Go! Princess Pretty Cure the Movie Go! Go!! Gorgeous Triple Feature!!!


~ Arvosana 2/5 ~

precure

Cure Floran peilikuva vähän pelleilee… ja CGIn takana on todellakin Tōei eikä Pixar!

Tämän leffan myötä jätämme sitten jäähyväiset vuoden 2015 PreCure-sarjan Go! Princess PreCure hahmoille ja tämän kurpitsateemaisen halloween-päivänä ensi-iltansa saaneen leffan erikoisuutena on se että se koostuu itse asiassa kolmesta aivan erillisestä segmentistä ilman mitään sen kummempaa yhtenäistä juonta. Tästä sitten seuraa sekin että homma on aika lailla puhdasta taikatypyily-äksöniä eikä tässä ole havaittavissa oikeastaan minkäänlaista ystävyys- tms -teemaa jota PreCure-sarjoissa ja -leffoissa useimmiten on kuitenkin yritetty viljellä. No, vauhtia riittää joten eikun valotikut esiin ja menoksi!

Ensimmäisessä lyhyessä mykkä-CGI-segmentissä näemme kuinka Cure Flora ei pääse yhteisymmärrykseen peilikuvansa kanssa kun pikkuhenget hieman tekevät kiusaa mutta lopulta kaikki päätyy parhaiten päin. Toisessa normaali-animoidussa segmentissä PreCure-typykkämme lähtevätkin sitten Kurpitsamaailmaan jossa he osallistuvat prinsessakisaan mutta paljastuukin että se on vain inhan Warp-ministerin jekku jotta saisi typymme vangiksi. Tämähän ei käy vaan Cure Floran johdolla ministeri pistetään aisoihin, vankina ollut prinsessa Pampururu vapautetaan ja seuraa liikuttava jälleennäkeminen kuninkaan ja kuningattaren kanssa kun he oivaltavat että heidän aarteensa ei olekaan kruunut tahi jalokivet vaan söpö prinsessa! Sitten vielä viimeisen segmentin myötä porukka lähtee söpön prinsessa Refin avuksi kun hänen kuningaskuntaansa ängennyt inha Yökurpitsa on vienyt päivänvalon mutta eihän hänestä ole PreCure-typyjen vastukseksi vaan vauhdikkaan ottelun jälkeen aurinko paistaa jälleen!

Leffasta jäi ensimmäisenä mieleen että se on tehty suurimmaksi osaksi siksi että Tōei halusi kokeilla erilaisia CGI-tekniikoita ja yleisön reaktioita niihin – tarinat kun olivat sen verran köykäisiä että niihin ei ainakaan oltu panostettu. Viiden minuutin mittainen ykkössegmentti oli enimmäkseen vain gagi-harjoitelma toisen segmentin ollessa lähinnä tällainen perinteinen PreCure-pelastetaan-pulassa-oleva-kuningaskunta-episodi tuplapituudella. Kolmossegmentti oli lopulta kokoelman paras osa koska vaikka siinäkään nyt ei tarinaa ollut nimeksikään niin touhuun oltiin saatu oikein kunnon rymistelymeininki ilman PreCure-franchiselle tyypillistä puuduttavaa mörkömätöstelyä – tässä pätkässä homma oli enemmänkin vauhdikasta takaa-ajo-kohellusta ja katsokaapa erityisesti jäätanssi-tappelu-osuus, siinä oli jopa lievästi hohdokasta koreografiaakin.

Tekniikkapuoli oli siis hyvin vaihtelevaa, ykkössegmentin SD-hahmodesign-CGI oli hyvin likeisesti hollywood-tasoa muistuttavaa jälkeä siinä missä viimeisen segmentin normi-hahmodesign-CGI puolestaan oli samaa tasoa jota jo olimme nähneet sarjan ED-osuudessa. En sitten tiedä mitä noiden tekeminen oli maksanut mutta ykkössegmentin jälki oli jo suorastaan loistavaa siinä missä kolmossegmentin osalta ehkä vielä pientä parantamisen varaa olisi ollut. Näinköhän Tōei alkaa hilata PreCure-franchisea kohden CGI-animaation ihanaa maailmaa… Ohjaajiakin oli leffalla yksi kullakin segmentilla ja suurimman prenikan työnnän Hiroshi Miyamoton kouraan jonka tarina PreCure to Refi no Wonder Night! (kolmossegmentti) oli epätyypillisen vauhdikas ja viihdyttävä PreCure-toimintapläjäys. Teknisesti taas ykkössegmentti oli sen verran upea että lähetetään myös tunnustuskirje sen CGI-ohjaajalle Daiki Nakazawalle. Seiyū-listalle oltiin saatu kovan luokan vahvistuksia kun itse Kana Hanazawa (prinsessa Pampururu) astui areenalle minkä lisäksi vierailevana tähtenä esiintyi myös 12v laulukilpailuvoittajatypy Hinata Uegaki (prinsessa Refi) joka taitojaan esitellen lurauttaa kolmossegmentin inserttibiisin ”Happy Happening♪”.

Ja lopuksi itse asiaan!

pudding

Kaikkien PreCure-typyjen suosikkiruokaa…

Tämä oli siis viimeinen varsinainen Go! Princess PreCure -sarjan osa mutta franchiselle tyypillisesti typythän vilahtelevat muiden mukana sitten vielä All Stars -leffoissa joista jo kiihkeästi odottelemmekin koska maaliskuussa 2016 leffateattereissa pyörinyt Pretty Cure All Stars: Minna de Utau♪ Kiseki no Mahō! saapuu näköelimiimme! Siinä kun tavataan ei sen vähempää kuin 44 PreCure-taikatypyä…


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset