~ Arvosana 3/5 ~

yryr1

Talvisia leikkejä! (Mari, Kyōko – Yui, Akari, Chinatsu)

Jo kolmas kausi on sitten tässä saatu pakettiin ja söpöt yuri-typykäisemme viettivät aikansa aika lailla samoissa merkeissä kuin ennenkin: episodimaista slice-of-life-meininkiä sävytettiin pienellä komedialla ja sievillä typyrakkaushetkillä. Piinkovat fanit huomannevat hieman uudennäköisestä visuaalisesta ilmeestä että tälle kaudelle on vaihdettu studio (Dōga Kōbō -> TYO Animations) ja siinä samalla myös koko tuotantotiimikin.

Ehkä merkittävin ero aiempiin kausiin nähden nyt oli (johtuen ilmeisesti siitä kun Hiroyuki Hata siirtyi ohjaajanpallille) suurempi painotus slice-of-life-osuuteen mikä näkyy siinä että varsinkin vauhdikkaan komedian määrä jäi tällä kertaa vähäisemmälle ja sarjan eteneminen siten tuntui joskus vähän hitaanlaiselta – tätä ilmiötä oli kyllä jo nähty jo tässä välillä ilmestyneissä OVIssa (ks YuruYuri Nachuyachumi! ja YuruYuri Nachuyachumi! Plus) jotka myös olivat Hatan käsialaa. Yuri-viritelmiä sen sijaan oltiin kerätty mukaan varsinkin sarjan jälkimmäisen puolikkaan aikana mukavanlaisesti: näimme ihanaisesti kuinka Kyōko x Ayano vihdoinkin saivat hieman tuulta parisuhdepurjeisiinsa ja Yui x Chinatsu päätyvät jopa salaisesti kissustelemaan (episodi 7). Söpöisyyttä puolestaan lisäsivät ihanaiset imōto-typyt Kaede ja Mari, ja jopa tosikko-Chizuru onnistuu hymyilemään ja saa kaksi uutta ystävää (episodi 9)!

Studio TYO Animations oli siis tehnyt pienen kasvojen kohotuksen sarjan ulkonäölle joka ei loppujen lopuksi sen enempää häirinnyt kuin ihastuttanutkaan – sen sijaan jo aiemmista OVIsta tuttua hölmönaamaisuutta taasen näkyi ikävästi silloin tällöin. Ja kuten aina, Yuka Ōtsubo (Kyōko) ihastuttaa kurkkuäänellään.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset