~ Arvosana 2.5/5 ~

heavy2

Pojumme tehtailevat testosteroonia tihkuvia valtavia räjähdyksiä (Havia, Qwenthur)

Nyt sitten elellään maailmassa jossa on keksitty valtavat tykkejä täynnä olevat metallipallerot joita kutsutaan Objekteiksi, näitä pidetään ylivertaisina sotakoneina joiden avulla kukin valtio hoitelee mätöstelyhommansa – kunnes ilmaantuu pari neuvokasta pojannaskalia jotka kas kuin yllättäen lähes paljain käsin kykenevät tuhoamaan noita voittamattomia mäiskintävempeleitä tarpeen niin vaatiessa. Näinpä siis edessä on tällaista sotahenkistä toimintasarjaa jossa seurataan poikuliemme sissiretkiä maailman eri kulmilla aina kun pitää pistää joku hankalaksi heittäytynyt Objekti kuriin. Tarinan takana on Kazuma Kamachin ranobe ja tämän kaverinhan tunnette oikein hyvin Raildex-franchisen (=Toaru Majutsu no Index ja Toaru Kagaku no Railgun) isänä.

heavy1

…mutta joskus tulee osumia omiinkin! (Qwenthur)

Näin homma sitten alkaa lumisissa tunnelmissa kun poikiemme sota-osaston kimppuun käy joku vieras Objekti ja jopa omien joukkojen objektikuski söpötypy Hime joutuu vangiksi. No eipä hätiä mitiä, pojat käyvät vapauttamassa Himen ja sitten hoitelevat pahis-Objektinkin pois päiväjärjestyksestä itsetuhomekanismin avulla. Sitten käydään hoitelemassa joitain öljyvarkaita minkä jälkeen metsästetään viidakkoon piilotettuja Objekteja. Jäätiköillä käydään uudestaan ja sitten rynnätään Etelä-Amerikkaan estämään padon räjäytys minkä jälkeen jahdataan jotain nero-suunnittelija-jätkää. Vielä tapellaan jonkun antennin kanssa ja sitten uhkana ovat miehittämättömät lennokit ja käydään timanttikaivoksillakin mätöstelemässä. Kanadassa käydään peräti kuuden Objektin kimppuun yhtaikaa mutta homma hoituu helposti ja mekaankko-obāsanin perhekin pysyy turvassa. Ja kauniiksi lopuksi kun Hime harhautetaan mätöstelyhommiin jotka uhkaavat koko maailman rauhaa niin poikulit nerokkaasti vaikka ovatkin sydänpysähtyneessä tilassa hoitelevat turvaan niin Himen kuin hänen Objektinsakin.

Noniin, tämähän on siis tällaista episodimaista missiosta toiseen juoksemista jossa poikulimme Qwenthur ja Havia noudattelevat siis kaikkia toimintahommien peruslakeja: neuvokkuudella, tarmolla ja onnella he macgyveroivat kunkin periaatteessa mahdottoman tilanteen parhain päin valtavien räjähdysten kera ja ovat sotaosastonsa suuria sankareita kerta toisensa jälkeen. Muutamin paikoin tämä tepastelu jopa hieman onnistuukin, parhaita paloja ovat ykköstarinakaari sekä toiseksiviimeinen Kanada-keikka jossa hommaa vedetään sen verran überille tasolle että katsoja viihtyy aivan huomaamattaan giganttisten possahdusten keskellä. Valitettavasti useimmissa tapauksissa kuitenkin käy niin että homma ryytyy liikaan läpinään jolla yritetään selittää katsojille tämän maailman valtasuhteita ja aseiden toimintaperiaatteita mikä on täysin tarpeetonta: ei se ole kiinnostavaa mikä litku siellä räjähtää kunhan pamahdus on näyttävä! Epäonnistunut komediaosuus myös hieman häiritsee koska se on olennainen osa näitä turpaan-vaan-ja-onnea-sarjojen rakenne-osia, sitä kyllä kovasti yritettiin vääntää kun sankarpojumme ja heidän isotissinen bossinsa Frolaytia pitivät (…useimmiten varsin ecchiä…) nokkapokkaa mutta kun poikulit ovat niin kovin vauvannaamaisia niin tämä osuus ei ollenkaan purrut. Söpötypy Hime olisi myös voinut olla ranobistin aiempia tuotoksia muistellen varsin hyväkin lisäys toimintaympyröihin mutta hän jäi oikeastaan kokonaan sivuosaan ja esitti lähinnä ikävä kyllä tällaista neito-pulassa-hahmoa.

Tekninen suoritus sen sijaan oli kunniaksi studiolle (J.C.Staff), animaatio kauttaaltaan oli oikein luistavaa ja erityisesti Objekti-mätöstelyjen CGI pyöri varsin mehukkaasti ja räjähtely-tehosteet olivat hyvin hallinnassa. Ohjaaja Takashi Watanaben työ oli pätevää joskin hieman innotonta, ja suuresti inhottu kässäristi Hiroyuki Yoshino (Guilty Crown, Magi, World Trigger) ei tällä kertaa mäheltänyt pahemmin. Seiyū-listalla varsin uusi kyky Eri Suzuki (Hime) oli kyllä ihastuttava silloin harvoin kun ääneen pääsi.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset