Active Raid
Special Public Security Fifth Division Third Mobile Assault Eighth Unit


~ Arvosana 2.5/5 ~

activeraid

Poliisien uniformut ovat vähän järeämpää mallia tässä sarjassa…

Odotukset oli ladattu koviin korkeuksiin tämän sarjan osalta, olihan sarjan pääbossina itse Gorō Taniguchi, Code Geass -franchisen keksijä-isä ja hänellä nyt tavoitteenaan uusia toisen vielä kuuluisamman tekijämiehen Mamoru Oshiin Kidō Keisatsu Patlabor -franchisen menestys. Homman nimi on powersuit-mätöstely kun enemmän tai vähemmän sähläilevä poliisiyksikkömme numero 8 pitää yllä järjestystä Tokion kaduilla joten ainakin toimintaa on siis tiedossa.

Näin sitten aloitamme sillä että söpötypy Asami liittyy porukkaan, hän on säännöistäkiinnipitävä päsmäri jonka tehtävänä on pitää huoli että järjestys säilyy, sankarjengimme kun sattuu olemaan sellaisessa maineessa että vaikka hommat hoituvatkin niin samalla myös tarpeetonta tuhoa syntyy. Näin sitten lähdemme seuraamaan heidän touhujaan tapaus tapaukselta ja Asami itsekin pistää powersuitin niskaansa silloin tällöin, lentokoneeseen piilotetut pommit löydetään ja pokerinpeluutaitojakin tarvitaan ohjusiskun estämiseksi. Suurta animepolitiikkaa esitellään oikein hyvässä episodissa 6 jossa käy ilmi että mechojen kehitys lopetettiin koska ne olivat liian bensasyöppöjä… No, pahantekijöitä napsitaan kiinni sitten vain lisää ja apuaan käy antamssa myös ex-tyty-yde Miho ja näin inha data-rosvo saadaan kiinni. Loppukliimaksissa sitten napataan kiinni koko sarjan ajan taustalla hyörinyt Logos-hakkeri-kaksikko joka onnistui pysäyttämään vähäksi aikaa koko Japanin – mutta onneksi kaikki on taas järjestyksessä kun on aika viettää Asamin synttäreitä!

Powersuit-toiminnasta ei siis ole puutetta, mätöstelyä on episodi toisensa perään sen verran että kaikille pitäisi riittää mutta touhusta jää päällimmäisenä mieleen jonkinlainen hengettömyys ja ideoiden puute eivätkä pahiksetkaan oikein osoittaudu ollenkaan kauhean pahoiksi (…erityisesti final boss -kaksikko oli rehellisesti sanoen suoranainen pettymys…) – vähän tällainen leikkimäinen tämä sarjan pääpihvi nyt sitten ikävä kyllä oli. Huumorin puute myös vaivaa ja jos verrataan Patlabor-esikuvaansa niin ero on kyllä melkoinen – muistelkaapa vaikkapa sitä kun Patlabor-porukalla oli tylsä päivä niin ne käyvät vähän nyhtämässä rikkaruohoja ja lähtivät kalaan jonka jälkeen sitten tapahtuikin… jos haluatte nähdä kuinka slice-of-life, kuiva huumori ja toiminta yhdistellään hieman enemmän osaavasti niin suosittelen lataamaan tämän vähän vanhemman sarjan. Lopuksi mukaan on sitten leivottu vielä hieman epämääräisesti pientä yhteiskuntakritiikkiä ja tuttuja korruptoituneita poliitikkoja jotka nekin kyllä jäävät melko pinnalliseksi raapaisuksi ilman että niistä saadaan kehitettyä mitään elämää suurempaa. Eli ei tämä nyt kaiken kaikkiaan sitten ollutkaan Gorō Taniguchin maineen veroinen tuotos ollenkaan.

Mitään erityisen merkittävää ei studio Production IMS tässä teknisesti esittänyt, perussettiä ilman räikeitä puutteita mutta ei niitä huippuhetkiäkään juuri ollut. Ari Ozawaa (Asami) on aina mukava kuunnella, tosin hän on tehnyt kyllä paljon hienompiakin rooleja (Makio sarjassa Lance N’ Masques, Papi sarjassa Monster Musume no Iru Nichijō, Sakura sarjassa Gekkan Shōjo Nozaki-kun ja Wakaba sarjassa Wakaba Girl).

Ja ei tämä hauskuus tähän päättynyt vaan hyppykauden jälkeen palataan meiskeen keskelle kesäkaudella 2016!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset