~ Arvosana 2.5/5 ~

dol

Helliä hetkiä ja tragediaa korkeuksissa! (Itsuki, Mayuri, Tōka)

Kahden TV-sarjan jälkeen (keväällä 2013 ja keväällä 2014) jatketaan Date A Live -franchisen merkeissä tässä sitten vielä reilun tunnin mittaisella leffalla joskin tarina on tällä kertaa alkuperäranoben raapustelijan Kōshi Tachibanankin mukaan aivan originaalia eikä liity mitenkään mihinkään muuhun olemassaolevaan. Tässähän maapalloa vaivaavat kummat räjähdykset joiden aiheuttajiksi paljastuvat söpöt henkitypykäiset jotka rauhoittuvat kun he rakastuvat pääpoju Itsukaan… eli tästä jo varmasti päättelittekin että kyseessä on ääriperinteinen haaremihömpän ja pikku mätöstelyn avioliitto ja leffassa ihmetellään sitä kun paikalle ilmestyy uusi typy Mayuri.

Aloitamme homman erityisen katsojaystävällisesti kun Miku vetäisee ensin idolibiisin minkä jälkeen lähdetään porukalla vesipuistoon esittelemään bikinejä mutta jo paluumatkalla Itsukan näköelimiä kummastuttaa nurkissa luuhaava salaperäinen söpötypy – mutta tämä ei ole mitään sen rinnalla kun hän näkee aamulla kaupungin yllä roikkuvan valtaisan boltsin (…vahvoja mehuja tarjoilevat näissä japanilaisissa vesipuistossa…)! Tutkimusten jälkeen päädytään siihen että boltsi on syntynyt kaikkien henkitypyjen kiihkeiden tunteiden yhdistyessä ja että se katoaa kun Itsuka käy deitillä kaikkien kanssa. Näin sitten tehdäänkin ja deitit ovat juuri niin söpöjä kuin olisitte voineet kuvitellakin kärjessä ihastuttava Yoshino. Sitten saamme kuulla että salaperäinen söpötypy on nimeltään Mayuri ja että hän on ollut paikalla tarkkailemassa Itsukan tekosia ja että hän katoaa kun viimeinen deitti Tōkan kanssa päättyy – mutta näin ei käykään vaan mahtiboltsi sekoaa täysin ja alkaa sinkoilemaan ammuksia sinne ja tänne ja kaiken kukkuraksi kidnappaa Mayurinkin. Niinpä ei auta muu kuin alkaa mätöstelemään ja ensin pelastetaan Mayuri ja möykkykin saadaan hoideltua pois päiväjärjestyksestä kaikella kunnialla. Ja varsin draamaisassa loppukohtauksessa paljastuu että Mayuri onkin henkitypyjen rakkauden yhdistelmä ja että hän ei olisi halunnutkaan kadota vaan vain rakastaa pojuaan mistä ristiriidasta möykkymätöstely johtuikin… mutta koska kun on vain leffaan kirjoitettu originaalihahmo niin savunahan hän haihtuu taivaan tuuliin. Ja kauniiksi lopuksi kuulemme kuinka typymme haluavat toiselle deittikierrokselle Itsukan kanssa.

Noniin mitään erityistähän ei tässä juoneen oltu keksitty, deittailukierros typyjen kanssa kun on haaremisarjojen peruskauraa mutta kieltämättä se kyllä on aina myöskin oikein söpöä kun huomaa että ne typyt ovat vain toinen toistaan ihanaisempia. Lopun mätöstely oli samaten tämäntyyppisille sarjoille kuuluva pakkopulla mutta Mayurin loppukliimaksi oli tällä kertaa jopa hieman koskettava, ja olisi itse asiassa toivonut että hän olisi saanut leffassa vähän enemmän ruutuaikaa koska tällöin olisi syntynyt jopa oikein kunnon feels-aaltoja. Leffan lyhyydestä johtuen sitten monet suosikkihahmot jäivät vain pikavisiittien varaan ja itse harmittelin sitä kun sekä Origami että Kurumi jäivät tällä tavalla aika lailla paitsioon. No onneksi Yoshino sulostutti ujoudellaan edes jonkin aikaa!

Tekniikkapuoli oli tällä kertaa keskinkertaista TV-laatua eli leffan kyseessä ollen taso oli siis aika alhainen. Iori Nomizun (Yoshino) ujoa kähinää on aina ilo kuunnella ja ihanainen Sora Amamiya (Mayuri) teki hahmollaan leffasta katsomisen arvoisen.

Fanit tietenkin toivovat franchiselle kolmatta kautta ja materiaalia sinänsä kyllä olisi mutta taitaa olla niin että aiempien kausien myyntiluvut ovat tippuneet sen verran (ykköskauden levymyynnin keskiarvo hieman vajaat 9000 kpl, kakkoskausi hieman päälle 6000 kpl) että jatkoa ei voi ollenkaan varmaksi julistaa.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset