gup

Kassaan kilahtelevat jeniröykkiöt vetävät suun muikeaksi!

Söpötypyfanien suureksi suosikiksi noussut Girls und Panzer -franchise (OVA Girls und Panzer: Kore ga Hontō no Anzio-sen Desu! arvosteltu täällä) räväytti vuoden 2012 TV-sarjan päälle vielä leffan loppuvuonna 2015 ja tämä edelleen teattereissa pyörivä toimintapläjäys on ylittänyt jopa korkealla olleet odotuksetkin: lippukassatuottoja on tähän mennessä kertynyt jo päälle ¥1.5mrd (uutinen täällä ja leffavuoden 2015 yhteenveto täällä). Tämä tietää sitä että pätkä on siirtynyt myöhäisilta-animesarjaleffojen kaikkien aikojen maailmanlistalla neljännelle sijalle tavoitellen kiihkeästi edellään olevaa K-On!-leffaa (¥1.9mrd). Ykkösenähän tällä listalla on kuten varmasti tiedätte Love Live! The School Idol Movie (juttu täällä) joten söpötypyt hallitsevat animeleffojen lippukassaa tällä hetkellä varsin suvereenisti.

Salaisuus tähän saavutukseen lienee se että sen jälkeen kun panssaritypyjen normaalileffa oli pyörinyt teattereissa muutaman kuukauden ajan siitä tehty 4DX-versio sai ensi-iltansa helmikuussa 2016 ja mitä ilmeisimmin se oli sen verran kovaa rytkettä että kansa rynnisti teattereihin uusintakierrokselle. 4DX on siis se leffanesitystekniikka jossa tuolinne hytkyy ja tupeenne lentää tuulikoneen puhalluksen myötä vieruskaverin naamalle. Toimintapätkänä Girls und Panzer sopii tähän muottiin varsin erinomaisesti ja tekijöille boonuksena tulee vielä se että lipusta saa pulittaa extrahintaa. Saattaapa olla että tällainen kaksivaihe-taktiikka tulee yleisempäänkin käyttöön kun fanien into on näin raivoisaa.


Päivitys: liki vuoden leffateattereissa pyörittyään leffan lippukassalukemat ovat jo peräti ¥2.3mrd (uutinen täällä) ja vielä hiukan tämän päällekin on luvassa. Tällä tuloksella päädytään kaikkien aikojen myöhäisilta-animesarjaleffasovitusten listalla erittäin kunnioitettavalle hopeasijalle Love Live! -idolitypyjen pitäessä kärkipaikkansa lukemalla ¥2.9mrd.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset