macrossdelta

Laulavia idoleita ja mechamätöstelyä – tätä on Macross Δ

Animen kevätkausi pärähtää pikapuoleen käyntiin melkoisella määrällä sarjoja mutta varsinaisesti joukosta ei löydy sitä kuumottavinta odotuksen kohdetta vaan yleisvaikutelma on hieman latteanpuoleinen. Kun aikanaan sanottiin että animevuoden kohokohtia ovat kevät- ja syyskaudet niin tuntuu siltä että tämä on kääntynyt nyt päälaelleen, ja kiinnostavimmat kaudet viime aikoina ovat olleet nimenomaan ennen ylenkatsotut talvi- ja kesäkaudet. Animehistoriallisia merkkitapahtumia ovat klassisen Bishōjo Senshi Sailor Moon -sarjan paluu ruutuihin, ja samoin tekee myös 8 vuoden tauon jälkeen idolimechamätöstely-franchise Macross (Macross Δ). Kiihkeästi fanitettu Gyakuten Saiban -visual novel saa lopultakin animesovituksen, ja uudeksi pikkupoikien shōnen-mätöstely-klassikoksi yrittää Boku no Hero Academia. Uuden kauden saavat myös JoJo ja Rumiko Takahashin Kyōkai no Rinne. Studioista sekä KyoAni että Shaft ovat tauolla, mutta ikävä kyllä Trigger on leikissä mukana peräti kahden sarjan voimin.

Ja sitten asiaan eli sarjakatsauksiin! Pari kaljaa siihen viereen että kestätte kaiken!
_______________________________________
LEFFAT JA OVAT

zutto

Rakastavaisemme ns kiihkeissä tunnelmissa (Zutto Mae Kara Suki Deshita…)

Kevätkauden leffalista on tänä vuonna perin köykäinen ja ykköstärpiksi aivan luonnostaan nousee romanssileffa Zutto Mae Kara Suki Deshita: Kokuhaku Jikkō Iinkai jossa on animoitu yksi Vocaloid-biisejä tekevän HoneyWorks-circlen menestys-projekteista (Kokuhaku Jikkō Iinkai ~Renai Series~). Tämän päälle jätämme sitten lopulliset jäähyväiset Tamayura-typyille kun neljäs ja viimeinen Tamayura: Sotsugyō Shashin -leffasarjan osa nimeltään Ashita saa ensi-iltansa.

utd

Nyt mennään eikä meinata… (Under the Dog)

OVA-listalla on sitten hieman enemmän rähinää, otetaan piikkipaikalle kokonaan Kickstarter-rahoitettu scifi-projekti Under the Dog jossa periperinteiseen tyyliin isotissiset prätkätypyt jahtaavat terroristeja kaupungilla ja joka paikassa räjähtelee. Sitten suunnattomasti menestyneen Girls und Panzer der Film -leffan (ks juttu täältä) vanavedessä tehdään vielä OVA ja spesiaali, minkä lisäksi samaa settiä on luvassa sarjoilta: Ajin, Arslan Senki, Dimension W, Kamisama Hajimemashita ja Ore ga Ojou-sama Gakkou ni ”Shomin Sample” Toshite Gets♥Sareta Ken. Tämän lisäksi käänteishaaremisarjojen ystäviä ilahdutetaan Magic-Kyun Renaissance -projektin OVAlla.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 3.5/5

Bakuon!!

bakuon

Typylauma laittaa asfaltin rullalle!!! (Hane)

Söpöt anime-typyt tekevät kaikenlaisia juttuja joten oli vain ajan kysymys koska ne perustavat prätkäkerhon ja niinpä me nyt tässä pääsemmekin seuraamaan kun söpötypy Hane innostuu hommasta ja haluaa päästä polttamaan kumia baanalle. Alkuperämangaka Mimana Orimoto on ensi sijassa kuuluisa hentai-artisti mutta tässä sarjassa vaatteet ilmeisesti kuitenkin enimmäkseen pidetään päällä. Toiveita herättävästi veteraaniohjaaja Junji Nishimuralla on söpötypykaluunat kohdallaan (legendaarinen sarja True Tears, kaksi Dog Days -kautta) ja päätypyn äänenä Reina Ueda (Hane) on ihastuttanut rooleillaan sarjoissa Hanayamata (Naru) ja Dimension W (Mira). Eipä sitten muuta kun: vroom, vroom, vroom!


Bishōjo Senshi Sailor Moon: Crystal – Death Busters-hen
Pretty Guardian Sailor Moon Crystal: Season III

smc

Koko seilorikaarti koolla… (…no poislukien Chibiusa…)

Ihanaiset seilorimme saapuvat kolmannelle juonikaarelleen (ja toiselle kaudelleen) tällä todellisen animeklassikon uusintakierroksella josta siis jo pari aiempaa juonikaarta on nähty (episodien arvostelut löytyvät tällä haulla ja loppuarvostelu täältä). Tällä kertaa ilkeät Death Busters -tyypit häiritsevät maailmanrauhaa minkä lisäksi seilorikaartiin liittyvät legendaariset Sailor Uranus, Neptune ja Saturn. Taikatypystelyä ja kuuluisaa pientä yuri-parittelua on siis tiedossa, ja faneja jännittää nähdä mitä uusi ohjaaja Chiaki Kon aikoo tehdä kun edellinen (Munehisa Sakai) sai hommasta kenkää: luovutaanko nyt mangan kopioinnista yksi yhteen? Luottamus ainakin on tuotantotiimillä kovalla tasolla koska sarja pärähtää saman tien telkkariin eikä striimisivustolle kuten aiemmin. Ikuinen Sailor Moon Kotono Mitsuishi ihastuttaa jälleen kirkumalla korkealta ja kovaa mutta kovia luita on mukana muutenkin: Ami Koshimizu (Sailor Jupiter), Hisako Kanemoto (Sailor Mercury), Junko Minagawa (Sailor Uranus), Rina Satō (Sailor Mars), Sayaka Ōhara (Sailor Neptune), Shizuka Itō (Sailor Venus) ja Yukiyo Fujii (Sailor Saturn). Seiyū-osaamisesta tämä homma ei siis ainakaan jää kiinni.


flying witch

flyingwitch

Makoto esittelee söpöä tukkaansa!

Söpötypy Makoto muuttaa kissansa kanssa maalle Aomorin prefektuurin pohjoisille kuvankauniille seuduille ja alkaa siellä opettelemaan noita-hommia – tässä on siis tiedossa Ghiblin leffa Majo no Takkyūbin (ks täällä) jossa toiminta on korvattu sarjan Non Non Biyori (ks täällä) maalaismaisemien rauhalla mutta hahmot ovat vain hieman vanhemman oloisia. Jos vaikka ei Makoto nyt yllä samalle ultimaattiselle söpöyden tasolle Ren-chonin kanssa niin siltikin on tiedossa äärirauhaisaa slice-of-life-olostelua ellei peräti sitten jo ylletä Aria-maiseen iyashikein täydellisyyteen. Pientä huolenhäivää heittää sarjan tuotantoporukan vähäinen kokemus mutta toivotaan että tässä mennään sitten nuoruuden innolla. Pääsarjan ohella pyörii vielä 2-minuuttinen Flash-shorttisarja Flying Witch Petit.


Joker Game

jokergame

30-luvun vakoojat olivat hyvinpukeutunutta sakkia…

Varsin harvinaista herkkua sitten tässä, siirrymme vuoteen 1937 ja seuraamme fedora-päisen vakoojaporukan tempauksia vakavalla naamalla vedetyssä film noir -tyylisessä jännärisarjassa jossa keskitytään enemminkin mind-games-osastoon eikä niinkään shōnen-mätöstelyyn. Nimellisesti porukka on Japanin armeijan palveluksessa mutta kulissien takana heidän hommiinsa kuuluu myös Japanin oman tuonaikaisen sotahullun hallinnon kurissa pitäminen – kunnon kaksoisagenttitoimintaa siis. Alkuperäteos on mysteerikirjailija Kōji Yanagin tuotoksia mikä sekin antaa hommalle eikun vain lisää painoarvoa, ja vielä lisää intoa syntyy siitä että kässärissä heiluva Taku Kishimoto pisti myös kasaan juuri päättyneen loisteliaan jännärin Boku dake ga Inai Machi. Miehiseltä seiyū-listalta löytyvät varmaan kaikki alan tämän hetken tekijät joten melkoista korvahunajaa on tiedossa myös ääninäyttelijäfaneille. Teemasta kiinnostuneet voivat tempaista alkupaloiksi vuoden 2010 sarjan Senkō no Night Raid jossa jamesbondaillaan muutamaa vuotta aiemmin Shanghain maisemissa.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 3/5

12-Sai ~Chiccha na Mune no Tokimeki~

12sai

Tässä ei harjoitella vanhojenpäivätanssia vaikka siltä näyttääkin (Hanabi, Yūto)

Kutosluokkalaisten koululaisten (eli 12v kuten sarjan nimestä voi päätellä) menoa seurataan tässä sarjassa jossa teemana on tällainen varsin nuorekas rom-com kun söpö päätypy Hanabi kummastelee aikuisten maailman metkuja kuten vaikkapa kissustelua ja hankkii siinä samassa myös itselleen pojuyden Yūton. Nao Maitan shōjo-manga kun on pohjana niin meno on söpöisän viatonta eikä pantsunkulmakaan vilahda joten lolifanit joutuvat siirtymään tällä kertaa toisaalle. Mangasta on muuten jo tehty kaksikin OVA-kautta (8+4 episodia) joten innokkaimmat voivat jo virittäytyä tunnelmaan näiden avulla.


Hai-Furi

haifuri

Söpöjä typyjä merellisissä maisemissa! (Akeno, Moeka)

Nyt sitten söpöt typyt suojelevat meriä ja opiskelevat tätä hommaa vain tytöille tarkoitetussa (…tietenkin…) merensuojelukoulussa. Sen kummemmin ei tarinasta sitten ole tietoa mutta eiköhän tämä sinne söpötypy-slice-of-life-suuntaan taivu vaikka originaalikirjoittaja onkin Takaaki Suzuki joka on hankkinut kaluunansa enimmäkseen söpötypysarjojen sotahistoria-asiantuntijana (esim. Girls und Panzer, Strike Witches). Typyhahmoja on mukana melkoinen joukko mutta kaikki ovat erityisen söpöjä koska hahmodesign on kotoisin homman hyvin osaavalta sarjan Non Non Biyori mangakalta (Atto). Tämä on hyvää harjoittelua kun odotellaan sitä vuoden kohokohtaa eli kesäkaudella alkavaa Kozue Amanon sarjaa Amanchu!.


Kuma Miko: Girl Meets Bear

kumamiko

Kaverukset vakavalla tuumaustauolla… (Natsu, Machi)

Tässä tapaamme söpön mikotypyn Machin ja hänen karhu-kaverinsa Natsun jotka asustelevat kaikessa rauhassa syrjäisillä vuorillaan kunnes Machi päättää että haluaa mennä kaupunkiin kouluun jolloin Natsu toteaa että hänen on ensin opeteltava kaupunkilaisten tapoja pärjätäkseen – hyvin siis tällaiseltä komedialliselta slice-of-life-sarjaltahan tämä kuulostaa. Syksyn 2013 sarja Gingitsune tuntuisi liippaavan läheltä mutta nyt tuntuisi tarjolla olevan enemmän komediaa ja vähemmän romantiikkaa. Sydämellistä maalais-elämää ei animesarjoissa kuitenkaan koskaan ole liikaa joten nauttikaamme siis tästä kun kerran tarjoillaan!


Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta?
And you thought there is Never a girl online?

netoge

Tässä tapahtuu jotain söpöä… tai sitten ei… (Apricot, Schwein, Ako, Lucian)

Nyt sitten Lucian-pojumme törmää netissä söpötypy Akoon mutta molemmilla on pieniä tosielämän kommunikaatiovaikeuksia joten tästäpä sitten seuraa rom-com-sarjaa kun pariskuntamme päätyy yhteen tai sinnepäin. Epäsosisaalisten tyyppien söpöilyä siis josta kyllä voidaan saada oikein hauskaa katsottavaa, ja silmiä ilahduttaa vielä erityisesti se että alkuperäinen hahmodesign on peräisin pornoartisti Hisasin hiirikädestä joten ecchi-faneilla lienee nyt tiedossa myös jotain kiinnostavaa. Ohjaaja Shinsuke Yanagi on myös ecchihtävät söpötypykaluunansa jo hankkinut (Momokyun Sword, Ro-Kyu-Bu! SS) joten osaamista pitäisi olla juuri oikealta saralta. Ja ihanainen Rina Hidaka ääntelehtii vielä päätypynä (Ako)!


Pan de Peace!

pandepeace

Söpöt typyt leipien kimpussa ! (Noa, Yū, Fuyumi, Minami)

Ah, ihanaiset söpötypymme leipovat tällä kertaa leipiä tässä 4-koma-mangan erittäin slice-of-life-viritetyssä sarjassa joten söpöysvaroitus on jälleen annettu varsinkin kun studiona EI ole Shaft (edellisen söpötypy-syömäanimen Kōfuku Graffitin animoinut studio). Alkuperäteoksen mangaka (emily) on päätyönään hentai-piirtelijä joten saattaapa olla että vähän vilahtaa tälläkin kertaa, minkä lisäksi ihanista seiyū-listaa johtaa ihanainen imōto Ibuki Kido (Minami). Pieni epäilys itää mielessä että jos tämä onkin shorttisarja mutta toivottavasti ei!


Re: Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu
Re: Life in a different world from zero

rezero

Rakkaus loimottaa raunioidenkin seassa! (Subaru, Emilia)

Tässä siis pääpoju Subaru tempautuu fantasiamaailmaan kesken kauppareissun (…on se perkele että ei kaupassakaan saa käydä enää rauhassa…) ja hankkii itselleen maagisen kyvyn herätä kuolleista ja samalla palata ajassa taaksepäin – ja näin hän haluaa kykynsä avulla pelastaa söpötypy Emilian hengen. Samantyyppistä aikaluuppi-ideaahan on kierrätetty monissakin sarjoissa (viimeksi loistokkaassa sarjassa Boku dake ga Inai Machi) mutta kuuleman mukaan tällä kertaa meno on erityisen synkkää ja masentavaa ja pääpojun kärsimykset Berserk-luokkaa eikä goreakaan pitäisi puuttuman. Pistetään odokset varovaisen korkealle ja toivotaan että studio White Fox hoitaa hommat kotiin kuten tekivät edellisen aikamatkustussarjansa kanssa (Steins;Gate).


Sakamoto desu ga?

sakamoto

En tiedä mitä se tässä tekee mutta aivan varmasti se on jotain helvetin kuulia!

Harvojen komedia-anime-sarjojen joukkoon on nyt tyrkyllä uusi tulokas jossa tapaamme Sakamoton, koulupojan joka on täydellinen, suorastaan siis yli-inhimillinen kaveri jota kaikki naiset rakastavat ja miehet siksi vihaavat ja joka selviää tilanteesta kuin tilanteesta tyylillä hikipisaraakaan pirskottelematta. Näin sitten lähdetään seuraamaan mitä kaikkea hankaluutta kohtalo heittelee sankarimme tielle ja kuinka hän hoitelee hankaluudet tyynen viileästi parhain päin, ja ennakkotuntemukset ovat ikäänkuin sarjan Great Teacher Onizuka swag ja sarjan Cromartie High School kohellus yhdistettäisiin ja tämähän olisi vain hienoa tämä. Ohjaaja Shinji Takamatsun komediataustat (epähauska Danshi Kōkōsei no Nichijō ja ensimmäiset sata episodia kauhistuttavaa roskaa eli Gintama-sarjaa) kuitenkin hieman epäilyttävät mutta toivotaan parasta.


Sansha San’yō

sansha

Lounastauolla turistaan tyttöjen juttuja… (Futaba, Teru, Yōko)

Taattua Manga Time Kirara -laatua tarjoillaan sitten tässä – Cherry Arain 4-koma-manga-sovitus jossa seurataan kolmen typyn kouluelämää täydellisessä slice-of-life-komedian merkeissä missä täkynä on tällä kertaa se että kullakin typyllä on kaksinainen luonne, sekä valoisa että sitten vähän synkempi sellainen. Muistatte varmaan että Arai kynäili myös mangan nimeltään Mikakunin de Shinkōkei (anime arvosteltu täällä) joka oli oikein ihastuttavaa seurattavaa ja niinpä odotusten rimaa on syytä hilata hiukkasen ylöspäin nytkin. Tuotantotiimi on ehkä hieman tuntematon mutta toivotaan että studio Dōga Kōbō -henki voittaa ja lopputulokset ovat nautittavia!


Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge

tanakakun

Sankarimme Tanaka ei ole niitä luokan kovimpia koheltajia…

Nyt sitten seuraa slice-of-life-komediaa jossa pääpojumme Tanaka on äärimmäisen veltto tapaus ja huumoria revitään vaikkapa siitä kun hän rätkähtää lattialle pulpetissa nukahtaessaan. Tämä homma saattaa jopa toimia ja hyppelehditte innosta kun kuulette että ohjaajaksi on siunaantunut herrasmies nimeltään Shinya Kawamo (Non Non Biyori) – hän jos kukaan osaa tällaisen hitaan ja rauhaisan juonen kuljettelun joka kuitenkin imaisee katsojan mukaan tarinan kulkuun vastustamattomasti. Studiona hyörii itse Silver Link joten voimme odottaa kelpolaatuista teknistä jälkeäkin.


Unhappy♪
Anne-Happy
Unhappy Go Lucky!

unhappy

Epäonnisten typyjen lauma! (Ren, Ruri, An, Botan, Hibiki)

Ja jälleen Manga Time Kirara iskee typysöpöydellään ja tämänkertaisen slice-of-life-sarjan tärppinä on se että siinä tapaamme typyt ovat kaikki kovin epäonnisia: yksi eksyy kaiken aikaa, toisen luut murtuvat kädenpuristuksesta, yksi on oikea yuri-magneetti, jne. Tästä sitten seurannee kevyttä komediaa mutta kieltämättä nyt olisi ainekset hieman sarjan Gakkō Gurashi! (myöskin Manga Time Kirara -sarja) tavoin hieman draamaisampaankiin menoon jos vain halutaan – katsotaan ja nähdään. Studio Silver Link ja jostain syystä itse Shin Ōnuma ohjaamassa joten raskasta kalustoa on liikkeellä tältäkin osin.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 2.5/5

Aggressive Retsuko
Shorttisarja joka on osa Ō-sama no Brunch -aamuohjelmaa ja kertoo söpöstä pandatypystä Retsukosta joka hukuttaa työstressinsä kaljottelemalla ja laulamalla karaokessa death metallia… Flash-sarja jossa yhdistyy Detroit Metal City ja Shirokuma Cafe ja voi olla työelämähuumorillaan jopa aivan aikuismaisesti viihdyttävääkin – jos siis saamme tätä tänne länsimaihin katseltavaksi, siis.

Ahare! Meisaku-kun
Oikein hauskalta kuulostava idea tällä shorttisarjalla (5 minuutin episodit): 39 episodin ajaksi siirrymme kouluun jossa kasvatetaan uusia Sekai Meisaku Gekijō -päähahmoja – tässä siis parodioidaan tuota maailmankulttuurillisesti merkittävää animeprojektia jossa on esitetty laatuanimesovituksia niin Muumeista kuin muistakin klassisista lastenkirjoista. Flash-animaatiolta näyttää joten varautukaa siihen!

Big Order
Nyt sitten pääpojumme Eiji on saanut yliluonnollisen kyvyn jonka avulla hän puolihuolimattomasti pisti jokunen vuosi sitten maailman päreiksi, seikka joka ei kaikkia aivan ihastuttanut ja niinpä söpötypy Rin yrittääkin tökkiä häntä kuoliaaksi. Mutta liki jumalan tasoisilla voimillaan Eiji hoitaa hommat ja hallitsee maailmaansa suojellakseen söpö-imōto Senaa. Alkuperämangan kun on kirjoittanut Sakae Esuno (tunnette hänet parhaiten Mirai Nikki -mangasta) niin osaatte odottaa universumia syleilevää juonta jossa jylläävät yliluonnollisiin sääntöihin perustuvat voimat ja yangire-typyt ja lisukkeena tällä kertaa on luvassa myös ripaus Code Geass -mahtipontisuutta. Turvallista laatua takaa se että kässäristi Katsuhiko Takayama oli mukana jo Mirai Nikki -animesovituksessa, ja kun Esuno tuli puheeksi niin on sopivaista mainita että myös tämän kauden sarja Kamiwaza Wanda perustuu hänen tarinoihinsa. Yksi Big Order -OVA on myös tehty mutta se on niin hirvittävää katsottavaa että sitä ei voi suositella erkillekään.

Concrete Revolutio: Chōjin Gensō (kakkoskausi)
Concrete Revolutio: Chōjin Gensō The Last Song

Supersankarimätöstely jatkuu hyppykauden jälkeen 2015 syyskaudelta (ykköskausi arvosteltu täällä) ja saapas nähdä kuinka sankarimme Jirōn käy nyt kun hän on siirtynyt vigilanttien joukkoon maailmassa jossa moraali häilyy ja korruptio rehottaa. Sarja ei siis oikeastaan kovinkaan hyvin sovi mätöstelyfaneille vaan kyseessä on enemminkin filosofisten pohteiden ja poliittisten kantojen esittelyä mätöstelyn varjolla – ei periaatteessa ollenkaan hullumpi idea mutta ohjaaja Seiji Mizushima ei vain oikein tunnu saavan tarinankuljetukseen sellaista otetta että se vetäisi katsojan imuunsa vaikka hänellä noin periaatteessa osaamista ja kokemusta pitäisi ollakin (Hagane no Renkinjutsushi). Huhujen mukaan tätä kakkoskautta kirjoittamaan on palkattu vielä Gen Urobuchi joka kyllä entisestään vain heikentää odotuksia.

Gyakuten Saiban: Sono ”Shinjitsu,” Igi Ari!
Ace Attorney

Jossain määrin tunnettu oikeussalidraama-visual novel on tässä nyt sitten sovitettu lopultakin animesarjaksi ja huhujen mukaan tarkoitus olisi siirtää ruudulle kolme ensimmäistä peliä josta johdosta vahvasti epäillään että tulossa olisi kahden kauden mittainen pläjäys. Pientä närää on alan fanien johdossa herättänyt se että seiyū-joukko on kokonaisuudessaan vaihdettu tutuista ja turvallisista, ja erityisesti Yūki Kaji (Naruhodō) saa turpaansa kun ei kuulosta kovinkaan vakuuttavalta ”Igi Ari!” -rähjääjältä. Sen sijaan uskon kyllä että Aoi Yūki (Mayoi) osaa hoitaa hommansa ja erityisen lupauksia herättävää on se että ohjaajanhommiin on valittu Ayumu Watanabe jonka Uchū Kyōdai (arvostelu täällä) oli hienoa työtä. Tuotantoarvot vaikuttavat promovideoiden mukaan hieman halpislaatuisilta mutta tämähän on sentyyppinen sarja jossa vinhan mätöstelyn sijaan homman ratkaisee kässärin hyvyys joten eletään vielä pienessä toivossa!

Hundred
No nyt pääpojumme Hayato aloittaa mätöstelykoulussa kun maailmaa uhkaavat inhat möykyt ja koulussa pojumme tapaa suuren joukon söpöjä typyjä joista se kaikista vahvin mätöstelijä Claire haastaa hänet ensi töikseen kaksintaisteluun… Ette varmasti ole kuulleet tätä juonta koskaan ennen, ettehän? Niinpä niin, standardi haaremimättöhömppä on siis tulossa sellaisella pikku lisukkeella että yksi päätypyistä onkin…no enpäs sanokaan… Tuskin kukaan odottaa mitään kovin kummempaa mutta niinkuin näissä sarjoissa on tapana niin typy-seiyūkaarti on komea: M·A·O (Claire), Rumi Ōkubo (Emil), Rina Satō (Souffle), Yui Horie (Charlotte) ja Yuka Ōtsubo (Latia).

Kagewani: Shō
Hieman yllättävä kakkoskausi tälle shorttisarjalle (8 minuutin episodit) jossa tiedemies Sōsuke jahtaa erilaisia mielikuvituselukoita. Tarkoitus on pelotella katsojia mutta aivan se ei kyllä ykköskaudella onnistunut. Ja kuten alan harrastajat tietänevät, animaatiotyyli tässä sarjassa on (tarkoituksella) mallia äärimmäisen kankea… siis äärimmäisen…

Kōtetsujō no Kabaneri
Kabaneri of the Iron Fortress

Ihan pikkaisen toimenkuvansa vastaisesti noitaminA täräyttää ruutuun tällä kaudella geneeristä mätöstely-uhoa kun astumme maailmaan jossa ihmiskunta asuu muurien takana kun niiden ulkopuolella heitä uhkaavat kovasti pureskelunhaluiset zombit. Promovideoiden mukaan pikkuista enemmän on kopioitu meininkiä sarjasta Shingeki no Kyojin mutta onhan tällä kertaa lisukkeena tarjolla kuitenkin steampunk-tyyliä ja junia. Kun ohjaajana on Tetsuro Araki, studiona Wit Studio, musiikissa Hiroyuki Sawano ja kassakaappi pursuaa jenejä niin tuotannon jälki on kyllä silmiähivelevän juhlavaa ja korvahunajaa valuu. Mutta kantaako se tarina minnekään? Tämän ratkaisee kässäristi Ichirō Ōkōchi joka sentään aikanaan ideoi kerrassaan kelpo kieroilu-mättö-franchisen nimeltään Code Geass. Mennäänkö samoin eväin vai taannutaanko sarjan Kakumeiki Valvrave tasolle? Sarjan ensimmäiset episodit teatterissa nähneet kommentoivat hieman siihen suuntaan että näin olisi ikävä kyllä käymässä…

Shōnen Maid
Boy Maid

Ja sitten on muistettu myös shōta-faneja sarjassa jossa raukka orpo pikkupoika joutuu siivoamaan setänsä sotkuista kämppää henkensä pitimiksi meido-kuteissa ja saamme seurata shōjoisaa slice-of-life-komedia-meininkiä kun nämä kaksi elelevät yhdessä. Fujoshien ja transujen ystävien kannattaa pitää siis silmät auki joskaan meno ei tässä ylly kuuleman mukaan samalle ecchiyden kuumotukselle kun vaikkapa kesän 2014 sarjassa Himegoto vaan pitäydytään pitkien kosteiden katseiden tasolla. Ohjaajaksi on päätynyt yllättävän kovaluinen kaveri, Yusuke Yamamoto (NHK ni Yōkoso!, Yama no Susume) kun taas kässäristi Yoshiko Nakamura on ollut pikkuhommissa mukana monissa fujoshi-sarjoissa (Hakuōki, Hiiro no Kakera, Junjō Romantica, sekä tämän kauden Super Lovers).

Sōsei no Onmyōji
Twin Star Exorcists

Nyt sitten mätöstelypoika Rokuro ja mätöstelytypy Benio saavat kuulla että he ovatkin kohtalon määräämä pari joiden pitäisi saada se kaikista mätöstelykyvykkäin lapsi… No ikävähkösti tämä alustus kuulostaa siltä että tiedossa olisi perusmättösarja jossa pääpojulla on ilmeisesti vientiä muutoinkin joten pientä haaremintynkääkin saattaa ilmetä. Mutta pientä toivenvirettä syntyy siitä että pohjalla on Yoshiaki Sukenon manga ja hänen edellinen jopa paikoin hauska komediarepäisynsä Binbō-gami ga! sovitettiin animeksi kesällä 2012 joten jos lisukkeeksi ilmenee samantyylistä huumoria niin tästä voi vielä kehkeytyä aivan katsottavaa settiä. Ihanaisen monitaitoinen Megumi Han hoitelee päätypyn roolin (Benio), ja OP-biisin vetäisee kovaa kuuluisuutta hankkinut varsin omaperäistä musiikkia tekevä Wagakki Band.

Super Lovers
Nyt ollaan sitten oikein fujoshiuden kosteimmalla pesällä kun ruutuihin lätsähtää rakkaustarina jossa koulupoikamme Haru rakastuu villiin pikkuveljeensä Reniin (otto-sellaiseen tietenkin kuten näissä tarinoissa on tapana) joten näin on sitten sekoiteltu kunnon koktaili jossa osina on yaoi, shōtacon ja brocon. Todellakin, nimensä mukainen super-sarja on tulossa siis! Pohjana on yaoi-mangaka Miyuki Aben tarina ja häneltähän on jo sovitettu kaksi kautta (talvella ja kesällä 2013) äärimmäisen tylsää käänteishaaremi-bissepoika-mätöstely-sarjaa Hakkenden: Tōhō Hakken Ibun – toivottavasti tälle surkeuden asteelle ei nyt alennuta kuitenkaan. Ohjaaja Shinji Ishihira on parhaiten tunnettu Fairy Tail -sarjastaan joten hän ei todellakaan ole mikään eilisen teeren poika ja kässäristi Yoshiko Nakamura osaa fujoshityylin hyvin (näissä hommissa myös tämän kauden sarjassa Shōnen Maid). Sitä ihmettelen että mikä hinku näissä BL-sarjoissa on matkia Shungiku Nakamuran lerppahuuli-naamadesign-tyyliä? Onko tämä jokin salainen fujoshiuden merkki?

Uchū Patrol Luluco
Space Patrol Luluco

Shorttisarja (8 minuutin episodit) jossa seuraamme söpötypy Lulucon ja alienpoju AΩ Novan romanssitarinaa kaukana avaruudessa alueella jolla ihmiset ja alienit kohtaavat. Koska hommaan kuuluu avaruuspartiointia niin ei ole sanottua etteikö myös alienmätöstelyä olisi tiedossa mutta kun tarina on studio Triggerin viisivuotissynttärin kunniaksi originaali niin ei auta muu kuin katsoa mitä tuleman pitää. Sinänsä siis jopa aivan kiinnostava scifi-tyylinen idea mutta kun tosiaan remmissä on Trigger ja ohjaajana vieläpä se kaikista huonoin vaihtoehto Hiroyuki Imaishi niin into kyllä laantuu ja odotukset tippuvat aika lailla. Valopilkkuna loistaa seiyū-listalta söpötypy M·A·O (Luluco) mutta riittääkö hän ihanuutensa Imaishin taltuttamiseen, jaa-a…

Wagamama High Spec
Shorttisarja (5 minuutin episodit) jossa pääpojumme Kōki paljastuu ecchi-mangakaksi ja niinpä hänet kiristetään oppilaskunnan hommiin ja näin alamme seuraamaan perus-haaremihömppää jota kyllä hieman rajoittaa episodien lyhyys. Remmissa on studio AXsiZ ensimmäisessä omassa projektissaan joten katsotaan kuinka poikien käy, ainakin aloittavat tutulla ja turvallisella tyylillä. Koska visual novel julkaistaan samoihin aikoihin anime lienee pitkälle vain tämän lanseerauksen mainos.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 2/5

Aikatsu Stars!
Viides kausi on sitten jo vuorossa tälle pikkutypyjen keräilykorttipeliin perustuvalle idolisarjalle ja jälleen vaihdamme hahmokaartia kun alamme seuraamaan uuden päätypyn Yumen matkaa idolitähdeksi. Sarjan lisäksi luvassa on Gekijōban Aikatsu Stars! -leffa ja Aikatsu! ~Nerawreta Mahō no Aikatsu Card~ -OVA elokuussa 2016.

Boku no Hero Academia
My Hero Academia

Nyt sitten elellään maailmassa jossa lähes kaikilla on supersankarikyvyt mutta se kaikista innokkain supersankari-ihailijapoju Deku kuuluu niihin harvoihin joilla ei tätä kykyä sitten ollutkaan. Mutta eipä hätiä mitiä kohta hänkin sen saa ja niin lähdetään seuraamaan supersankarikoulun lapsukaisten elämää jossa auvoista oloa silloin tällöin häiritsee Pahisliigan ilkiöt. Perus-shōnen-meininkiä lienee siis tiedossa uhoineen, mätöstelyineen ja vitseineen kolahtaen erityisesti Teris-fanien herkkiin kohtiin – joskin valinnanvaraa tuntuu olevan koska näyttäisi että animemaailmassa on parhaillaan meneillään pienimuotoinen supersankari-buumi.

Bungō Stray Dogs
Tässä sitten maagisia voimia omaavat salapoliisit ratkovat juttuja joita tavispoliisit eivät kykene tai uskalla. Hommassa on angstia, uhoa, mätöstelyä ja laaja bissepoikakaarti fujoshien silmiä viehättämään ja erikoisuutena on se että kaikki hahmot on nimetty kuuluisten japanilaisten kirjailijoiden mukaan – ja onpa mukaan kopioitu jopa joitakin tunnettuja luonteenpiirteitä (vaikkapa sarjan itsemurhamaanikko Osamu Dazai oli oikeassa elämässäänkin sarja-itsemurha-yrittäjä). Intoa lässäyttää melko lailla se että tuotantotiimin bosseina riehuvat surullisenkuuluisat Takuya Igarashi (ohjaaja) ja Yōji Enokido (kässäri) joiden sarjat Captain Earth, Ōran Kōkō Host Club ja Star Driver ovat lähes romahduttaneet Japanin sairaalajärjestelmän kun pöyristyneitä katsojia on kuskattu lasarettiin aivokuolleessa tilassa. Tätä kauheutta on kuuleman mukaan luvassa vielä kaksi kautta joista jälkimmäinen lyödään ruutuun sitten syyskaudella.

Endride
Aivan originaaliprojekti on sitten pantu tässä kasaan: pääpoju Shun siirtyy maagisesti maanalaismaailmaan, tapaa siellä prinssipoju Emilion ja sitten ne alkavat mätöstelemään – no jos tämä originaalijuoni ei erityisen originaalilta kuulostanut en väitä vastaan… Melko selvästi siis samaan aikaan lanseerattavaa kännykkäpeliä mainostamaan tehty juttu siis jossa ratsastetaan sillä ainoalla hienoudella että hahmodesign on (osittain) Nobuhiro Watsukin käsialaa, hänethän parhaiten tunnette sarjan Rurouni Kenshin, Meiji Kenkaku Romantan mangakana. Ja vielä kaksi kautta on tätä piinaa luvassa.

Gakusen Toshi Asterisk (kakkoskausi)
The Asterisk War: The Academy City on the Water (kakkoskausi)

Hyppykauden jälkeen ruutuihin palaa jostain syystä tämä perus-haaremimätöstely-sarja jossa pääpojumme luuhaa maagisia mätöstely-turnajaisia järjestävässä koulussa jossa riittää sekä söpöjä haaremitypyjä että inhoja pahiksia. Ykköskaudellahan jäätiin keskelle turnausta joten eiköhän tästä siitä sitten jatketa joten mitään uutta ihmeellistä ei liene tiedossa. Kirin ja Saya ovat söpöimmät typyt mutta valikoimassa löytyy kyllä vaihtoehtoja kuhunkin makuun.

JoJo no Kimyō na Bōken: Diamond wa Kudakenai
JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond Is Unbreakable

What A Beautiful Duwang! JoJo-maratooni jatkuu tällä neljännellä osalla jossa palataan Japaninmaalle missä jokin uusi murhanhimoinen uhka pitää sankarpoikamme taas kiireisinä. Tiedossa on siis wanhanaikaista testosteroonia tihkuvaa mättöä kun poikulit ottavat pahiksista mittaa stondistensa avulla ja vetäisevät välillä telkkariruudun särkevän posetuksen katsojien iloksi. Parivaljakko Naokatsu Tsuda (ohjaaja) ja Yasuko Kobayashi (kässäri) jatkaa entiseen malliin mutta he ovat saaneet pari uutta bossia hommiaan häiritsemään. Sen sijaan hahmosuunnittelija on vaihdettu ja uusi kaveri Terumi Nishii näyttää suosivan kovasti naismaisempaa ulkonäköä mikä voi hieman hätkähdyttää sarjan faneja, samaten promovideon perusteella visuaalinen ilme muutenkin on koko lailla uusittu. Tämä on pisin alkuperäisen Hirohiko Arakin mangan osa joten kansa odottelee jännityksellä kuinka monta episodia animesarjaan lopulta kertyy – edellinen osa (Stardust Crusaders) kun vei sekin jo 48 episodia.

Kuromukuro
Loistelias animestudio P.A. Works juhlii 15-vuotissynttäriään tekemällä… siis mitä??? mecha-sarjan??? Mit… helv…??? Miksi? Miksi? Olisitte voineet tehdä aivan mitä muuta tahansa! 10-vuotissynttäreitä vietettiin slice-of-life-sarjan Hanasaku Iroha parissa! Olisitte voineet tehdä kakkoskauden sarjasta Shirobako… olisitte ERITYISESTI voineet tehdä kakkoskauden sarjasta Shirobako!!! Noniin, tässä siis porukka löytää ikivanhan mechan sekä samalla herää henkiin vanha samurai Kennosuke ja mukana on paljon pikkulapsia. Ohjaimissa Tensai Okamura joka hankki kaluunansa sarjalla Darker than BLACK – Kuro no Keiyakusha ja seiyū-listalla ihastuttaa söpö M·A·O (Yukina).

Kyōkai no Rinne (kakkoskausi)
RIN-NE 2

Kuten hieman saattoi arvatakin eiväthän nämä kuningatar Rumiko Takahashin mangoihin perustuvat sarjat voi aivan hetimiten loppua joten ykköskauden 25 episodin jälkeen jatketaan samanlaisella satsilla lisää mikä ei kyllä vieläkään ole paljon mitään… Episodimaisessa menossa köyhä viikatemies-poju Rinne ja söpötypy Sakura hoitelevat pois päiväjärjestyksestä erilaisia henkiotuksia ja ilmassa leijuu Takahashin sarjoille tyypillinen mihinkäänkehittymätön pieni romanssin tynkäkin. Hotein typy on Ageha joskin nyt tällä uudella kaudella on kyllä luvassa lisää houkuttelevan näköisiä söpötypyjä koko lailla. Tämä on kuin hieman kevennetty ja nykyaikaan siirretty Inuyasha-sarja joka useimmille animeharrastajille lienee tuttu.

Mayoiga
Nyt on sitten liikkeellä animen tämän hetken kunkuin ohjaaja Tsutomu Mizushima (Girls und Panzer, Prison School, Shirobako) joka tällä kertaa tarvitseekin liki yliluonnollisia kykyjä jotta tämä projekti saadaan kiskottua kuiville. Hänet on nimittäin väkivalloin pakotettu ohjaamaan Mari Okadan originaalikässäröimä tekele jossa pikkulapsijoukko bussimatkailee kuvitelmiensa utopia-kylään mutta jossa heitä odottaa vain angstinen salaisuus… mistä tarinasta nousee painajaisunimaiset muistot Okadan pohjanoteerauksesta nimeltään M3: Sono Kuroki Hagane, ilman mechoja vain tällä kertaa. Miksi miksi, Mizushima! Olisit voinut tehdä mitä vaan muuta, vaikkapa sarjan Shirobako kakkoskauden… jaa hetkinen olenkohan maininnut tämän jo… No jos hän tämän roskakoritapauksen kääntää voitokseen lupaan kumarrella syvään Hokkaidon suuntaan päivittäin!

Onigiri
Shorttisarja (5 minuutin episodit) jossa animoidaan samurai-aikaan sijoittuva mätöstely-RPG ja ainakin tämän hetken näkymän mukaan mukana olisi vain typymätöstelijöitä (hyvä!) joskin pelissä kyllä on mukana myös mieshahmoja (huono). Pientä ecchiä ja miekkamittelöä, kuulostaa kesän 2015 sarjan Bikini Warriors toisinnolta – mikäs sen mukavampaa! Riskinä on tietenkin että mukaan lykätään pojuja ja siirrytään haaremigenreen mutta toivotaan että tämä ansa osataan välttää.

PriPara (kolmoskausi)
Kolmoskaudelle jatketaan tässä pikkutypyjen idolisarjassa ja mukaan tulee yllättäen (…tai ei…) uusi idolitypyryhmä Triangle. Myös uusi leffa PriPara Mi~nna no Akogare Let’s Go☆PriPari on tässä juuri nähnyt päivänvalon.

Tonkatsu DJ Age-tarō
Noniin, hölmönä sankarinamme on pojuli Agetarō joka haluaa yhdistää DJ- ja tonkatsu-ravintola-hommat ja tyylisuuntana on gagivitsit ja sarja animoidaan kaiketi lähinnä siksi että eräs alkuperämangan ruuduista päätyi viraali-levitykseen. Ohjaaja on suurmies Akitaro Daichi joka osaa kyllä nämä gagihommat mutta on todellakin tehnyt vakavampaakin juttua (Bokura ga Ita; Fruits Basket; Ima, Sokoni Iru Boku).

Ushio to Tora (kakkoskausi)
Kakkoskautta lykätään (ykköskausi arvosteltu täällä) tässä sankarpoju Ushiolle ja hänen lemmikkitiikerilleen Toralle (…ei, kyseessä ei ole Calvin and Hobbes…) ja nyt on edessä finaalibossin muksinta joten meno eikun äityy mätökkäämmäksi. Kazuhiro Fujitan alkuperämanga on kotoisin 90-luvulta ja se näkyy sekä visuaalisessa ilmeessä että tarinankerronnassa mikä wanhan animen faneja varmastikin miellyttää. Rumiko Takahashi teki tästä aiheesta sitten myöhemmin oman versionsa nimeltään Inuyasha, mutta Fujitan tyylissä testosterooni velloo valtavammin kun typyhahmot on siivottu taka-alalle ja pääosan vie Ushio x Tora -bromanssitarina.

Usakame
Kun kahdeksatta kautta ei olekaan julkistettu niin Tēkyū-fanien pettymys on suorastaan käsinkosketeltavaa mutta älkäätten hätäilkö: tässä tulee (ilmeisesti shorttisarja) joka perustuu samannimiseen spinoff-mangaan jossa sankareina heiluvat Tēkyū-typyjen pahimmat tennisvastustajat. Eiköhän meno kuitenkin säily entisenlaisenaan joten tenniksenpeluu ei varsinaisesti ole mitenkään olennainen osa tarinaa vaan keskitytään absurdiin gagi-huumoriin.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 1.5/5

Hakuōki ~Otogisōshi~
Shorttisarja jossa Shinsengumi-bissepoika-franchise Hakuōkin hahmojen chibi-versiot rellestävät kohellushuumorin merkeissä. Vain kaikista übereimmille faneille.

Kidō Senshi Gundam Unicorn RE:0096
Mobile Suit Gundam UC RE:0096

Jostain syystä tällä kaudella on päätetty uusintalähettää telkkarissa vuosien 2010-14 OVA-sarja Kidō Senshi Gundam Unicorn jokahan tarina sijoittuu Gundam-saagan alkupäähän, 17 vuotta ensimmäisen Gundam-sarjan tapahtumien jälkeen kun Amuro vastaan Char -mätöstely oli saatu päätökseen. En sitten tiedä mikä mahtaa olla takana juuri tämän tekeleen esilleottamisessa koska aiempien OVIen meininki oli peripuuduttavaa mätöstelyä emo-Amuro Banagher vastaan pseudo-Char Full Frontal (…kukahan prkl siellä keksii näitä nimiä…). Lisukkeeksi nyt on lupailtu tunnin verran uutta animoitua materiaalia mutta siltikin tämän sarjan katsominen vaatii fanaattista Gundam-fanitusta, sanoisin että mikäli kirjahyllyssänne on yli sata Gundam-muovilelua niin sitten kuulutte sarjan kohderyhmään.

Kiznaiver
Nyt on sitten joku valopää mennyt keksimään systeemin jossa yhden ihmisen kipu voidaan jakaa niin että sen tuntevat muutkin systeemiin kuuluvat. Innosta pihisten koululapsosemme sitten rynnistävät tämän systeemin osaksi ja sitten he lähtevät joillekin missioille. Kun kässärissä on Mari Okada niin tästä sarjasta tulee väkisinkin mieleen hirvittävät muistot hänen kevään 2014 roiskauksestaan nimeltä selector infected WIXOSS jossa inhaan peliin koukkuun jääneitä angstisia pikkulapsia ulisi ruudulla tauotta – pari pinnaa odotuksista heti pois. Sitten kun studiona on Imaishin Trigger joka ei vielä koskaan ole saanut aikaan mitään katselukelpoista niin otetaan tästäkin johdosta pari pinnaa pois. Oho meni negatiivisen puolelle… Olisi siis ihme jos tällä sarjalla on mitään tarjottavaa kenellekään muille kuin sakuga-faneille.

Macross Δ
Macross Delta

Macross on tällainen ikuisuus-mechafranchise joka nostaa ruman päänsä aina kerran vuosikymmenessä ja nyt on sitten taas se ikävä hetki käsillä (tarkempi esittely franchisen aiemmista vaiheista täällä). Tiedossa on siis Shōji Kawamorille tyypillistä päätöntä fantasia-mecharytkettä, idolitypylaulantaa ja kammottavan heikosti kirjoitettua kolmiodraamaa. Edelliskauden (Macross Frontier) tavoin yksi päätypyistä (Minori Suzuki, Freyja) on valittu tosi-tv-tyylisissä kansallisissa koelaulukisoissa mutta onneksi edes toinen typy on kokeneita tekijä-naisia (Asami Seto, Mirage). Paljon sarjan AKB0048 ankeita muistoja mieleen tuovaa ykkösepisodia on jo vähän vilauteltukin josta voi päätellä vain sen että mitään mielenkiintoista tuskin on tulossa… jaa no jos ei mukaan lasketa sitä että joukossa mukana on eräät Jussilan mechapilottiveljekset…

Magi: Sinbad no Bōken
Kaksi äärettömän epäonnistunutta TV-kautta on takana tällä Tuhannen ja yhden yön tarinoiden arabimaailmaan sijoitetulla shōnen-sählingillä jossa Aladdin ja Ali Baba seikkailivat (…) ja nyt sitten parempaa onnea tavoitellaan kun animoidaan Sinbad-kunkun taustatarinan kertova samanniminen spinoff-manga. Hommaa on jo alustettu tässä pikku hiljaa 5 OVAlla jotka varmaan kannattaa vilkaista ennen sarjan aloittamista joskin sillä varoituksella että ei tämä meno tästä mitenkään paremmaksi ole muuttunut: perusshōnenmätöstelyä eikä Sinbad edes puristele typyjä tisseistä kuten Aladdin joten tämäkin hauskuus on jäänyt pois…

Seisen Cerberus: Ryūkoku no Fatalité
Hohhoijaa, GREEn mobiilipeli Seisen Cerberus saa tässä animesovituksen ja tiedossa on ääritylsää lohikäärmeenmetsästysmätöstelyä episodista toiseen. Ainoa valopilkku tässä maailmassa on ihanainen seiyū-typy M·A·O (Salaat).

Terra Formars Revenge
Torakoiden ystäville ilouutisia täältä, marsilaiset jättitorakat palaavat ruutuun jossain määrin yllättäen toiselle kaudelleen (ykköskausihan nähtiin syksyllä 2014) ja eiköhän torakkamätöstely jatku entiseen malliin vaikka tuotantotiimi onkin vaihdettu tyystin. Ykköskausihan pilattiin angstipornolla jossa ensin hahmolle keksittiin äärimmäisen surkea lapsuuden taustatarina minkä jälkeen torakat tappoivat sen brutaalisti – kun tätä ideaa on kierrätetty puolisen tusinaa kertaa niin siitä jotenkin katoaa se paras terä… Promovideon mukaan ovat tälle kaudelle sekä bisseyttäneet hahmodesignin että keksineet sen että animessa voi käyttää värejäkin – mikä loppujen lopuksi ei ehkä ole ollenkaan eduksi koska aiempi masennusruskea väriskaala sopivaisesti korosti ankeaa menoa.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 1/5

Bishōjo Yūgi Unit Crane Game
Tässä shorttisarja (5 minuutin episodit) jossa idolitypyt ovat töissä pelihallissa mutta salaisesti pelastavat maapalloa tippuvalta meteoriitilta. Sarjaan kuuluu myös 16 minuutin mittainen live-action-segmentti ja koska animaatiosta vastaa studio Kyotoma (JK Meshi!) niin saamme nähdä iki-ihastuttavaa Flash-animaatiota…

Bonobono (kakkoskausi)
Tässä shorttisarjassa (8 minuutin episodit) juhlitaan Mikio Igarashin alkuperämangan 30-vuotissynttäreitä ja teemana on kakkahuumorilla ryyditetty (…) lievästi disney-tyylinen kohellushuumori jota esittelevät saukko sekä hänen elukkakaverinsa. Suurimmat fanit voinevat vilkaista vuonna 1995 tehdyn ykköskauden tai jonkun lukuisista spesiaaleista.

Battle Spirits: Double Drive
Kahdeksatta kautta aloitellaan tässä Bandain keräilykorttipeliin perustuvassa sarjassa ja uusi hahmokaarti ponnii paikalle tappelustamaan pahis-kunkkua vastaan.

Beyblade Burst
Kahdeksas kausi alkamassa myös tappelu-hyrränpyörittäjä-nassikoille ja tämä on ensimmäinen uusimman Burst-sukupolven hyrriin perustuva sarja.

Cardfight!! Vanguard G Stride Gate-hen
Korttipelin animesovitusta vielä kerran, G-sukupolven kolmas kausi pätkähtää tässä käyntiin entisin kujein.

CoCO & NiCO
Tässä sitten lasten shorttisarja (peräti 1 minuutin episodit) jossa kaksi söpöä pikkukissaa opettelee prinsessojen tavoille 39 episodin ajan.

Duel Masters Versus Revolution Final
Duel Masters VSRF

Ja peräti 12. kausi lähtee käyntiin tälle korttipelisarjalle! Vieläkö näitä riittää?

Future Card Buddyfight DDD
Kolmas kausi lähtee pyörimään tälle korttipelisarjalle. Lopettakaa jo perkele!

Kaitō Joker Season 3
Mysterious Joker Season 3

Mestarisvaras Joker lähtee kolmannelle kaudelleen tässä lastensarjassa ja estraadille astuu uusi pahis Phoenix.

Kamiwaza Wanda
Tässä lastensarjassa poika ja koira pelastavat maailmaa nappailemalla kiinni kiusallisia ötököitä. Alkuperämangan on kasaillut ei kukaan muu kuin Sakae Esuno (tämän kauden Big Order, Mirai Nikki).

Nameko: Sekai no Tomodachi
Lasten shorttisarja (3 minuutin episodit) jolla mainostetaan kännykkäpeliä jossa keräillään Nameko-metsän sieni-olioita.

Neko Neko Nihonshi
Lasten shorttisarjassa (8 minuutin episodit) seurataan maailmaa jossa historialliset japanilaiset sankarit ovatkin kissoja (…mitä prkl… yleensähän ne ovat söpötypyjä…).

Shōnen Ashibe GO! GO! Goma-chan
Tässä palaa ruutuun pitkän tauon jälkeen sitten kolmannelle kaudelleen (aiemmat kaudet 1991 ja 1992) hylkeestä ja pojasta kertova slice-of-life-lastensarja.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset