~ Arvosana 2.5/5 ~

scwarzes2

Tätä lajia riittää – mechamätöstelyä synkänharmaan lumisissa maisemissa…

Nyt on sitten vuorossa Muv-Luv-franchise ja heidän toinen animesovituspläjäyksensä (ensimmäinenhän oli kesän 2012 spinoff-animointi Muv-Luv Alternative: Total Eclipse josta ainoa mieleenjäänyt asia olivat hyllyvät tissit…). Tässä animoidaan samanniminen prequel-spinoff-ranobe (…joten Muv-Luv-fanit jäävät edelleenkin odottelemaan sitä ihka OIKEAA Muv-Luv-animesarjaa…) ja siirrymme vaihtoehtoistodellisuuteen vuoteen 1983 ja aikaan kun DDR oli vielä valtiona pystyssä mutta 10 vuotta aiemmin ilmestyneet inhat BETA-alien-möykyt uhkaavat ihmiskuntaa. Meininki on mechamätöstelyä ankeassa maailmassa jossa jokainen on mahdollinen selkäänpuukottava Stasin kätyri minkä johdosta tappelua käydään ei pelkästään BETOjen kanssa vaan myös katkerasti keskenäänkin. Tissit ja ecchi on jätetty nyt vähemmälle ja hommassa on keskitytty lähes yksinomaan mechojen kolinaan ja juonitteluun.

schwarzes

Hänet nähdessänne tiedätte että mitään hyvää ei ole tiedossa… (Lise)

Tapaamme siis DDRn sankarit, 666. mechajoukko-osaston joka urhoollisesti ja taitavasti hoitelee BETOja pois päiväjärjestykestä ja eräänä mätöstelypäivänä he törmäävät länsisaksalaiseen mechakuskiin Katiaan joka kaikkien yllätykseksi haluaa loikata itään ja liittyä näin joukkoon. Katia on isän-etsintäretkellä jota sitten hieman hidastaa pieni tappelus erään linnoituksen puolustamiseksi ja sitten kuulemme että Katian isä olikin itse asiassa aikanaan DDRn suuri sankari ja että hänen nimensä onkin Ursula. BETA-tappeluja jatketaan yhdessä länsisaksalaisten kanssa politiikkaupseeri Gretelin vastustelusta huolimatta, ja sitten kuullaan että kaikkien inhoama Stasi onkin jakaantunut pro- ja anti-Neuvostoliitto-osiin ja vallankumousta suunnitellaan samalla kun pääpoju Theodorin jo kuolleeksi luultu imōto-puoli Lise ilmestyy paikalle ja suoraan pojun sänkyyn… Sitten Stasi aloittaa Moskovan tukeman vallankumouksen, Lise paljastuu heidän kätyrikseen ja joukkomme alkaa keräillä voimia vastavallankumoukseen jonka johtotähdeksi ryhtyy Katia/Ursula isänsä maineella ratsastaen. Sisällissota alkaa ja sen riehuessa Theodor dramaattsesti ampuu Lisen ja päihittää vielä mechamuksinnassa bossiksi nousseen Stasitypy Beatrixin ja Katia pitää TV-puheen minkä jälkeen vallankumous on sitten peruttu – mutta sopivan ankeaksi lopuksi porukan bossitypy Irisdina kuolee auringon noustessa Berliinin lumisten katujen ylle.

Sarjan alkupuoli kului melko heiveröisissä merkeissä täysin juonen kannalta tarpeettomien mechamätöstelyjen viedessä ruutuajan koska koko homman pääjuonena oli DDRn sisäinen kieroilu ja maailmanpolitiikka mihin päästiin kunnolla sitten vasta toisella puoliskolla. Tämä juonenpätkä Stasi-kätyreineen, kuolettavine petoksineen ja perheenjäsenten keskinäisine vihanpitoineen oli itse asiassa varsin kelvollisesti kasattu rakennelma. Sopivia yllätysmomentteja tarjoiltiin kun epäilyttävä wessie-söpötypy Katia osoittautuukin kansan sankariksi kun taas pääpojun ihana imōto onkin Stasin ilkeä kätyri joka pitää tappaa, ja näin Theodorin ongelmat haaremitypyjensä kanssa onkin se ydin joka kantaa sarjan draaman kaaren aina loppuun asti kun isotissinen Irisidina vielä loppuhuipennukseksi kuolee hänen käsivarsilleen. Maailmanpolitiikan järeitä tapahtumia katsellaan tässä ihmiskohtaloiden kautta mikä ei ole ollenkaan hullummin kasaan laitettu idea. Kun siis vain olisivat jättäneet ne BETAt pois. Ja mechat. Muutoin vaikka jotain romanssintynkääkin voisi kuvitella syntyvän Theodorin haaremitypyjen kanssa niin tätä puolta ei sarjassa kehitetty juuri lainkaan, samoin ecchiys jäi lähinnä siihen että typyjen mechapilottitrikoot olivat sopivaisen tiukat… jos ei siis mukaan lasketa Theodor x Lise sänkyleikkejä, siis.

Vähän ehkä kankeahkoa teknistä settiä oli Liden Films meille tähän kehitellyt, sen sijaan 3DCGI-studio Sanzigen hoiteli mechatappelukset kohtuu-sutjakkaasti. Ohjaaja Tetsuya Watanabe sai luotua sarjan loppupuolelle jopa hieman jännittävän sotatarinan ja erityisesti pitää kiittää hänen tunnelmanluomistaan: ankeassa sarjassa oli aina pimeää ja lyijynharmaalta taivaalta satoi lunta kalseille kaupungin kaduille joilla vain muutama Trabantti röpötteli… jos ette ennen ole olleet masentuneita niin muutaman tällaisen episodin jälkeen olette kyllä!

Näköjään näitä Muv-Luv-animesovituksia sitten vaan pulpahtelee aina silloin ja tällöin joten eiköhän se varsinainen ranobekin tästä vielä ruutuun ilmesty jonain kauniina päivänä!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset