haikyuu1

Kauden ihanaisinta bromanssia… (Haikyū!! (kakkoskausi))

Ensimmäinen kuukausi syyskauden sarjoista on nyt sitten nähty ja hieman ennakkopelkojen mukaisesti kävi niin että parhaimpien sarjojen (eli arvosana 3/5 tai parempi) lista jäi varsin lyhykäiseksi mikä tietysti on erityisen harmittavaa siksi että kaudella muutoin pyörii sarjoja kerrankin todella paljon. No ehkä tämä on jonkinlaista ryyppäjäisten jälkeistä krapulaa sitten koska muutoin vuosi 2015 jää kyllä historiaan eräänä animeviihteen huippuvuosista.
_______________________________________
ARVOSANA 3.5/5

Haikyū!! (kakkoskausi)
Haikyū!! Second Season

haikyuu2

Uusi manageritypy Hitoka löytää inspiraation!

Lentopallistipoikulimme singahtivat ruutuun toiselle kaudelleen tuttuun tapaan energian ja komedian kera mutta hieman yllättäen alkuepisodien päähahmoksi nousi uusi manageri-typy Hitoka johon teki suuren vaikutuksen lentisjätkien (pituuden lisäksi) heidän maaninen omistautumisensa korkealentoisiin tavoitteisiin. Tästä inspiroituneena hän kehittyi pikavauhtia hieman päämäärättömästi ajelehtimaan jääneestä typystä joukkueen eteen ahkerasti puurtavaksi manageeraajaksi mikä yllättää hänen äitinsäkin ja tempaa sitämyöten katsojan mukaan tiimin fiiliksiin kelpo lailla. Hieman poikkeuksellinen urheilusarjan aloitus siis mutta kerronnan laatu oli sen verran korkealaatuista että tästä ei voinut muuta kuin nauttia. Tämän alkulämmittelyn jälkeen lähdemme sitten varsinaiseen asiaan eli seuraamaan kuinka joukkueen pelihommat sujuvat joten vauhti eikun paranee toivottavasti.


Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru
A Corpse is Buried Under Sakurako’s Feet
Beautiful Bones: Sakurako’s Investigation

sakurako

Sakurako ja jälleen yksi pääkallo lisää…

Sakurako-typykkä siis pitää luista jo ammattinsakin (=osteologi) puolesta mutta tämän lisäksi hän on sen verran särmä amatööri-salapoliisi että keksii kuolinsyyt poliisia pätevämmin jos vain sattuu paikalle tekemään johtopäätöksiä. Kun hän sitten tämänpäälle on vielä koppava ja osaamisestaan ylimielinen typy niin johan meillä on kerrankin kunnolla kiinnostusta herättävä päähahmo paikalla! Ja kun muutama tapaus on nyt ehditty selvittää niin mielenkiintoa lisää vielä se että sarja ei perustu pelkästään sherlockholmesmaisiin päätelmien tekoon vaan aikaa käytetään myös siihen ketä uhrit olivat ja miten he joutuivat väkivallan uhreiksi – kunnon ihmissuhdedraamaa siis, katsokaapa malliksi vaikka episodi 2! Pientä lisäjännitystä väreilee ilmassa Sakurakon ei-poikaystävä Shōtarōn kohdalla, siksikin koska mitä ilmeisimmin typyn taustatarinaan kuuluu myös jonkinlaista perhetragediaa.
_______________________________________
ARVOSANA 3/5

Gochūmon wa Usagi Desu ka??
Is the order a rabbit??

gochuumon

Chino hymyilee!!! OooOooOooOOOooooo!!

Kahvilatypyjen slice-of-life-touhuilujen toinen kausi ja hahmojen suorastaan tappava söpöisyys jatkuu entiseen malliin, varsinkin kun alkuepisodien aikana Chino (ja ihanaisesti supiseva Inori Minase) ovat saaneet ruutuaikaa aika lailla ja hellyttävimpiä hetkiä ovatkin olleet se kun Chino lopultakin saadaan hymyilemään tai kun hän oppii vähän balettitanssia. Eikä pidä unohtaa myöskään huumoripuolta jossa toistaiseksi erityisesti on kunnostautunut Rize ja hänen asekokoelmansa… Taattua Kirara-laatua siis typy-mitääntapahtumattomuuden ystäville! Niin ja kuten on tullut jo mainittua, sarjan ED ei sovi sokeritautisille sitten ollenkaan…


Ore ga Ojō-sama Gakkō ni ”Shomin Sample” Toshite Gets-rareta Ken
Shomin Sample

shominsample

Pääpojun sängyssä tapahtuu kaikenlaista… (Reiko, Aika)

Kauden suuren haaremihömppäsarjojen joukosta Shomin Sample nousee muita ihanaisemmaksi ensi sijassa siitä aivan yksinkertaisesta syystä että tähän EI ole ympätty älyvapaata mätöstelysivujuonnetta vaan saamme nauttia söpöstelystä lyhentämättömänä painoksena. Ja sitähän sitten esitelläänkin kun taviskoulupoika Kimiton ympärille kasautuu hänestä kiinnostuneiden ojō-sama-typyjen joukko joista useimmat vielä esittelevät pantsujaankin varsin ahkerasti (…poislukien nerotypy Hakua jolla on tapana heittää ne kokonaan pois…). Sarjaan on myös keksitty aika osuvaa huumoria kun siniveriset typyt ihastelevat ja ihmettelevät estotta tavisten kummallisia tapoja – ja varsinkin ihanainen Aika on aivan ymmällään niin mangan kuin deittailupelienkin maailmassa. Referenssihuumoriakin siis löytyy ja odotukset ovat korkealla kun porukka ilmeisesti seuraavassa episodissa (episodi 6) lähtevät oikein henkilökohtaisesti tutustumaan tavisten maailmaan!


YuruYuri San☆Hai!

yuruyuri

Kyōkooooooo… (Yui, Akari, Chinatsu, Kyōko)

Sarjan nimenkin perusteella tiedätte että söpöt koulutypymme ovat tässä nyt seikkailemassa jo kolmatta kauttaan ja eipä juuri mikään ole muuttunut mikä tässä tapauksessa on vain hyvä juttu. Ykkösteemana sarjassa on hurtti typyhuumori jota useimmiten pyörittää reipasotteinen höhlä Kyōko. Kakkosviulua soittelee sitten kevyt yurisuhteiden virittely jossa pientä hämmästystä aiheuttaen Kyōko x Ayano -pariskuntamme on jopa löytämässä pientä deittailun siementä joskaan ei Kyōko ole Yuitaan vielä unohtanut… ja aivan uutta ilmettä teemaan toi Akane x Tomoko neesan-söpöstely. Tämän päälle sitten osa ruutuajasta on vietetty aivan rehellisen slice-of-life-meiningin merkeissä kun typyt sekä kyläilevät että yökyläilevät keskenään ja kokkailevat hotto keikejä. Aivan vuoden 2011 ykköskauden lutuisuuden tasolle ei enää mielestäni ole tässä ylletty vaan vaivana tuntuu olevan tällainen kohtausten liiallinen venyminen joka oli nähtävissä jo OVA-sarjassa YuruYuri Nachuyachumi! Plus (arvostelu täällä).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset