~ Arvosana 3/5 ~

danchigai

Isosisko Mutsuki on vähän väsynyt… (Mutsuki, Haruki)

Pikaista ajanvietettä on koottu tähän shorttisarjaan (3.5 minuutin episodit) jossa seurataan Nakanon perheen sisarusten aivan jokapäiväistä elämää. Slice-of-life-komedia on siis homman nimi ilman sen kummempia syvällisiä tarkoitusperiä ja kun perheeseen kuuluu 1 veli ja 4 sisarta niin ilmassa leijuu sellainen pieni brocon-tuoksu… mutta mitään erityisen räävitöntä ei kuitenkaan ole tarjolla vaan tunnelma on mieluumminkin (lähes) platonisen perherakkauden kyllästämä – joskin muutama pantsu kyllä vilahtaa alan harrastajia näin ilahduttaen.

Näinpä siis tapaamme sisarusparvemme kotatsun alla, läksyjä tekemässä ja ruokaostoksilla, ja pienimmät kaksoistytöt Satsuki ja Uzuki tuntuvat aina löytävän sen hellyttävimmän sävelen joka hommasta. Isommat siskot Mutsuki ja Yayoi sen sijaan harrastavat hieman rohkeampaa toimintaa vaikkapa kun Mutsuki haluaa harjoitella suutelemista koulunäytelmää varten (jossa ei lopulta tätä kohtausta edes ollut) tai kun Yayoi haluaa vain nukkua veljensä kanssa (joskin samaan huoneeseen päätyy lopulta siveästi koko joukko). Levyjen mukana tulleessa ylimääräisessä OVA-episodissa 13 käytiin sitten vielä kylpylässä ja juotiin maitoa.

Parhaimmillaan tämä sarja oli nimenomaan lämpimien perhesiteiden kuvauksessa jossa pikkuruiset Satsuki ja Uzuki lapsen rehellisyydellä lausuivat syvällisimpiä totuuksia. Huumoripuoli sitten keskittyi Mutsukin ja Yayoin lievän vihjaileviin väärinymmärryksiin joista helposti on kyllä aistittavissa pientä brocon-ismiä, ja varsinkin Yayoi tuntuu olevan jopa hieman ihastunutkin isoveljeensä.

4-koma-manga-sovituksen tyylin mukaisesti tekninen jälki oli varsin keskinkertaista eikä mitään sakuga-festivaalia tästä siis kannata odotella. Ohjaaja Hiroshi Kimura on tällaisten shorttisarjojen spesialisti (Haitai Nanafa, Miritari!, Recorder to Randoseru) ja tämä kyllä näkyy siinä että sarja käyttää vähät minuuttinsa oikein kelvollisesti ja huumori useimmiten osuu kohdalleen. Seiyū-listalta taasen poimisin söpöisten pikkutypyjen esittäjät Sayaka Horino (Satsuki) ja Sora Tokui (Uzuki) ja varsinkin Horino hoitaa homman kotiin varsin erikoisella kurkkuäänellään (…joka tosin on näköjään osoittautunut suorastaan terveydelle vaaralliseksi…). Tokui sen sijaan on jo päässyt kuuluisuuteen muilla rooleillaan (Nero sarjasta Tantei Opera Milky Holmes ja Nico sarjasta Love Live! School idol project).


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset