Snow White with the Red Hair


~ Arvosana 3/5 ~

akagami

OooooOO!!! Ihanaisia helliä hetkiä! (Shirayuki, Zen)

Nyt on sitten tarjolla miekkailevia prinssejä, valkoisia hevosia ja uljaita linnoja – voiko mikään sarja enää tämän shōjoisammaksi edes mennä! Perusperusmallinen söpöisä romanssitarina on tässä siis pohjalla mutta koska punatukkainen sankartypymme Shirayuki on sieltä ryydikkäämmästä päästä hahmoja niin hänen ruutukarismansa valloittaa katsojan menoon mukaan keskimääräistä tehokkaammin. Onnekkasti myös varsinainen mättömeiske on tässä jätetty sivurooliin joten pääsemme seuraamaan itse asiaa eli söpöstelyä sitäkin enemmin.

Tapaamme siis erittäin punatukkaisen kasvisparantelija Shirayukin hieman kiusallisessa tilanteessa kun inha prinssi Raji haluaisi vain hänet jalkavaimokseen ja niinpä hän päättääkin karistaa kotimaansa tomut jaloistaan ja rynnii naapurivaltion puolelle jossa hän ensi töikseen törmää sikäläiseen prinssiin nimeltään Zen. Hän kuitenkin osoittautuu paljon mukavammaksi tapaukseksi joka ohimennen pistää myös Rajin ojennukseen, ja näin kaunis tarinamme alkaa kun Shirayuki päättää asettua Zenin linnaan ja opiskella siellä paikan hoviparantajaksi. Vaikka kateelliset loordit hieman haittaavatkin niin Shirayuki selvittää parantajatestin ja saa samalla uuden ystävän, nerokkaan parantajapoika Ryūn. Sitten Shirayuki parantaa kokonaisen linnoituksellisen sotilaita minkä jälkeen kuvaan astuu Zenin kyyninen isoveli Izana hämmentämään soppaa – hän tuntuu olevan sitä vastaan että Shirayuki ja Zen vaikuttavat kovin läheisiltä mutta lopulta Shirayuki voittaa hänetkin puolelleen. Ninjapoika Obi ryhtyy Shirayukin henkivartijaksi ja tunnelmat alkavat kuumentua kun selvitellään lintutypy Kihalin toiveita – siinä sopassa kun Shirayuki joutuu inhan loordin telomaksi niin Zen äityy peräti kissustelemaan joka johtaa hetken päästä jo muodolliseen kokuhakusteluunkin ja lisäkissusteluun! Ja sarjan päättävän festivaalin aikana uunituore söpöparimme pitelee jopa toisiaan kädestä – joskin tietenkin niin että kukaan ei näe…

shirayukikissusting

Lisää ihanuutta: kissustelua kokuhakustelun jälkeen! (Shirayuki, Zen)

Shirayukin hahmo on tässä siis se joka nostaa sarjan kiinnostavuuden tavallista korkeammalle: vaikka hänelle sattuu ja tapahtuu matkan aikana kaikenlaista niin hän ei ole se tyypillinen neito-hädässä-jotta-prinssi-hänet-pelastaa-typy vaan hän ottaa alusta alkaen ohjat käsiinsä ja niin neuvokkuudellaan kuin rohkeudellaankin hoitelee konnat ketoon ja tilanteet parhain päin useimmissa tapauksissa. Sarjan kantava teema sitten noin ylipäätään on periromanttinen luokkarajojen ylittäminen: voiko taviskansalainen Shirayuki mitenkään päätyä siniverisen Zen-prinssin kanssa yhteen vai onko kyseessä vain kylmästi laskelmoitua statuksen tavoittelua? Tässäkin pulmassa katsoja (niinkuin Zen ja Izanakin) vakuuttuu Shirayukin vaatimattomuuden ja rehellisyyden edessä, hän haluaa edetä parantajahommissa omin avuin ja näin osoittaa Zenille ja muille linnan asukeille kykyjensä arvon. Ja lopulta tietenkin Zen ratkaisee rakkauskiemurat omalla kokuhakustelu-aloitteellaan – ihanaisesti käy siis niin että erilaisista taustoistaan huolimatta rakastavaiset päätyvät yhteen olemalla rohkeita ja tunteilleen rehellisiä, näinhän se piti mennä tietenkin! Muut hahmot jäivät tässä showssa sitten aika lailla kakkosviulun soittelijoiksi vaikka potentiaalia olisi kyllä heidänkin joukossaan, vaikkapa Kiki ja Mitsuhide olisivat kuin luodut toisilleen.

Paremmin pitkän linjan animaattorina tunnetun Masahiro Andōn ohjaustyöskentely oli siis varsin onnistunutta niinkuin oli tekniikkapuolikin: animaatio oli sujuvaa ja taustataide sopivaisen kaunista ja huippukohtia koettiin vaikkapa viimeisen episodin (episodi 12) juhlien hanabi-päätösnumerossa. Taustamusiikilla korostettiin näitä kliimakseja sopivaisella paatoksella, mutta suurimman prenikan ojennan kuitenkin seiyū-työskentelystä Saori Hayamille (Shirayuki) joka hoiteli hahmonsa sekä päättäväiset että herkät hetket korviahivelevällä pehmeydellään.

Ja lopuksi ilouutisia sarjan faneille, toinen kausi on jo vahvistettu 2016 talvikaudelle aiempien saatujen vinkkien mukaisesti.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset