AOKANA: Four Rhythm Across the Blue


~ Arvosana 2.5/5 ~

aokana

Asuka esittelee tässä lentokenkäurheilua ja erityistä Asuka-käännöstä…

Vuoden 2012 kesällä nähdyn sarjan Koi to Senkyo to Chocolate jälkeen pelifirma Sprite intoutui nyt sitten sovittamaan jo toisen tekemänsä pelin animeksi ja tällä kertaa siirrytään vaihtoehtoismaailmaan jossa on keksitty lentokengät joiden avulla jokainen voi liihotella ilmojen teillä, ja erityisesti nyt lähdemme seuraamaan koululaisjoukkoa jotka harrastavat kuuluisaa lentokenkäurheilua nimeltään Lentävä Sirkus. Ensi alkuun tämä suloisalta haaremihömpältä vaikuttava sarja kääntyy loppujen lopuksi slice-of-life-komediaksi pienellä urheilullisella ripauksella ja koko romanssiasetelma on unohdettu pientä yuri-ihanuutta lukuunottamatta.

Tapaamme kättelyssä sympaattisen mutta hieman tyhjäpäisen Asuka-typysen jolla tämä lentokenkätaito ei vielä ole oiken hyppysissä mutta kaverit auttavat ja osaamisestaan intoutunut Asuka ottaa sitten jopa pienen lentokenkä-ottelun kovaa karjua vastaan ja nappaa kaikkien yllätykseksi yhden pisteen. Niinpä pistetään pystyyn koulun lentokenkä-klubi ja aletaan harjoittelemaan ja pienen vänkäyksen jälkeen myös pääpoju Masaya suostuu porukan valmentajaksi. Kovan treenauksen jälkeen lähdetään ensimmäiseen turnaukseen jossa joukkomme pärjää aivan kohtuullisesti vaikka voiton viekin söpö kūdere-typy Saki. Sitten seuraa pientä draamaa kun söpötypy Misaki eroaa klubista ja Asuka menettää lentokykynsä mutta typyjen suloisa yökyläily parantaa kummatkin minkä jälkeen harjoitellaan vähän lisää ja sitten marssitaan seuraavaan otteluun jossa sarjan loppukliimaksissa Asuka tiukan tappeluksen jälkeen voittaa Sakin ja näihin tunnelmiin päätämmekin lähetyksen!

Eväitähän tässä sarjassa olisi ollut moneenkin suuntaan mutta käteen jää siis enimmäkseen söpötypy-koulunkerho-slice-of-life johon lentokenkäottelut tuovat pientä lisäjännitystä mukaan. Varsinaisen urheilusarjan puolelle ei kuitenkaan kunnolla päästä koska aikaa ei juuri uhrata lajityypille olennaiseen knoppailuun – johtuen varmasti siitäkin että tämä lentokenkäily kuvitteellisena lajina on aika hankala uskottavien yksityiskohtien esittelylle. Pääpoju Masaya ei myöskään missään vaiheessa pyöritä sen enempää haaremia kuin osoita kummempia romanttisia aikeitakaan joten tätäkään osa-aluetta ei oikein käytetä hyväksi, lähimmäksi tässä pääsi Misaki x Mashiro -yuriparitus ja typy-ydeisyys yleisestikin ottaen oli ehkä sittenkin se mieleenpainuvin anti – jopa kylmäkiskoinen Saki lämpenee ottelun vanhetessa niin jotta lopulta aivan hymyilee Asukalle! Sarja on sinänsä siis hyvistä osista koottu paketti jossa kuitenkaan mitään osaa ei viedä niin pitkälle että silmät liimautuisivat ruutuun.

Ohjaaja Fumitoshi Oizakilta olisin kyllä odottanut hieman särmempää otetta, hänen ansioluettelostaan kun löytyy äärimmäisen söpöinen sarja Acchi Kocchi ja erityisen ecchi sarja Astarotte no Omocha! joten osaamisen puutteesta ei häntä voida syyttää. Samaten alkuperäisen pelin pääskenaristi Nachi Kio on ollut näissä hommissa myös Grisaia no Kajitsu -franchisessa jossahan nyt ainakin nämä ecchi-hommat olisi luullut oppineen. Gonzo hoiti tekniset arvot tällä kertaa kunnialla ja muutamissa paikoin lentokohtausten CGI oli jopa aivan nautittavalla tasolla. Seiyū-listalta taasen Misato Fukuen (Asuka) hoiti genki-typy-pääroolinsa rutiinilla kotiin.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset