Castle Town Dandelion


~ Arvosana 3/5 ~

joukamachi

Akane esittelee supervoimiaan ja lähtee pelastusretkelle…

Kuninkaallisten elämän seuraaminen on kuten tunnettua erittäin suosittua ajankulua ja tässä sarjassa meillä on sankareinamme peräti 9-lapsinen kuningasperhe joka valmistautuu seuraavaan kunkkuaäänestykseen jossa heistä yksi valitaan valtakunnan uudeksi bossiksi. Pohjana on Ayumu Kasugan (…mitä prkl koska Osaka on ryhtynyt mangakaksi???) 4-koma-manga joten meininki on näiltäpohjilta humoristista slice-of-life-ä pienellä ecchi-lisukkeella mutta hieman ehkä yllättäen hommaan on saatu mukaan jopa pienenpieni vakavampikin lisuke kun kunkunpojat ja -tyttäret oppivat jotain elämästä ja itsestään äänestyskilvoittelun tiimellyksessä.

Tapaamme siis hyvin tavallisissa oloissa elelevän kuningasperheemme ja kuulemme edessä olevasta kunkkuäänestyksestä samalla kun seuraamme Akane-typykän seikkailuja koulumatkalla – hän kun on erittäin ujo mutta kuitenkin rohkea, ja lento-supervoimiaan esitellen (…kaikilla näillä sisaruksilla on jokin supervoima…) hän nujertaa inhan rosmon. Sitten seuraa ihanaista romanssia kun Shū-veljeen ihastunut Hana-typykäinen kokuhakustelee, minkä jälkeen näemme kuinka Hikari ryhtyy salanimellä idoliksi, ja lieviä ecchi-hetkiä seuraa kun Akane päätyy epähuomiossa kouluun ilman hametta… Huippuunsa tunnelma kohoaa kun Shū julkisesti julistaa rakkauttaan Hanaan, ja kun Akane kykenee unohtamaan ujoutensa ryhtymällä naamioiduksi supersankariksi – joskin kun hänellä on taipumus unohtaa naamionsa (=silmälasit) niin kansa tietenkin tuntee hänet ilman muuta. Ja loppuhuipennuksen kunkkuäänestyksessä näemme kuinka ennakkosuosikki Aoi luopuu kisasta koska pelkää väärinkäyttävänsä kaikki-tottelemaan-saavaa-supervoimaansa ja voiton vie Shū joka vakuuttaa kansalaiset hoitelemalla turvallisesti pois päiväjärjestyksestä sopivasti päälletippuvan zeppeliinin ja pitämällä siinä samalla henkeänostattavan puheen. Sen pituinen se!

Parhaimpia palasia tässä tarinassa olivat tietenkin Hana x Shū söpöisä romanssi jossa hieman tönköhkön oloinen Shū näytti kuinka jäyhän olemuksen sisuksissa sykkii kuitenkin lämmin sydän, sekä sitten tietenkin Akane joka pyöritti sarjan komediaosuutta sekä vastasi myös suurimmasta osasta ecchi-tarjontaa. Punaisena lankana läpi episodien kulki kunkkuäänestys jota käytettiin taitavasti siihen että sisarusparven hahmot kukin osaltaan hieman aikuistuivat kokemuksiensa kautta: Akane pääsi naamiosankari-roolinsa ansiosta hieman eroon pahasta ujoudestaan, Shū tietenkin on jo perustamassa perhettä, Aoi ymmärsi supervoimansa ja kuninkuuden roolin yhteensopimattomuuden, ja niin edelleen. Vaikka on selvä että 12 episodin mitassa nämä hahmonkehityskaaret jäävät tyngiksi kun päähamoina on 9 sisarusta niin oli siltikin miellyttävä huomata että tällainen ajatus kuitenkin oli tekijöillä mielessä ja tämä kyllä nosti sarjan tason hieman normaalia tusinakomediaa ylemmäksi.

Tekniseltä tasoltaan sarja oli perushyvä suoritus ilman suurempia huippukohtia tai pahimpia mokauksiakaan. Seiyū-lista sen sijaan on huippunimiä täynnään: Ai Kayano (Aoi), Kana Hanazawa (Akane), M·A·O (Anzu) ja Yui Ogura (Hikari) – ja Oguran ED-biisi ”Honey♥Come!!” jää korvamatona mieleen jos ei muuta niin loisteliaasta engrannistaan…


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset