Please tell me! Galko-chan


~ Arvosana 3/5 ~

galko

Huomaatteko kuinka animaattorit keskittyvät aina olennaiseen… (Otako, Ojō, Galko)

Oikein virkistävä shorttisarja (8 minuutin episodit) sitten tässä, seuraamme kolmen koulutypyn jutustelua jossa tärppinä on se että he eivät kursaile ottaa puheeksi mitään alapään juttua vaan kaikki miehiä nolostuttavat nais-anatomian asiat vedetään esiin. Ei herkkähermoisille eikä hienohipiäisille siis, ja jos joskus olette harmitelleet sitä että sarja Seitokai Yakuindomo ei mene riittävän pitkälle niin tämä on juuri teille tarkoitettu juttu tämä!

Isotissinen gyaru-typy Galko on tässä useimmiten se tarinoiden päänavaaja joka ihmettelee (hieman ehkä naiivistikin) tissien kokoa, häpykarvojen tiheyttä, persreiän karvastelua vahvan curry-kastikkeen syömisen jälkeen… noniin tästä saatte hieman esimakua sarjan puheiden tasosta (…tai tasottomuudesta joku sanoisi…). Episodeja ei kuitenkaan ole ikävä kyllä saatu täytettyä alusta loppuun näin mehukkaan räävittömillä jutuilla vaan mukana on myös paljon aika lailla puhdasta slice-of-life-fiilistelyäkin joka tuntui sarjan loppua kohden hieman harmittavasti vain lisääntyvän – ja välillä pääsivät mukaan sarjan pojatkin jotka murehtivat vaikkapa liian varhaista tukanlähtöään. Roisien juttujen päällä pyöri sitten vielä miellyttävän lämminhenkinen tunnelma jota viimeisen episodin takaumajaksossa erityisesti hehkutettiin kun näimme kuinka Galko, Otoko ja Ojō ennakkoluuloista ja alkuhankaluuksista huolimatta päätyivät ystäviksi – ja huomaamme että Galko hieman tyhjäpäisen oloisesta olemuksestaan huolimatta onkin ihmissuhdekiemuroissa itse asiassa varsin särmä typy.

Ohjaaja Kei’ichirō Kawaguchilla on näistä söpötypyhommista kyllä sen verran kokemusta (Minami-ke-franchise, Moetan, Onī-chan dakedo Ai sae Areba Kankei Nai yo ne!) että saattoi odottaakin että aivan huonoa lopputulosta ei nähdä nytkään ja näin hän nämä odotukset kyllä lunastikin. Azumi Waki (Galko) ei paljon seiyū-hommia ole tehnyt mutta toivottavasti nyt ura urkenee koska nyt kuultu suoritus oli oikein korvaa miellyttävä.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset