insideout

Tunteet tuulettavat voittoaan! (Inho, Viha, Ilo, Suru ja Pelko leffasta Inside Out)

Näin sitten täysin ennakko-odotusten mukaisesti kokopitkien animaatioiden Oscar-pystin kaappasi kainaloonsa Disneyn/Pixarin erittäin tunnepitoinen (…katsokaa leffa…) tuotos Inside Out – homma oli arvattavissa senkin takia että edellisestä seitsenkertaisen voittajan Pixarin menestysjuhlista on kulunut kolmisen vuotta joten johan se nyt taas aika pitäisi ollakin. Ghiblin ja Hiromasa Yonebayashin Omoide no Marnie saavutti siis kaikkien muiden ehdokkaiden kanssa jaetun kakkossijan jokahan on kunnioitettava saavutus sekin, ja animefanien on syytä olla varsin tyytyväisiä siihen että tämä oli jo kolmas vuosi peräkkäin kun Ghiblin animeleffa oli Oscar-ehdokkaiden joukossa (edellisethän olivat Isao Takahatan Kaguya-hime no Monogatari (ks täällä) ja Hayao Miyazakin Kaze Tachinu (ks täällä)). Ikäänkuin Akatemian suurmiehet yrittäisivät sanoa että jatkakaa nyt vain siellä Ghiblillä niitä leffojen tekoa kyllä me niitä arvostamme…

Mutta tämän jälkeen on kyllä valitettavasti mitä todennäköisimmin edessä usean vuoden kestävä kuiva jakso animeleffojen Oscar-kisojen osalta. Ghiblin tulevista suunnitelmista ei ole sen kummempaa tietoa kuin että Yonebayashi on vihjaillut voivansa edelleen tehdä töitä Ghiblille (ks juttu täällä) – kuten tunnettua hänhän on nykyään oman itsensä herra otettuaan lopputilin Ghibliltä loppuvuonna 2014. Ghiblin mestareiden jälkeen eniten lippukassatiliä kerännyt Mamoru Hosoda taasen näyttää tekevän leffojaan säännöllisesti kolmen vuoden välein joten nyt kun Bakemono no Ko ei tällä kertaa päässyt vielä ehdokkaaksi asti niin seuraava yritys näiden laskujen mukaan on sitten vuoden 2019 kisoissa. No jospa Makoto Shinkai räväyttäisi tulevan kesän leffallaan Kimi no Na wa ja tekisi Oscar-debyyttinsä.

Mutta eiköhän tässä kelpo katsottavaa ole animeleffojen tekijöiltä siltikin tulossa vaikka Oscar-kisoihin ei päästäisikään joten eikun pitäkää silmät kiinni ruudussa!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset