GATE (kakkoskausi)


~ Arvosana 3.5/5 ~

gate2

Räyhäkästä toimintaa on jälleen tarjolla kun JSDF pistää roomalaisia kuriin…

JSDF-solttupoikamme jatkavat seikkailujaan yhtäkkiä Tokioon ilmestyneen portin takaisissa roomalaismaisemissa toisella kaudellaan (ykköskausi arvosteltu täällä) ja ratkottavana on tällä kertaa niin eläinkuntaan liittyviä ongelmia kuin ilkeiden kuninkaallisten paimentamistakin. Pää-äijämme Itami söpöine mutta vaarallisine haaremitypyineen kiertelee paikasta toiseen ja sarjan meininki on toisaalta reipashenkistä sotimista ja toisaalta humoristista läpänheittoa Itamin otaku-harrastusten ja haaremin ympärillä – minkä päälle lukuisat typyhahmot ovat kaikki yhtä suloisia. JSDF esiintyy tässä sarjassa lujaluonteisena kaiken osaavana sotilasporukkana jolla kuitenkin on jalo sydän – tätähän pidetään jossakin piireissä kovana nationalismina mutta täällä Suomenmaalla kun on totuttu katselemaan amerikkalaisia leffoja ja sarjoja niin ei menossa niihin verrattuna ole mitään erityisen kummallista.

gate1

…mutta niin on tarjolla myös lutuisia hetkiä haaremitypyjen kanssa! (Itami, Lelei)

Homma alkaa pienellä maanjäristyksellä minkä jälkeen Itami osastoineen käy vapauttamassa keisarikunnan vangiksi ottaman japanilaistypyn jossa yhteydessä vedellään prinssipoika Zorzalia oikein kunnolla turpaan minkä jälkeen lähdetäänkin sitten ratkomaan keijutypy Yaon inhottavaa ongelmaa: hänen kotikyläänsä kun piinaa ilkeä lohikäärme. Tappelus sitä vastaan onkin kovaa luokkaa ja matelija talttuu vasta sitten kun sekä Lelei, Tuka että Itami tekevät parhaansa minkä lisäksi ilmavoimat hoitelevat vielä jotain pikkujuttuja – ja Rory ja helikopterit olivatkin tämän keikan ikonisin lehti-valokuva. Pikaisesti tapaamme myös Roryn söpön mutta pahanilkisen imōton Gisellen joka osoittautui olleen koko lohikärmes-jupakan takapiru. Sitten rauhallisempiin hetkiin kun Lelei valmistautuu hankkimaan itselleen akateemisen arvonimen mutta rauha järkkyy nopeasti kun keisari myrkytetään ja ilkeä prinssijätkä Zorzal on uusi bossi joka karauttaa orastaneet rauhanneuvottelut Japanin kanssa oitis karille. Hän alkaa jahtamaan rauhan puolesta puhuneita senaattoreita ja söpötypy Sherry on vaikeuksissa mutta Japanin suurlähettiläs tulee avuksi – olihan Sherry julistanut olevansa hänen tuleva aviovaimonsa! Zorzal ei jää kuitenkaan neuvottomaksi vaan pidättää Piñan ja hyökkäilee suurlähettilään linnaa päin jota Piñan typyritarit puolustavat ja lopulta myös JSDF karauttaa paikalle pelastamaan kaikki minkä jälkeen vielä Itami suorittaaa oman erikoisoperaationsa jonka avulla sekä Piña että myrkytetty keisari vapautetaan Zorzalin kynsistä. Ja näin kauniissa lopussa Piña kruunataan uudeksi hallitsijaksi, hänen kaikki söpöt typyritarinsa päätyvät romanttisesti JSDF-solttujen syliin, ja Itami lähtee dōjinshi-ostoksille Tokioon joka suunnitelma menee jälleen mönkään kun kovin kuuluisat gate-typyt osuvat paikalle ja herättävät laajaa yleisön huomiota… The Endo!

Toimintarytke onnistui jälleen kerran oikein kelpo lailla vaikka tällä kertaa ykköskauden tapaisia legendaarisia Apocalypse Now -referenssejä ei heiteltykään. Sekä loppuottelu lohikärmestä vastaan että Sherryn vapautusoperaatio olivat kelpo sotimista joskin hieman ehkä liikaa magiikkaa käytettiin tuossa ensinmainitussa mätöstelyssä – no siinä mukana oli ihanainen Lelei ja Unlimited Lelei Works joten annettakoon anteeksi. Pientä tiputusta intensiteetissä ykköskauteen oli siis havaittavissa mutta edelleen laatu oli korkealla tasolla. Tämän päälle Itamin söpötypyhuumori pyöri myös nautittavasti, naimisiinmenovitsailu (episodi 7) oli oikein hauskaa samoin kuin päätösepisodin dōjinshi-katastrofikin. Ihastuttavan söpöt typyt Roryn johdolla jatkoivat maailmanvalloitustaan mutta pakko on myöntää että Sherry vei tämän kauden nimiinsä. Ja henkilökohtaisena pettymyksenä menetin aivan ihanaisen ritaritypy Beefeaterin jonkun japanilaissotilaan syliin, prkl! Hyvähenkinen tunnelma jossa kaveria ei jätetä ja sotiminen hoidetaan jämerästi silasi sitten hyvin viihdyttävän toimintakokonaisuuden.

gat4

OoooooOo!!! Söpö Sherry vain niin haluaisi ryhtyä waifuksi!

Edelleen prenikoita lisää siis ohjaaja Takahiko Kyōgokulle ja kässäristi Tatsuhiko Urahatalle onnistuneen jatkoprojektin johdosta, he pelasivat onnistuneesti sarjan vahvuuksien päälle ja vaikka ehkä pientä lisäsärmää olisin kaivannutkin niin kyllä se aika hyvä lopputulos näinkin on. Studio A-1 Pictures pystyi pitämään teknisen laadun kutakuinkin ennallaan ja laaja loistavien seiyūjen joukko viihdytti myös korvaa: Hisako Kanemoto (Tuka), Haruka Tomatsu (Piña), Maaya Uchida (Shino), Nao Tōyama (Lelei), Rina Hidaka (Sherry), Risa Taneda (Rory) ja Yōko Hikasa (Yao).

Alkuperäisessa ranobessa olisi vielä materiaalia kolmoskautta varten joten fanit eikun jännittämään! Pientä tiputusta on nähtävissä levymyyntimäärissä (ykköskauden keskiarvo n 6000 kpl, kakkoskauden ykköslevy reilu 4000 kpl) joten jatkon kanssa tämä on kiikunkaakun!

Ai niin ette kai luulleet että tekisin Gate-postauksen ilman kuvaa maailman hoteimmasta badass-typystä? Tässä tulee!

gate5

Rory nauttii taistelun melskeestä aina ekstaasiin asti…


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset