä episodissa oivalsi asioiden tilan siinä missä hänen kaveritypynsä Mari on edelleen varsin mies-vihamielinen Mattsunin yrityksistä huolimatta mikä kyllä kieltämättä muutenkin hieman kyseenalaistaa että mikä siinä Marissa nyt sitten niin ihanaa onkaan… Söpöisin pari hieman yllättävästi onkin Yukirin x Tsuyopon joiden sielujen sympatia toimii niin kuin kahden otakun kohdalta nyt olisi voinut arvatakin. Siinä sitten kun sarjassa vaellellaan slice-of-lifen puolella niin aina se ei täysin onnistu (esim episodin 5 tenniskummallisuudet) mutta komediapuolella vetäistiin muutaman kerran oikein kunnon naurut. Mainitusta hitaasta etenemistahdista johtuu sitten sekin että emme sarjan päättyessä ole oikein saaneet yhtään suhdekiemuraa onnelliseen lopputulokseen mikä hieman heikkona päätöksenä jää kaihertamaan katsojan mieltä – no tällaisiahan nämä ikävä kyllä nämä vain mangan mainokseksi tehdyt animet tuppaavat olla.

Halpistuotanto näkyy teknisessä jäljessä, sen enempää animaatio kuin taustataidekaan ei säväytä loistokkuudellaan. Pääohjaajaksi siunaantunut Tetsuro Amino on kyllä kokenut kehäkettu mutta hänen suurimmat kaluunansa ovat toimintapuolelta (Macross 7) liekö tämä sitten näkynyt siinä että romanssinleiskunta ei sitten noussut aivan kuumimmille tasoilleen. Minami Tsuda (Anna) hoiteli hiljaisensöpöisän roolinsa kotiin kuten tietenkin ennenkin (tunnette hänet sarjan Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova ihanaisen söpöisänä sukellusveneenä Ionana).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset